Antreprenoriatul este in principal despre gasirea unor solutii eficiente la probleme de zi cu zi. La inceput de drum in antreprenoriat esti tentat sa investesti multi bani si mult timp, sa muncesti mai mult si sa incerci sa obtii tot ce ti-ai dorit.
Totusi rezultatele nu apar asa de repede pe cat ti-ai fi dorit, ai nevoie de experienta, de timp, foarte mult timp pentru a „creste” o afacere, dar si de cele mai bune afaceri si idei de afaceri pentru un profit garantat.
Tinerii antreprenori pornesc si cu dezavantajul unor cunostinte nu atat de solide despre antreprenoriat, au nevoie de cursuri, de pregatire inainte de a putea sa aiba propria afacere. Ai multe idei, ai afaceri care pe hartie ar functiona, dar in realitate nu gasesti, cel putin la inceput, afacerea perfecta. Cu toate astea sunt cateva afaceri pe care tinerii le-ar putea incerca si care s-au dovedit a fi foarte bune pentru a intelege cum functioneaza antreprenoriatul.
1. Consultanta. Ca antreprenor ai o multime de cunostinte si expertiza intr-un anumit domeniu, intr-un sector particular. Si de ce sa nu iti valorifici aceste cunostinte vaste si sa devii un consultant, sa sfatuiesti companiile atunci cand acestea au nevoie. Daca te pricepi la marketing, la resurse umane, la vanzari sau la managementul resurselor ai sanse mari sa obtii sume de bani frumoase din consultanta. Cand e nevoie fa si specializari, mentine un ton profesional si ai grija la exprimare si la gramatica in orice fel de interactiune, te va ajuta enorm sa fii din ce in ce mai cautat.
2. Crearea de aplicatii. Comunicarea cu o baza de clienti este foarte importanta. De aceea companiile isi indreapta atentia catre aplicatii pentru a putea avea o comunicare profesionala si eficienta. Aplicatii care ii ajuta pe clienti sa indeplineasca diverse sarcini, sa isi actualizeze informatiile din profil, sa proceseze ordine, sa primeasca informatii despre produse automat, toate sunt excelente pentru a avea o investitie care se amortizeaza rapid in calitate de antreprenor.
3. Bursa de valori. Patrunzi in aceasta lume fascinanta doar daca ai invitatie. Cu ajutorul tehnologiilor moderne si al dispozitivelor mobile poti deveni un guru al burselor, dar trebuie sa citesti, sa te documentezi, sa ajungi sa cunosti bursele excelent. Ca sa te familiarizezi cu industria din spatele burselor poti incepe cu tranzactii fara risc, dupa care sa cresti si sa ajungi la tranzactii care iti aduc sume uriase de bani si un profit foarte mare.
4. Design grafic. De la crearea de logo-uri la gandirea unui banner pentru site sau pentru expunerea in diverse locuri publice, peste tot este nevoie de un designer grafic. Foarte multe companii au nevoie de designeri buni pentru grafica ceva mai complexa, insa si cunostintele basic de design sunt bune. Bannere si elemente ieftine pentru social media, bazate pe design grafic, pot fi o sursa de venit foarte buna si o idee de afacere bazata pe antreprenoriat.
5. Relatii clienti. Daca adori sa discuti cu oamenii si sa ii ajuti, ai internet puternic si banda larga, un laptop performant, poti sa asiguri servicii de relatii clienti. Cu o pregatire buna, tool-urile necesare si putina rabdare poti incepe imediat sa lucrezi de acasa. Atentie insa la zona pentru care faci relatii clienti sa nu ajungi sa lucrezi si noaptea doar pentru a acorda asistenta unui client.
6. Traduceri. Stii mai mult decat o limba straina ai sanse mari sa iti faci o afacere in lumea traducerii si a interpretarii. Poti oferi servicii de traducere si de interpretare oriunde, de oriunde, mai toate companiile care au si o parte straina au nevoie de traducatori buni pentru comunicare si documente. Aici ai nevoie de reputatie cat mai buna, deci lucreaza doar cu firme mari si clienti seriosi si ia sarcini pe care le poti face cat de bine poti, cu o acuratete foarte buna.
7. Ghid turistic. Cei care vor sa lucreze mai mult afara, sa se plimbe, sa intalneasca oameni noi mereu, dar si cei care stiu foarte bine orasul sau orasele preferate pot fi foarte bine ghizi. Daca mai ai si inchirieri de biciclete sau trotinete poti gandi si un tur al orasului pe aceste mijloace de deplasare eco. Se castiga foarte bine si e o activitate relaxanta si placuta odata ce te obisbuiesti cu informatiile pe care trebuie sa le stii si cu turistii.
8. Soferie pe sectorul de ridesharing. Peste tot in lume clientii cauta ridesharing, daca ai masina si ceva timp la dispozitie poti sa faci bani foarte multi doar ducand clienti dintr-un loc in altul. Multe platforme de ridesharing au si asigurari in caz de urgente si te ajuta sa gasesti rapid clientii de care ai nevoie. Si nici nu e nevoie sa fii intr-un oras mare ca sa poti avea clienti multi, ridesharing-ul merge bine si acolo unde transportul public e foarte lent si unde lumea nu mai vrea sa stea in statii cu orele.