1. Pasiunea pentru fotografii – Este excelent dacă poți să imortalizezi momente speciale din vacanțe sau din viața de zi cu zi. Pasiunea pentru fotografie poate apărea cu ușurință după vârsta de 30 de ani, când automat mulți oameni devin și mai pretențioși. Din fericire, în zilele noastre poți să faci fotografii excelente inclusiv cu telefoanele mobile. Iar dacă ești mai exigent, prețul pentru o cameră foto nu este unul tocmai ridicat. În plus, poți învăța secretele meseriei de fotograf din tutoriale de pe YouTube și vei descoperi astfel cum să alegi cele mai bune unghiuri și momentele ideale în care să faci fotografii. Dacă vrei să pozezi alți oameni, ține cont că cel mai bun moment să faci acest lucru în aer liber este dimineața sau la apusul soarelui.
2. Distrează-te la poker – Numărul celor care se distrează astfel este într-o continuă creștere, inclusiv în țara noastră. Dacă ești la început, cel mai indicat este să joci online. Nu trebuie să fii un expert, mai ales că vei găsi tot ce ai nevoie la o simplă căutare pe Google. Așadar, după ce te vei obișnui cu regulile și cu ierarhia cărților vei putea lua startul în această activitate atât de distractivă, iar cel mai bine este să începi cu texas holdem poker, cea mai populară variantă a acestui joc. Unul dintre cei care au descoperit pasiunea pentru poker în ultimii ani este regizorul Dan Chișu, care obișnuieste să joace online pe platforma 888poker, dar în această vară a participat și la turneul 888poker LIVE Bucharest Festival. De altfel, acest operator investește constant în așa fel încât utilizatorii să aibă parte de o experiență cât mai bună, iar campania de marketing “Made to Play” a fost premiată la renumita gală EGR și a avut un feedback foarte bun din partea jucătorilor. În plus, ascensiunea acestui operator la nivel mondial este confirmată și de rezultatele financiare excelente ale 888.
3. Învață să pictezi – Este o activitate relaxantă și distractivă în același timp. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că are și numeroase beneficii. Astfel, este o metodă de terapie utilă deoarece stimulii creativi te vor ajuta să te detașezi de realitate, iar mintea ta va fi mai odihnită. În același timp, îți vei spori și mobilitatea mâinii, iar atenția la detalii îți va antrena capacitatea de concentrare. Așadar, ai numeroase motive să încerci să pictezi chiar și fără să îți iasă opere de artă, ci doar de dragul distracției.
4. Gătitul ca pasiune – Da, gătitul poate fi mai mult decât o necesitate. Pentru mulți oameni, după trecerea pragului de 30 de ani gătitul începe să devină chiar o pasiune. Poți încerca să te “specializezi” doar pe anumite bucătării. Dacă îți plac vacanțele în Grecia, poți să încerci bucătăria grecească. Sunt multe cazuri ale unor oameni care au transformat pasiunea pentru bucătărie într-o adevărată afacere, mai ales după ce au primit feedback bun din partea prietenilor. Dar primul pas este să îți placă și să încerci să gătești pur și simplu ca o pasiune.
5. Descoperă dansuri mai puțin întâlnite – Dansul este un hobby pe care foarte mulți oameni încep să îl aibă după ce trec de 30 de ani. Și nu e vorba despre dansurile pe care le întâlnim la petreceri, ci pe cele mai de “nișă”, precum bachata, salsa ori tango. Această activitate are un rol important și la socializare, dar sunt și alte beneficii legate de sănătate. Astfel, conform studiilor de specialitate, persoanele care dansează beneficiază de o condiție fizică mai bună. În plus, riscul de a avea probleme la inimă ori plămâni scade în cazul lor. Și flexibilitatea acestor persoane este la un nivel bun, la fel ca și tonusul muscular și structura oaselor.
6. Fă-ți propria formație muzicală – Dacă ești fanul muzicii, poți încerca să înveți să cânți la un instrument. Se spune că la chitară ai șansele cele mai mari să înveți să cânți mai repede. Iar dacă și prietenii tăi sunt pasionați de muzică, vă puteți face propria formație. E un mod util de a petrece timp împreună cu prietenii în timp ce vă distrați. Cel mai indicat este să încercați coveruri ale unor piese celebre, iar dacă evoluați vă puteți face propriile piese. Importantă este însă distracția.
7. Colecționează monede – Din ce în ce mai mulți oameni au această pasiune. Pentru mulți, aceasta este chiar o artă, în timp ce pentru alții este o soluție bună de a investi, ținând cont că, în cele mai multe cazuri, acestea își măresc valoarea odată cu trecerea timpului dacă sunt exemplare speciale. Din fericire, în România găsești din ce în ce mai multe locuri în care poți să cumperi monede de colecție și să îți îmbogățești astfel colecția.
8. Mergi la spectacole de muzică clasică – Țara noastră are o tradiție mare când vine vorba de muzica clasică. În fiecare toamnă, în București se organizează Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai importante din întreaga lume. Iar în orașele mari au loc constant spectacole de muzică clasică. Poți încerca să mergi la spectacolele de operă sau operetă și să vezi dacă îți place. Sunt șanse mari ca, după ce ai făcut 30 de ani, să îndrăgești acest tip de muzică, mai ales că te poate liniști. În plus, mersul la teatru rămâne tot timpul o varianta de încercat, indiferent de vârsta pe care o ai.