Site icon RATB

Avantaje SSRL si de ce trebuie sa-l ai instalat

Avantaje SSRL si de ce trebuie sa-l ai instalat

Internautii cauta sa navigheze pe internet in conditii cat mai sigure si isi doresc ca informatiile lor private sa ramana confidentiale. Exista statistici alarmante care atesta ca peste 1000 de persoane s-au confruntat in 2017 cu cazuri de furt de identitate, care au avut consecinte severe.  Pentru ca furtul de date pe internet a devenit o problema frecventa, pe 1 iulie 2018 Google a impus tuturor proprietarilor de site-uri o noua masura de preventie: certificatul SSL. 

Ce este HTTPS?

S-ul de la sfarsitul “http” a unui URL atesta faptul ca acesta este sigur. Paginile web HTTPS beneficiaza de un certificat SSL care le permite sa realizeze o conexiune sigura de la un server web la un browser. Astfel toti utilizatorii care vor accesa aceste site-uri vor avea datele securizate. Acest proces are 3 moduri in care poate fi realizat. In primul rand criptarea impiedica urmarirea actiunilor online ale unui utilizator. De asemenea integritatea datelor are rolul de a opri deteriorarea fisierelor in momentul cand sunt transferate, iar autentificarea impiedica atacurile sub orice forma si ofera utilizatorilor incredere. 

Ce este certificatul SSL?

Un certificat Secure Sockets Layes (SSL) reprezinta un fisier de date care joaca rolul unui lacat pentru fiecare website. Acesta impiedica orice hacker sa poata fura date personale de pe un site si protejeaza utilizatorii de posibile atacuri la adresa identitatii lor. Odata ce un site contine un certificat SSL, acesta inlocuieste extensia HTTP cu HTTPS. Daca site-urile obtin un certificat SSL, acestea pot beneficia si de o criptare suplimentara, care sa stea in calea accesarii ilegale a datelor utilizatorilor, astfel acestia putand sa isi desfasoare activitatile online in conditii optime de siguranta.

Care sunt avantajele SSL dupa informatiile preluate de la Seopower.ro?

1.Securitatea

Unul dintre cele mai importante avantaje ale HTTPS este ca ofera utilizatorilor o experienta sigura online si le sporeste acestora increderea in site-urile web. Internautii au astfel parte de protectie impotriva hackerilor, informatiile lor private fiind criptate. Chiar daca hackerii ar reusi sa intre in posesia datelor, datorita sistemelor de criptare, acestia nu le-ar putea citi sau modifica.

2.Site-ul web va prezenta incredere

Majoritatea companiilor recunoscute au SSL la site-urile web pe care le detin. Principalul motiv este bineinteles criptarea datelor utilizatorului, insa pe langa asta HTTPS este o amprenta a profesionalismului. 

De multe ori site-urile web non-HTTPS sunt evidentiate prin semne de atentionare care informeaza utilizatorul ca pagina pe care navigheaza nu este sigura. Chiar daca nu trebuie sa introduca date cu caracter personal cum ar fi informatii legate de plati sau adresa, internautii isi pierd increderea si aleg sa paraseasca platforma, pentru a nu deveni victime ale actiunilor hackerilor.

In cazul in care o platforma are HTTPS instalat, acest lucru va fi scos in evidenta printr-un semn verde, prin care utilizatorii vor intelege ca site-ul pe care l-au ales este sigur si fara indoiala vor continua sa il foloseasca. 

Acest semn verde care apare pe un site securizat ii linisteste pe clienti ca site-ul pe care il acceseaza e de incredere si ca informatiile sunt in siguranta. In consecinta, se vor inregistra mai multe conversii si loialitatea va spori.

Pentru proprietarii site-urilor web este foarte important sa ofere sentimentul de siguranta si incredere utilizatorilor lor. Tocmai de asta majoritatea opteaza pentru certificatul SSL, care ajunge sa le sporeasca vizitele online sau chiar vanzarile.

Informatiile preluate de la seopower.ro arata cum contribuie certificatuL SSL la SEO

Atunci cand un domeniu online are prezinta https in fata www, inseamna ca site-ul va avea clar un avantaj comparativ cu cele care au pastrat vechiul http. Un angajat Google a dezvaluit inca din 2015 faptul ca daca doua pagini web prezinta caracteristici egale, motorul de cautare Google o va alege mereu pe cea care prezinta un certificat SSL.

Exit mobile version