Site icon RATB

Atractii turistice unice pe care nu le-ai vizitat inca

Atractiile turistice deosebite vor fi mereu pe lista turistilor dornici de lucruri noi descoperite in vacanta

Destinatia de vacanta ideala cuprinde cat mai multe atractii turistice interesante de vazut. Pana la urma asta cauti in concediu, sa vizitezi, sa descoperi locuri minunate si obiective turistice care iti vor face vacanta mai frumoasa.

Atractiile turistice celebre, pe care le stie toata lumea nu mai sunt pe lista de prioritati a turistilor care ajung intr-o anumita tara. Ei cauta mai nou atractii turistice unice, atractii pe care le pot vizita fara sa stie neaparat la ce sa se astepte. Iar daca iti doresti neaparat ceva originar chiar ai de unde alege la ora actuala.

Ce defineste o atractie turistica? Atractiile turistice sunt la inceput niste obiective turistice, niste locuri, poate niste detalii dintr-un decor necunoscut pana atunci pe care cineva s-a gandit sa le promoveze. Atractia turistica ajunge sa fie cunoscuta prin popularitatea crescanda si prin integrarea intr-un circuit turistic. La inceput nu are nimic special pentru ca nu stim de ea, dar dupa ce e in mintea tuturor celor care ajung sa viziteze zona respectiva devine imediat atractie turistica.

E multa munca si multa creativitate in procesul de transformare a unui obiectiv turistic banal intr-o atractie turistica, pe care oamenii sa isi doreasca sa o viziteze. In multe tari s-a reusit acest lucru destul de repede prin multa imaginatie, ambitie si daruire. Atractiile turistice de mai jos merita vizitate cel putin o data in viata, mai ales ca sunt si in niste zone excelente pentru vacanta.

Hakone Kowakien Yunessun din Japonia. Pana la un punct e un spa ca oricare altul. Nimic deosebit. Doar ca turistii gasesc aici o combinatie ciudata de ape termale cu niste creatii unice precum „barul, restaurantul de taitei”, unde poti sa inoti lejer intr-un bol de Ramen. Chiar daca miroase bine ar fi bine sa ai gura inchisa de vreme ce nu sunt pentru consum. E o senzatie ciudata prima data, dar te obisnuiesti si incepi sa pretuiesti si mai tare taietii pe care ii gasesti prin ciorba, supa sau pe care ii prepari cu atata placere pentru familie, acasa…

Aleea Gumei de Mestecat din California. De multe ori vedem pe jos gume de mestecat aruncate de trecatori care nu au mai asteptat sa ajunga la un cos de gunoi. In anumite tari primesti si amenda daca iti arunci guma unde nu trebuie, dar in California guma de mestecat e folosita pe post de… atractie turistica.

E o alee intreaga cu peste 20 de metri de guma de mestecat. Cu toate ca poate sa para destul de dezgustator sa vezi asa ceva, aleea e populara la nivel local si atrage si turisti internationali dornici sa vada ce poti face cu niste guma de mestecat care a ajuns unde nu trebuie, fix pe aleea respectiva. Si nu, nu vei calca in ea pentru ca zona respectiva este foarte bine delimitata.

Templul Karmi Mata din India. Ai mai vazut temple peste tot in lume. Ce ar putea avea atat de deosebit acest templu? Ceea ce l-a transformat in atractie turistica unica au fost „locuitorii” sai: sobolanii.

In multe locuri alungam sobolanii si incercam sa scapam de ei, dar in templul respectiv sobolanii sunt venerati si li se ofera adapost, ingrijire. E un tribut adus unei zeite hinduse, zeita sobolanilor. Sunt peste 20.000 de sobolani si, desi nu ai crede, templul e vizitat de turisti din ce in ce mai multi pe masura ce trec anii si locul e popularizat peste tot.

Casa din hartie din Massachusetts. Nu, nu e doar o figura de stil. Casa asta chiar e facuta doar din hartie si toata mobila din interior e din hartie. A fost construita cu multa atentie la detalii de catre Elis F. Stenman prin anii 1920 cu gandul ca va fi o locuinta de vara cu doua camere pentru familia numeroasa.

A durat 20 de ani si s-au folosit peste 100.000 de ziare ca sa se obtina o astfel de locuinta functionala. Singura problema este focul, orice fel de obiect, lucru inflamabil sau care poate duce la un incendiu nu are ce cauta acolo…

Parcul cu tematica ciudata din Coreea de Sud, Suwon. Parcul in cauza atrage an de an multi vizitatori tocmai pentru ca are o tematica originala. Acolo totul se invarte in jurul toaletei si a istoriei sale.

Parcul e dedicat unui fost primar care a facut tot ce a putut ca sa modernizeze toaletele publice si sa aduca o mai buna igiena in ele si un loc unde oricine sa poata scapa de „nevoi”. In parc sunt tot felul de manistari artistice care pornesc de la tematica toaletei si chiar un festival inspirat de… toaleta.

Inchisoarea Inveraray din Scotia. E vorba despre o inchisoare muzeu, unde turistii chiar pot sa vada prizonieri in celule, pot asista la procese si pot discuta chiar si cu directorul inchisorii.

Pentru cine vrea ceva adrenalina poate vizita inchisoarea si noaptea, cand au loc investigatii paranormale si activitati de tip vanatoare de fantome. Cu siguranta nu te plictisesti si reusesti sa vezi si alta fata a inchisorilor, asta daca te incumeti sa mergi acolo si sa pasesti in inchisoare.

Exit mobile version