Site icon RATB

Activitati recomandate in urmatoarea vacanta ca sa ai parte de o experienta inedita?

In vacanta nu e suficient doar sa te plimbi, trebuie sa ai si multe activitati relaxante si inedite

In vacanta pot face multe lucruri. De asta e vacanta, ca sa experimentezi si sa ai mereu lucruri de descoperit si amintiri din care sa „traiesti” pana la urmatoarea vacanta. Daca te-ai saturat de plimbari si de vizitare de obiective pe care le-ai mai vazut si in trecut poti sa alegi si altfel de activitati, tururi diverse, care sa te ajute sa ai cele mai tari experiente in concediu. Tururile tematice sunt cele mai bune optiuni cand vine vorba de experiente cu adevarat inedite si de relaxare, de descoperire de locuri minunate zi de zi.

In concedii nu e neaparat sa stai la hotel, sa mergi putin prin oras, sa vizitezi un muzeu, o piata, sa mergi prin magazine. Daca ti-ai propus in vacanta in care te afli sa faci cu totul altceva decat faceai in mod obisnuit ai de ales din mai multe tipuri de tururi. Poti sa le ai deja incluse in pachetele turistice sau poti sa le alegi pe loc, cand ajungi in orasul sau zona unde te cazezi cat esti in concediu. Ce fel de tururi poti sa experimentezi?

Tururi ghidate pe jos. Nu e modalitate mai placuta si mai simpla sa descoperi orasele in care ajungi sau zonele turistice splendide pe care le-ai ales pentru concediu decat mergand pe jos alaturi de un ghid care iti poate spune orice despre ceea ce vezi in jur. Faci si miscare, descoperi locuri fascinante si reusesti sa te relaxezi, sa stai in aer liber si sa ai cea mai frumoasa vacanta. Spre deosebire de plimbarile de unul singur, tururile ghidate sunt o oportunitate foarte buna de a afla totul despre locurile prin care te deplasezi si de a avea ce povesti dupa, la intoarcerea acasa.

Tururi pe trotineta sau bicicleta. Daca vrei sa parcurgi usor distante mai mari si sa ai posibilitatea sa folosesti si un mijloc de transport mult mai prietenos cu mediul poti alege tururile pe trotineta sau pe bicicleta. E foarte simplu sa inveti sa mergi pe trotineta, ai de inchiriat trotinete, biciclete, poti sa vizitezi mai multe zone si sa nu obosesti cand vrei sa te plimbi prin orase destul de mari. Inveti si ceva nou, ai experiente inedite si iti vei aminti cu placere de vacanta petrecuta intr-un oras in care poti face si altceva decat sa mergi cu taxiurile sau cu mijloacele de transport in comun ori pe jos.

Tururi cu autobuzul. Ai vazut cu siguranta si la noi in tara autobuze pentru turisti care fac turul orasului si unde ai si ghid care iti explica si iti spune tot ce trebuie sa stii despre obiectivele turistice importante. Acelasi autobuz il gasesti in marile orase, acolo unde turistul are din start cel mai bun loc pentru o vizita altfel in oras. Poti sa faci poze cate doresti, vezi si din alta perspectiva toate cladirile si frumusetile oraselor. In plus, te relaxezi, nu esti nevoit sa mergi pe jos sau sa iei mijloace de transport aglomerate si ai in permanenta acces la informatie de calitate oferita de oameni care traiesc acolo de multa vreme si stiu tot ce misca in orasul respectiv.

Tur culinar. In loc sa mergi intr-un restaurant de hotel si sa mananci lucruri pe care ti le-ai dorit de mult poti avea o experienta completa in tururile culinare. Descoperi noi delicatese din bucataria traditonala locala, inveti cum sa pregatesti anumite feluri de mancare deosebite, gusti cele mai bune preparate locale si te rasfeti cu arome si mirosuri unice. De regula, aceste tururi culinare sunt organizate in niste locatii superbe, asa ca vei putea admira si peisajul si, daca sunt in aer liber, poti sa te bucuri de experienta inedite. Tururile culinare raman cele mai interesante, cu atat mai mult cu cat locatiile alese pot fi in mai multe zone din orase, in mai multe locuri din imprejurimi si poti cunoaste si foarte multi oameni faini si dornici sa iti impartaseasca din experienta lor.

Tururi pe timpul zilei sau al noptii. Ca sa iti faci o idee despre cat de frumoasa e o zona poti sa alegi tururile de zi si de noapte. Ai sansa unica sa vezi orasele si destinatiile de vacanta pe parcursul a aproape 24 de ore, explorezi cele mai interesante zone din oras si cand e lumina, si cand e intuneric si descoperi obiectivele turistice in toata splendoarea lor. Tururile tematice din timpul noptii sau cele din timpul zilei, in care poti sa vezi cat mai multe obiective si cladiri, locuri minunate vor fi completate de o perspectiva unica asupra celor mai bune destinatii de vacanta pe care le poti alege cand iti planifici urmatorul concediu.

Exit mobile version