Site icon RATB

Ai un laptop sau un PC vechi? Il poti folosi in continuare in cele mai creative moduri

Calculatoarele vechi nu trebuie aruncate. Ele pot deveni utile in orice locuinta

De cele mai multe ori un laptop vechi sau un PC ajung sa fie uitate undeva intr-un pod sau intr-un garaj, prin vreun sertar pentru ca un dispozitiv nou le-a luat locul. Un laptop vechi nu are performantele unuia nou, dar asta nu inseamna ca nu il poti utiliza in continuare.

Da, nu poti sa te bazezi pe el in viata de zi cu zi, la job, acasa, dar poate fi folosit in continuare pentru diverse aplicatii. Totul este sa te gandesti ce ai putea face cu el si sa incerci sa il pastrezi cat mai mult timp, mai ales daca merge foarte bine si are performante destul de bune.

Un laptop nou inseamna aruncarea celui vechi in cele mai multe cazuri. Sau cel putin lasarea lui intr-un loc unde se va prafui si de unde va ajunge tot la cosul de gunoi. Procesul e unul firesc de vreme ce apar mereu dispozitive si mai performante si mai usor de utilizat, mai rapide si mai eficiente.

Vechiul tau laptop poate fi folosit in continuare daca nu este stricat, daca nu e spart si inca mai functioneaza. E foarte usor sa iti dai seama ce poti face cu el daca stai si te gandesti putin la ce ai nevoie prin casa. Idei iti vor veni si vei „recicla” laptopul cel vechi foarte usor. Totul este sa te gandesti la partea practica si la lucrurile pe care le poti face foarte usor, fara sa te complici prea tare. Laptopul este destul de complex, asa ca ai putea sa faci o multime de lucruri frumoase cu el.

Ai un monitor, ai un sistem de operare sau porturi de care te poti folosi, mai ai si un procesor care „duce” sarcini mai simple, deci ai toate datele ca sa poti sa utilizezi laptopul inca o perioada. Cum il vei folosi? Iti dam in continuare doar cateva idei interesante pe care le poti pune in practica imediat.

1. Computer de bucatarie. In bucatarie ai televizor, dar de ce sa nu ai si muzica sau videoclipurile preferate de pe n site-uri. Cu vechiul laptop poti obtine tot ce doresti, ai posibilitatea sa conectezi la el orice, are si Wi-Fi, Bluetooth, are porturi de toate felurile, il poti cupla chiar si la televizor. Plus ca il poti pune oriunde si nu ocupa loc mult, nu ai nevoie de un loc special pentru el.

2. Computer-gazda. Un laptop vechi poate fi un adevarat hub pentru e-mail, social media, alte site-uri importante. Doar instalezi un Windows, niste actualizari de securitate si configurezi niste conturi. Stii ca acolo ai mereu toate mesajele importante, ai doar conturile de social media si reusesti sa termini rapid tot ce ai de facut, lucruri mai simple, fara sa fii distras de alte aplicatii din calculatorul personal. De oriunde ai fi ai acces remote la el, poti sa gasesti rapid tot ce ai nevoie si te poti baza pe el in orice fel de context.

3. Computer de teste. De cate ori nu ai instalat un OS doar ca sa vezi ca nu e ceea ce visai. Un computer de teste te poate scapa de multe probleme, instalezi pe el ce doresti si testezi, vezi ce hibe sunt, cum se comporta, cat de rapid e sistemul. Doar cand esti multumit treci si la instalarea pe laptopul personal. Computerul de teste este bun si pentru amatori, dar si pentru profesionistii care vor sa vada ce fel se misca anumite aplicatii, anumite sisteme de operare pana sa le faca publice sau sa le prezinte unor useri interesati de ele.

4. Home Entertainment Center. Pe vechiul laptop poti instala aplicatii pentru tv, muzica, filme, poti stoca toate fisierele audio sau video si le poti reda cu playere puternice. Daca mai conectezi niste boxe Bluetooth, niste sisteme 5 in 1 sau un sistem profesional de sonorizare, un mixer deja ai o „statie de distractie” la tine acasa. Investitia e minima si poti sa te bucuri de o experienta excelenta de fiecare data cand vrei sa te relaxezi sau sa te distrezi.

Nu mai cheltuiesti pe mai multe dispozitive, ai control total asupra distractiei si ai un sistem de operare pe care te poti baza, un laptop pe care il cunosti prea bine.

5. Rama foto digitala. Oricat de vechi ar fi un laptop vei gasi o multime de aplicatii care pot reda fotografii pe ecran. Asa iti transformi laptopul in rama digitala, il poti pune oriunde vrei si poti sa ai imagini luate chiar si din Cloud, daca iti conectezi si sincronizezi toate dispozitivele. Cu un laptop ai ecran mai mare decat o rama digitala clasica, poti sa setezi diverse animatii frumoase la schimbarea fotografiilor, ai si variante mai multe de colare sau de redare a fotografiilor speciale, ai un slideshow interesant de fiecare data si posibilitati de personalizare multiple.

Exit mobile version