Site icon RATB

5 motive pentru care sa apelati la o firma de servicii funerare in sector 2

Pierderea unei persoane din familie este fara doar si poate un eveniment delicat pentru oricine, insa la un moment dat toti vom trece prin astfel de momente triste, tocmai de aceea trebuie sa fim mereu pregatiti. Orice eveniment, indiferent de natura acestuia necesita timp si mai mult decat atat un minim de experienta. Insa, daca nu aveti experienta necesara, cel mai bine este sa apelati la o firma care se ocupa cu organizarea unor evenimente in functie de necesitatile dumneavoastra. De exemplu, in conditiile in care trebuie sa organizati o inmormantare puteti apela la serviciile pe care le ofera o firma de servicii funerare din sectorul 2.

Sa vedem care sunt cele 5 motive pentru care ar trebuie sa alegeti serviciile pe care le ofera o astfel de companie.

1. Procedurile legale

Intocmirea actelor in astfel de momente este cu siguranta o problema majora si asta pentru ca orice deces trebuie sa fie declarat autoritatilor si constatat de catre specialisti. Insa procedurile pot fi mai usor de rezolvat apeland la o firma care se va ocupa intrutotul de fiecare lucru in parte precum:

– Certificatul de deces

– Avizele de la SANEPID si de la Procuratura

– Dosarul pentru ajutorul de inmormantare

– Acte pentru repatriere sau expatriere

– Un loc de veci si reconditionarea acestuia

– Acte pentru inhumare sau incinerare

Documentele pe care le-am prezentat in randurile de mai sus sunt necesare in totalitate doar in anumite situatii. Din cauza ca exista posibilitatea de a fi realizate modificari legislative este indicat sa apelati la o astfel de firma.

2. Imbalsamarea

Imbalsamarea este relativ dificila si necesita multa atentie, motiv pentru care firmele specializate in astfel de servicii pot prelua acesta responsabilitate, in asa fel incat corpul va fi tratat cu substante speciale de conservare ale tesuturilor pentru a reduce descompunerea.

3. Un pachet promotional

In general firmele care se ocupa cu astfel de servicii pot sa va indeplineasca cu succes orice cerinte. Astfel de servicii cuprind transportul, repatrierea, iar in conditiile in care persoana decedata se afla in strainatate, poate fi adusa in tara pe cale aeriana. Timpul pe care l-ati fi petrecut pentru a cumpara cele necesare il puteti ocupa facand altceva, pentru ca persoanele responsabile de acest lucru se vor ocupa de toae detaliile precum sicriu, aranjamente florale, lumanari, pachete si restul elementelor ce tin de organizare!

4. Calculul costului real al unei inmormantari

Furnizorul de inmormantare trebuie sa va ofere o declaratie detaliata a costului total al bunurilor si serviciilor funerare pe care le-ati selectat atunci cand faceti aranjamentele. In cazul in care furnizorul de inmormantari nu cunoaste costul avansurilor in numerar in acel moment, el sau ea trebuie sa va ofere o „estimare de buna credinta” scrisa. Aceasta declaratie trebuie, de asemenea, sa dezvaluie cerintele crematorii pe care le cumparati, bunuri sau servicii funerare specifice.

5. Taxe funerare

Regula funerara permite furnizorilor de inmormantari sa perceapa o taxa de servicii de baza pe care clientii trebuie sa o plateasca. Taxa de servicii de baza include servicii care sunt comune  indiferent de aranjamentul specific. Acestea includ organizarea inmormantarii, asigurarea permiselor necesare si copii ale certificatelor de deces, pregatirea ceremoniilor, adapostirea ramasitelor si coordonarea aranjamentelor cu cimitirul, crematoriul sau alte terte parti.

Criterii de alegere a unei firme de servicii funerare

Inainte de a va orienta catre o companie anume se recomanda sa tineti cont de recenziile pe care le ofera cei care au apelat la serviciile unei firme de servicii funerare sector 2.

De asemenea trebuie sa aveti in vedere cat de transparenti sunt in legatura cu preturile practicate si cat de usor este sa le aflati. Lucrand cu o firma serioasa precum Anima Funerare veti beneficia de cel mai bun ajutor intr-o perioada atat de delicata.

Exit mobile version