Site icon RATB

Afaceri pentru pensionari care iti pot aduce venituri in plus

Dupa ce iesi la pensie poti sa ai afacerea proprie pentru a avea venituri ceva mai mari

Pensionarea este poate cel mai dificil moment din viata noastra. Renuntam intr-o secunda la tot ce faceam zi de zi, nu mai mergem la birou, nu mai suntem implicati intr-un colectiv. Tendinta izolarii este destul de mare, simti ca nu mai poti sa fii productiv in niciun fel si asta este cel mai periculos mai ales la varsta a treia. Ca sa ramai activ si sa castigi si niste bani pe langa pensie poti avea joburi de acasa sau de la un sediu pe care il detii.

Cand vii de la un loc de munca unde erai foarte activ si te-ai invatat de ani de zile cu ore intregi petrecute la birou si cu foarte multe activitati zilnice nu prea poti sa spui „Stop!” si sa te rezumi doar la cititul ziarului si la plimbari, privit la televizor. Plus ca pensia s-ar putea sa nu fie asa de mare si un venit in plus nu strica niciodata. Un job de acasa ar fi perfect pentru orice pensionar. Daca nu implica foarte mult efort si banii vin usor la final de luna, ba chiar exista si profit cu atat mai bine.

Multe joburi nu sunt pentru pensionari, asa te-ai putea gandi. E gresit. Daca iti doresti si vrei sa te implici in continuare in diverse activitati remunerate orice job se poate transforma in job pentru pensionari. Trebuie doar sa te gandesti ce iti place sa faci, in ce domeniu ai deja experienta si unde ai putea avea eficienta maxima pe termen lung.

In momentul in care stii deja ce vrei sa faci poti sa iti faci liste cu joburi si sa incerci sa pornesti unul sau sa te angajezi in domenii unde ai putea sa faci performanta. Iata cateva sugestii utile daca vrei sa nu pierzi timpul si sa gasesti mai rapid jobul perfect pentru pensionari.

1. Consultanta. Odata cu renuntarea la locul de munca nu ti-ai pierdut si abilitatile, aptitudinile, cunostintele, expertiza in domeniu. Un job de acasa in consultanta te-ar ajuta sa folosesti eficient cunostintele acumulate si experienta ta. Nu e nevoie de foarte multe lucruri ca sa pornesti o astfel de afacere, sedintele de consultanta se pot oferi on-line. Clientii pot primi informatiile dorite prin intermediul instrumentelor de comunicare moderne si poti merge sa discuti cu ei acasa sau intr-un loc stabilit de comun acord. Multe afaceri au nevoie de consultanti, poti oferi atat consultanta unor firme, cat si unor persoane fizice aflate la inceput de drum.

E usor sa iti gasesti clienti, pe Internet sau in lumea reala, si odata ce ai o baza de clienti si esti cunoscut vei avea si profitul dorit si un venit sigur, pensia iti va ramane pentru alte lucruri, cheltuielile de zi cu zi le vei putea face din ce castigi separat de pensie.

2. Blogging, scris. Astazi totul s-a mutat in online. Oamenii cauta acolo informatii si divertisment. Cu un blog poti sa castigi destul de bine daca alegi nisa corecta si stii sa iti atragi publicul interesat de ceea ce vei spune in paginile lui. Din bloguri poti castiga cu ajutorul publicitatii, al afilierilor, din recomandari, review-uri platite la produse etc.

Si e foarte simplu sa iti faci blog si sa publici, nu ai nevoie de cunostinte avansate de programare sau de Internet, platformele care gazduiesc bloguri fac totul pentru tine. Poti sa impartasesti din experienta, poti oferi sfaturi, poti sa scrii si despre diverse intamplari din cariera ta care ar ajuta pe altii, poti sa postezi ce doresti, dar sa fie interesant pentru publicul tinta definit in prealabil.

Si cand ai deja multi utilizatori care intra pe blog poti avea si articole platite postate, ai clienti care platesc ca sa apara in articolele tale si asa castigi si mai mult din blogging.

3. Afaceri bazate pe anumite servicii. Orice fel de aptitudine, abilitate pe care o ai se poate transforma intr-o afacere de acasa. Iti poti vinde expertiza printr-un business axat pe servicii diverse. E simplu, e rapid, veniturile sunt destul de bune daca stii sa te vinzi si ai si cui sa te vinzi. Orice fel de sarcina pentru care ar plati cineva se poate transforma in business, nu exista limite aici. Clienti se gasesc relativ rapid printre prieteni, fosti angajatori, angajati alaturi de care ai lucrat sau oameni care au nevoie rapid de servicii de calitate la cele mai bune preturi.

4. Transforma o pasiune intr-un business. E suficient sa te gandesti rapid ce pasiuni ai, ce iti face sa faci cu placere si nu te-ai plictisi niciodata realizand respectivul lucru. Cand ai deja lista cu pasiuni vezi care ar fi mai potrivite pentru un job de acasa si pe care le-ai putea face pe termen lung. Ideea cea mai buna pe care o poti pune in practica in acest punct este sa gasesti acel hobby sau acea parte din hobby pentru care oamenii ar plati, de care ar fi interesati. Degeaba ai pasiuni care sunt frumoase si tie iti plac, daca nu ai oameni care sa plateasca pentru publicitate sau pentru a te citi, a avea informatia de la tine ar trebui sa te mai gandesti si la altceva.

5. eCommerce. Poti vinde aproape orice pe marile site-uri de ecommerce, de la lucruri deja folosite la unele facute de tine cu multa rabdare si atentie sporita la detalii. Ai si venituri destul de bune daca stii ce sa vinzi si cand, daca ai multe lucruri de care nu ai nevoie. Stii sa faci multe lucruri handmade, atunci e si mai bine, poti sa iti faci propriul site de vanzari si sa il promovezi, sa il integrezi in marile platforme online de vanzare-cumparare.

Exit mobile version