
In perioada liceului si a facultatii responsabilitatea noastra este foarte mare. Trebuie sa invatam, sa incercam sa fim cat mai organizati, sa gestionam si bugetele pentru camin, gazda, pentru facultate sau liceu. In plus, trebuie sa fim eficienti si sa avem rezultate cat mai bune pentru a putea spera si la o bursa. Tehnologia moderna ne ajuta enorm in acesti ani, ne ofera o multime de aplicatii utile si telefoane inteligente care pot face cam tot ce avem nevoie ca sa reusim sa facem performanta in orice context.
Aplicatiile pentru mobil sau PC sunt populare, sunt usor de folosit, avem de ales din sute de variante, mereu apar altele noi, asa ca invatarea va fi mult mai simpla cand avem la dispozitie cele mai bune aplicatii moderne. Se utilizeaza usor, pot functiona pe toate platformele si OS-urile cunoscute, sunt intuitive si au interfete care ne atrag, care sunt gandite pentru o interactiune cat mai simpla si eficienta maxima.
Liceeni sau studenti, cu totii folosesc deja aplicatii, jocuri pentru relaxare, dar s-ar putea sa nu avem in telefon aplicatiile care ne sunt utile in procesul de invatare. La multe nu ne-am gandit sau au aparut de curand, pe altele nu le-am utilizat pentru ca nu am avut nevoie de ele sau nu am stiut ca avem nevoie de ele. Oricare ar fi scenariul in care te afli, gasesti mai jos o selectie de aplicatii foarte utile pentru o invatare moderna si organizata in permanenta.
Office Lens. Merge pe iOS, Android si Windows, deci o poti lua cu tine oriunde, o poti accesa de pe orice dispozitiv. Microsoft a reusit sa faca un lucru foarte bun cu aceasta aplicatie. Poti face poze la documente, la table, la reviste, retete, apoi le convertesti in text editabil si usor de partajat. E important de stiut ca aplicatia te lasa sa iti faci poze la documente si din unghi, poate scoate umbrele si tot ce tine de o imagine lipsita de stabilizare. Toate imaginile sunt salvate in format .pdf, .doc sau .ppt.
Aplicatia puternica de la Microsoft este deosebit de utila cand vrei sa scapi rapid de o trecere a unui text de pe un document printat in format digital sau cand vrei sa termini mai repede cu faza de convertit dintr-un format foto intr-unul clasic. Oriunde te afli folosesti aplicatia si esti cu un pas mai aproape de a finaliza toate sarcinile pe care le-ai primit.
Sleep Cycle alarm clock. Aplicatia e disponibila doar pe Android si iOS, este gratuita si este foarte utila mai ales cand esti in sesiune sau se apropie tezele, lucrarile si ai mult de invatat. Este esential sa dormi cat trebuie inainte de a depune un efort intelectual intens, sustinut. Prin intermediul unor monitorizari stricte aplicatia te poate ajuta sa te trezesti mai usor incercand sa determine in ce faza a somnului te afli.
Microfonul dispozitivelor si accelerometrul sunt folosite ca sa se analizeze toate datele legate de somn si de obiceiurile de dormit. In urma analizei se va determina cel mai bun moment de trezit, atunci cand te afli intr-o faza light a somnului. In versiunea premium aplicatia nu numai ca te trezeste la momentul oportun, dar iti monitorizeaza si ritmul cardiac si detecteaza sforaitul. Pana la urma, in loc sa te trezeasca ceasul si sa te culci la loc pentru ca nu poti efectiv sa te scoli din pat, mai bine ai o astfel de aplicatie si stii ca esti gata de invatat in doar cateva minute, fara intarzieri.
Dragon Dictation. Este disponibila doar pe iOS deocamdata, este gratuita si rezolva o mare problema a elevilor sau a studentilor: scrisul la calculator. Daca stai cu orele in fata ecranului si tot tastezi mainile vor obosi groaznic. Cu Dragon Dictation poti sa dictezi in loc sa tastezi si eviti asa si probleme de sanatate si economisesti si timp.
Pe langa engleza aplicatia mai are multe limbi disponibile, recunoaste bine vocea si transcrie cu acuratete destul de mare. Textul rezultat trebuie verificat dupa care poate fi pus in e-mail, pe retele de socializare, in orice lucrare, aplicatie. Avem si editor integrat care sugereaza cuvinte, pe masura ce folosim aplicatia acuratetea sa va creste. Daca la inceput ni se va parea putin cam straniu, ne vom obisnui in timp si vom avea cel mai bun ajutor posibil.
HabitHub. Disponibila doar pe Android, aplicatia gratuita te incurajeaza sa iti formei un obicei pana cand intra in rutina. Este aplicatia speciala pentru cei care tot amana diverse teme, nu pot sa se apuce de invatat prin niste „lanturi” virtuale care se vor completa cand termeni diverse sarcini. Sarcinile pot fi organizate in categorii, fiecare se poate personaliza in functie de cat de des vor fi accesate sarcinile respective. Cand ajungi sa iti indeplinesti obiective poti seta si diverse premii in aplicatii.
Evernote. E gratuita si merge pe orice telefon cu Android si iOS. Este printre cele mai bune aplicatii de luat notite in orice fel doreste cel care o va folosi. Se poate tasta un text in ea, se pot face fotografii, se pot face liste de sarcini de indeplinit, se poate inregistra video si audio, se pot face capturi, se scriu notite de mana pe ecrane. Toate notitele se sincronizeaza pe toate dispozitivele unde este aplicatia, se poate cauta prin notite, chiar si cand sunt scrise de mana. Totul e organizat si accesibil oricand.
Simplemind. Ultima aplicatie merge si ea pe Android si iOS, este gratuita si te ajuta sa „mapezi” proiecte si sa le poti vedea intr-un format mai… vizual. Asa iti dai seama ce ai de facut mai usor. Se poate porni de la zero sau se pot folosi sabloane, se adauga notite la harti. In versiunea Pro se adauga si link-uri si alte date hartilor deja realizate.