Atelierul de Detailing auto.

Ce este si de ce e important sa il soliciti firmelor specializate?

Din momentul in care ai cumparat o masina noua si ai inceput sa o folosesti zi de zi va fi nevoie de o intretinere riguroasa pentru a te bucura de ea oricand. Pentru o masina mizeria si contaminantii (clei, bitum, reziduuri de discuri si de placute de frana), inseamna cel putin doua lucruri: un aspect mai putin placut si mai multe vizite la spalatoria auto. Se mai pot acumula si bacterii in interior si riscam sa ne imbolnavim la un moment dat doar pentru ca nu am acordat suficienta atentie masinii la interior.

La o anumita perioada de timp ajungem cu masina la spalatoria auto. Aici curatarea este una superficiala de multe ori, se elimina depunerile si praful de la exterior, din zona rotilor, se folosesc detergenti si apa cu presiune pentru o curatare rapida a tot ceea ce se poate. In interior nu are loc o curatare minutioasa aproape niciodata.

Curatare clasica vs. detailing auto

O masina care arata bine tot timpul a trecut cel putin o data sau de mai multe ori pe an printr-un proces de detailing auto. Spre deosebire de o curatare clasica si o spalare, detailing-ul auto presupune o abordare mai minutioasa si o curatare in detaliu a tuturor componentelor. Echipele de profesionisti au o grija foarte mare la orice detaliu care ar putea face diferenta si ar imbunatati si aspectul estetic al masinii. Dupa fiecare detailing auto masina arata ca noua, aproape ca in momentul in care ai cumparat-o. E mai multa munca depusa si dureaza mai mult sa obtii un detailing auto perfect, dar rezultatele vor fi excelente de fiecare data.

O alta deosebire esentiala intre spalarea auto, automata, doar la exterior, si detailing auto: detailing-ul auto are rezultate foarte bune, care rezista pe termen lung. Acest lucru e posibil pentru ca o echipa intreaga de profesionisti va lucra pentru tine si se va ocupa in detaliu de fiecare parte din interiorul si exteriorul masinii, cu tehnologii si tehnici de ultima generatie. Se vor folosi doar produse de calitate, pretestate, sigure pentru masina si pentru componentele ei. Fiecare zona va fi evaluata inainte si se vor stabili cele mai bune modalitati de interventie in asa fel incat rezultatele sa fie unele optime.

Detailing-ul auto exterior si interior, doua dintre etapele importante ale detailing-ului auto

Detailing-ul auto exterior. Curatarea exterioara incepe cu o curatare generala a suprafetelor exterioare, cu substante speciale, lavete, pensule si manusi adaptate pentru acest tip de operatiune. Totul se face manual iar fiecare parte a exteriorului e curatata cu atentie.

Urmeaza indepartarea tuturor contaminantilor, asigurandu-se in acest fel reusita altor operatiuni executate ulterior pe vopsea. Polish-ul auto este alt proces inclus in detaling auto exterior, se folosesc instrumente speciale care vor corecta imperfectiunile prin abraziune si prin incalzire. Caroseria va arata mai bine daca polish-ul auto este realizat de profesionisti cu experienta, asa cum sunt cei de la firmele de detailing auto.

Sigilarea sau protejarea (ceruirea) se pot executa pentru un aspect mai bun al exteriorului masinii. In acest sens, se adauga un strat protector peste vopsea si astfel va creste rezistenta vopselei la factorii de degradare. Alt serviciu inclus in detailing exterior poate fi detailing-ul rotilor spre exemplu sau lustruirea farurilor.

Detailing auto interior, o etapa foarte importanta

Detailing-ul auto interior. Detailing-ul auto interior presupune mai multe etape parcurse cu maxima atentie si de el depinde modul cum arata interiorul masinii la final. Se incepe cu o aspirare profesionala a tot ce se afla in interior, covorase, scaune, captuseala, portbagaj. Aspiratoare de mare putere sunt utilizate pentru a indeparta tot ce s-a acumulat in luni de zile peste tot in interiorul masinii.

Urmeaza spalarea si perierea, o operatiune care isi propune sa indeparteze petele si murdaria excesiva din zona tapiteriei textile, a mochetei si a covoraselor. Daca e nevoie se intervine cu instrumente speciale de curatare pentru a se ajunge chiar si in cele mai inaccesibile locuri. Petele din zona covoraselor si a scaunelor se vor elimina rapid si zona respectiva va arata mult mai bine odata ce procesul de detailing e finalizat.

Detailing-ul interior continua cu o curatare rapida a geamurilor laterale, a parbrizului si a lunetei, cu solutii speciale si lavete cat mai fine pentru a nu lasa nicio urma. Toate operatiunile de curatare a parbrizului sau a geamurilor sunt realizate manual, cu maxima atentie la toate detaliile pentru o curatare impecabila. Echipa de profesionisti se va asigura ca fiecare geam in parte, parbrizul si luneta vor arata excelent dupa intreg procesul de curatare.

