Site icon RATB

4 gadgeturi inutile pe care nu le-ai folosi in viata de zi cu zi

Gadgeturile nu sunt intotdeauna foarte utile in viata de zi cu zi

In cele mai multe cazuri gadgeturile rezolva niste probleme pe care utilizatorii obisnuiti le au sau ii ajuta sa aiba o experienta mai buna intr-un anumit context. Producatorii de gadgeturi fac ceva studii de piata pana sa lanseze un nou produs, incearca sa creeze cele mai interesante gadgeturi, dar si asa tot mai esueaza in anumite situatii.

Odata cu inceperea procesului de creare a unui gadget nou echipa din spatele sau se gandeste la design, incearca sa vada cui i se va adresa gadgetul respectiv si ce functionalitati va avea. Toti pasii parcursi pana la aparitia pe piata a unor gadgeturi sunt destul de anevoiosi, apar erori, apar idei care sunt implementate mai bine sau mai rau, dar apar si multe obstacole. Reusita unui proces de productie depinde doar de echipa si de calitatea muncii depuse pana la urma.

Din momentul in care produsul e terminat si este prezentat publicului nu prea mai ai ce face, poate doar la versiuni viitoare, la actualizari. Banii investiti in gadgeturi, in realizarea lor se recupereaza usor daca ai vanzari bune, insa daca publicul tinta nu prea e incantat de ce vede s-ar putea sa ai pierderi mai mari decat investitia initiala. Si asta nu e bine pentru afacerea din spatele gadgeturilor.

De-a lungul timpului am avut numeroase gadgeturi inutile, ratari rasunatoare de la branduri importante de pe piata. Poate unor le-au placut, dar acestia au fost prea putini pentru a declara un succes respectivul gadget.

Xybernaut Poma. Era vorba despre un calculator PC portabil, de la o companie cu ceva experienta pe piata produselor portabile, Xybernaut. Echivalentul unui PC slabut din 2002, produsul celor de la Xybernaut a fost prezentat la CES 2002 si a primit, culmea, o reactie foarte buna. Costa totusi 1.500 de dolari si rula cu ajutorul Windows CE, performantele erau slabe. Dar macar il puteai lua cu tine. Arata rau, nu a reusit sa se vanda atat de bine pe cat si-ar fi dorit producatorii si pana la urma s-a dovedit a fi un esec lamentabil. Cei care totusi l-au cumparat l-au lasat imediat pentru alte gadgeturi portabile mai puternice.

Antrenorul care te ajuta sa iti periezi parul cat mai bine. Realizat impreuna cu brandurile Kérastase si L’Oréal, gadgetul este exemplul perfect de dispozitiv care se vrea o solutie la o problema inexistenta. A aparut in toamna lui 2017, costa vreo 200 de dolari si era o perie de par cu microfon, giroscop, accelerometru si multi alti senzori, care voia sa observe tehnica de periaj. Ce isi propunea gadgetul? Sa vibreze de fiecare data cand te pieptanai prea tare, cand erai prea dur cu firele de par.

Avea si aplicatie de smartphone dedicata, la care se conecta via Bluetooth si Wi-Fi si putea recomanda diverse tipuri de periaj, aveai grafic cu toate sesiunile de periaj si sugestii de imbunatatire a periajului. A fost prea scumpa pentru ce facea si nu s-a vandut in extrem de multe exemplare. Era peria smart de care aproape nimeni nu avea nevoie. Doamnele si domnisoarele se piaptana dupa cum simt si dupa cum doresc, nu ar vrea sa stea cineva sa le monitorizeze chiar si periatul zilnic, nu?

Nokia N-Gage. Ideea a fost buna, cum se intampla de obicei la Nokia, dar implementarea a fost gresita. Exista o piata pentru dispozitivele portabile pentru jocuri care sunt si smartphone-uri. Greseala fatala facuta de Nokia a fost adaugarea unui telefon in toata regula pe o consola de gaming, in loc sa faca invers. Noul dispozitiv costa mai mult de 75 de lire, peste un Game Boy de la Nintendo, nu erau prea multe jocuri pe care le puteai experimenta si arata foarte rau pentru un hibrid intre o consola si un smartphone.

Umbrela-drona. In Marea Britanie sunt multe zile in care ploua puternic, dar cine ar da sute de lire doar pentru a rezolva problema unei… zile in care vrei sa fii ferit de ploaie. Anuntata la CES 2017, umbrela-drona a avut un pret de pornire de 1.299 de lire. Dispozitivul a primit reactii impartite, unii au fost entuziasmati, altii nu prea i-au gasit utilitatea. Este cu siguranta cea mai scumpa umbrela si nici macar nu are diamante. Merge dupa tine mereu si se sincronizeaza cu o aplicatie de pe telefon, folosindu-se si de GPS.

Cat mergi pe jos e bine, dar ce faci cand esti in tren, in autobuz, sau cand incepe sa o ia in alta directie pentru ca nu mai are coordonatele bune de la GPS? Si bateria a fost prost gandita, tinea doar 30 de minute. Deci trebuia sa fugi cumva prin ploaie cu umbrela care zbura dupa tine ca sa nu se termine bateria prea repede si sa te ploua zdravan.

Exit mobile version