Site icon RATB

5 aspecte la care sa fii atent cand cauti o scoala buna de navigatie

scoala nautica

Sunt multe motive pentru care se recomanda plimbarile cu barca, dar, dintre toate, poate cel mai important este ca ofera un sentiment inegalabil de libertate si de conectare cu natura. Si mai interesant este insa atunci cand ambarcatiunea este una personala, pentru ca in acest fel nu mai exista conditionare, ci fiecare decide cat si cum sa navigheze.

Un lucru important de stiut este ca pentru a conduce o ambarcatiune de agrement este nevoie de un permis barca, adica un Certificat de Conducator de Ambarcatiune de Agrement, iar acesta se obtine dupa absolvirea unei scoli de navigatie si dupa promovarea unui examen. Iata care ar fi criteriile de urmarit pentru o scoala buna:

Scoala nautica trebuie sa fie acreditata

Primul pas este acela de a cauta o scoala nautica acreditata. In acest fel, exista garantia ca institutia este una serioasa si ca la „bordul” sau vor fi mai multe sanse de reusita.

Scoala ofera cursuri pentru toate categoriile de permis

Sunt patru categorii de astfel de certificate emise de Autoritatea Navala Romana (ANR), care le dau dreptul posesorilor lor sa conduca ambarcatiuni de agrement cu peste 5 cai putere si cu o lungime de pana la 24 de metri, atat in apele din Romania, cat si in cele internationale.

Scolile profesioniste trebuie sa aiba in oferta educationala aceste patru categorii, considera specialistii de la Skipper Academy:

Scoala are un site profesionist, unde sunt prezentate ofertele si informatii utile

Orice scoala din cele care se respecta se prezinta si pe internet asa cum se prezinta si in viata reala, manifestand un interes sporit pentru imaginea sa si pentru informarea oamenilor. Din acest motiv, intr-o lume din ce in ce mai atrasa de mediul online, o afacere cu un site bine pus la punct este o dovada de incredere si de profesionalism.

Pe site ar trebui sa fie prezentate informatii actualizate despre cursurile oferite, despre tarife, dar si articole informative pe diverse subiecte de interes, vizand pregatirea sau examenul.

Echipajul

In cazul cursurilor scolare traditionale, profesorul face diferenta in asimilarea materiei de catre cursanti, iar la fel se intampla si in cazul scolii nautice. Echipajul care il va insoti pe viitorul navigator cu patalama in drumul sau catre acel permis pentru ambarcatiuni pe care si-l doreste va face ca intreaga experienta sa fie una benefica. Membrii echipei trebuie sa aiba experienta practica si pregatire temeinica.

Cum se desfasoara cursurile

Scolile care se respecta isi respecta si cursantii, oferindu-le cele mai bune conditii de invatare. Institutiile de elita isi pregatesc elevii pe Lacul Snagov sau in multe alte locatii unde pot invata in conditii adecvate cum sa manevreze o ambarcatiune.

Exit mobile version