Daca masina are la interior si parti imbracate in piele se vor folosi detergenti si lavete si perii adaptate pentru aceasta operatiune delicata. Pielea va arata ca noua, isi va recapata aspectul estetic din momentul cumpararii masinii si va fi mai usor de intretinut dupa ce se va fi finalizat detailing-ul auto.

Interiorul masinii va arata mult mai bine dupa detailing, vor disparea si mirosurile neplacute. Totul e curat si pregatit acum pentru utilizarea de zi cu zi.

Se mai folosesc perii speciale si pentru indepartarea prafului si a impuritatilor din zonele mai delicate sau mai greu accesibile. Multe firme cu experienta in detailing auto mai aspira o data la final si sterg totul cu lavete speciale din materiale moi, delicate pentru a se elimina orice fel de reziduu de la operatiunile anterioare. Nu sunt omise nici compartimentele din interiorul masinii sau volanul, colturile unde e mai greu de ajuns la o curatenie rapida facuta la o spalatorie clasica.

Importanta detailing-ului auto pentru tine si pentru masina ta

Sa mergi cu masina la o spalatorie auto profesionala e important. Dar si mai important este sa duci masina la un atelier pentru un detailing auto complet. O data pe an sau de doua ori pe an ar fi suficient, dar poti merge si mai des daca vrei sa ai masina perfect intretinuta.

De ce e asa de important detailing-ul pentru autoturismul tau? Masina va rezista mai bine la uzura odata ce ai accesat serviciile de detailing auto, suprafetele din interior, indiferent de materiale, vor arata foarte bine. Plus ca daca vrei sa o vinzi sau vrei sa o inchiriezi cuiva o vei putea face la un pret mai bun pentru ca arata ca noua.

De multe ori cei care cumpara sau inchiriaza si oamenii care se pricep in general la masini vor evalua autovehiculele cu mare atentie si vor taxa orice fel de urma de lipsa de ingrijire. Asa ca e bine sa apelezi ori de cate ori ai ocazia la serviciile firmelor de detailing auto.

Printr-un detailing auto realizat cu mare atentie in ateliere specializate te asiguri ca vei avea mereu o masina care arata impecabil, va face o impresie excelenta oriunde te deplasezi si va atrage atentia prin ingrijirea pe care i-ai acordat-o.

Detailing-ul motor sau curatarea compartimentului motor asa cum este denumita in limbaj popular, vor ajuta la indepartarea oricarui fel de mizerie sau praf in asa fel incat motorul sa functioneze perfect, oricand.

Suplimentar va avea loc si hidratarea materialelor din plastic si din cauciuc din compartimentul motor, se vor degresa toate componentele compartimentului motor. Se mai pot aplica si substante speciale care protejeaza materialele din care sunt fabricate componentele esentiale bunului mers al masinii.

Ce castiga soferul masinii care a trecut prin atelierul de detailing auto?

Pentru soferul masinii detailing-ul auto este la fel de important. In primul rand ai o satisfactie mai mare cand conduci un autovehicul curat, care arata bine, care atrage toate privirile si laudele. O masina curata reflecta si grija celui de la volan fata de propriul autoturism. Le arata tuturor ca iti pasa de masina si ca incerci sa faci tot ce poti sa o ai in stare cat mai buna.

Farurile vor lumina mai bine, pentru ca vor fi clare si foarte bine intretinute. Nu vor mai fi nici probleme in utilizarea lor mai ales pe timp de noapte, cand ai nevoie de o lumina cat mai puternica. Deplasarile vor fi din acest punct de vedere mai sigure si te vei putea baza oricand pe lumina farurilor tale.

Cand ai masina curata nu vei mai avea atat de multe alergii, nu vei da nicio sansa bacteriilor si germilor sa se acumuleze peste tot in interiorul masinii. Aspectul impecabil al masinii la interior si exterior iti asigura o imagine profesionista in fata celor de langa tine. Reusesti sa inspiri incredere, ai o importanta mai mare in grupurile din care faci parte si ai si un brand personal mai puternic cand investesti in detailing-ul auto complet.

Odata ce descoperi atat de multe avantaje este si normal sa iti doresti sa ajungi cat mai repede si mai des la firmele de detailing auto profesionist. Le gasesti in toate marile orase, au preturi si oferte bune, rezultatele detailing-ului vor fi exceptionale de fiecare data, iar multumirea ta va fi garantata.

Nu iti mai ramane decat sa cauti cea mai apropiata firma cu servicii de detaling auto si sa ceri o oferta, detalii despre toate operatiunile care se pot realiza pentru o masina curata si intretinuta bine tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *