RATB

Ai un copil care nu vrea sa manance? Trucuri simple care il vor determina sa manance mai bine

Fiecare masa este importanta pentru un copil, asa ca trebuie sa faci orice pentru a-l determina sa manance

La varste mai mici copiii s-ar putea sa nu fie asa de incantati in privinta meselor, oricat de bune ar fi ingredientele care le compun. Sunt frecvente cazurile in care copilul nu vrea sa manance sau mananca foarte putin, asta desi ar avea nevoie de suficient de multa mancare pentru a se dezvolta normal.

Copiii trebuie sa manance in fiecare zi, sa aiba cel putin trei mese consistente, cantitatile nu trebuie sa fie exagerat de mari, dar ar fi bine sa fie adaptate in functie de varsta si de nevoile lor. Daca nu reusesti sa iti determini copilul sa manance zilnic ai putea incerca cateva lucruri simple care il vor determina sa isi doreasca sa termine tot din farfurie.

Viata de parinte este plina de provocari. In fiecare zi ai de trecut cateva obstacole importante, in fiecare zi inveti si iti intelegi mai bine copilul. Una dintre marile probleme ale copiilor este legata de mancare si de refuzul de a manca la intervale orare fixe.

Nu e un caz izolat, ni se intampla tuturor sa ducem adevarate lupte cu micutii atunci cand vine ora mesei. Fie nu le place ce vad in farfurie, fie nu le e foame sau vor sa manance doar dulciuri, motive pot fi multe, dar rezultatul e acelasi: nu vor manca nimic.

In perioada cresterii este foarte important ca micutii sa aiba o alimentatie bogata si echilibrata. Fiecare zi care trece fara sa existe o alimentatie corecta este o zi pierduta in incercarea de a asigura copilului o dezvoltare normala. De aceea trebuie sa ne straduim, din postura de parinti, sa ii determinam pe cei mici, cu orice fel de mijloace putem, sa manance tot din farfurie si sa nu refuze nicio masa.

Ce e de facut? Iata in continuare cateva trucuri utile atunci cand iti doresti ca micutul tau sa manance bine si in mod regulat, fara a refuza niciun preparat pe care il pui in farfurie.

Exit mobile version