3 ponturi care te ajuta sa inveti mai rapid pentru examenul auto

Dupa ce implineste 18 ani sau chiar si inainte, fiecare om incepe sa ia in calcul pregatirea pentru examenul auto. Sa iei permisul poate fi o adevarata provocare si celor mai multi le este frica sa ajunga fata in fata cu cele doua examene: sala si traseul. De multe ori cursantii se simt coplesiti de complexitatea notiunilor teoretice si incearca sa gaseasca cea mai usoara cale prin care sa le poata retine. Daca ai o carte de legislatie explicata bine, nu ai de ce sa iti pierzi curajul, aceasta te va invata tot ce ai nevoie.

In articolul de azi am pregatit o lista de ponturi prin care vei putea sa inveti rapid si eficient pentru examenul auto!

1. Incepe legislatia rutiera

Chiar daca majoritatea oamenilor se bazeaza numai pe testele drpciv, aceasta strategie ii poate face sa pice examenul teoretic. Da, chestionarele online acopera aproximativ toata materia din legislatie, insa aceasta nu poate fi inteleasa pe deplin doar prin rezolvarea grilelor. Este foarte important sa parcurgi cel putin o data cartea de legislatie rutiera si sa intelegi toate notiunile explicate despre Codului Rutier, Regulamentul auto, prim-ajutor si mecanica. Numai asa te ei simti complet pregatit in ziua examenului si vei iesi din sala fericit ca ai fost ADMIS!

2. Participa la cursurile de legislatie

Chiar daca metoda ta de invatare pare sa dea roade, este bine sa participi si la cursurile de legislatie oferite de scoala de soferi. Profesorii  sunt profesionisti in domeniul auto si stiu exact aspectele pe care trebuie sa insiste si care pot fi mai dificil de inteles pentru un incepator.

Acasa, in timpul liber citeste legislatia rutiera si rezolva chestionare, iar inainte sa te duci la cursurile de teorie organizeaza-ti o lista cu ce intrebari iti doresti sa ii pui instructorului. Cu siguranta acesta va fi incantat de interesul pe care il aloci examenului auto!

3. Aloca o ora zilnic chestionarelor auto dintr-o carte de legislatie explicata bine

In pregatirea pentru examenul auto este foarte important sa ramai constant. Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa aloci macar o ora chestionarelor online. Astfel vei avea sansa sa parcurgi cat mai multe intrebari si sa intelegi din ce in ce mai bine notiunile teoretice. Chiar daca la inceput poate nu vrei reusi sa iei punctajul maxim, exersand vei ajunge sa te perfectionezi.

Nu uita ca proba teoretica are un rol foarte important! Daca din cele 26 de intrebari vei raspunde corect la cel putin 22, calificativul va fi ADMIS. In caz contrar va trebui sa redai testul cand vei simti ca esti mai pregatit!

Pregatirea pentru examenul auto nu este un proces asa de complicat precum pare! Nu uita sa te asiguri ca ai o carte de legislatie explicata bine chiar dinainte sa incepi. Concentreaza-te pe materia legislatiei auto, rezolva chestionare constant si cu siguranta vei reusi sa iti atingi scopul.

Daca urmezi toti pasii pe care i-am enumerat in acest articol si asculti sfaturile instructorului auto, sala si traseul vor fi un succes!  

By marcel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *