Site icon RATB

Camerele de supraveghere, obligatorii în anumite societăți

Rear view of security guard standing in front of large CCTV monitor in surveillance room. Surveillance, safety of private property concept. blurred background

Camerele de supraveghere pot ajuta, de asemenea, la protejarea angajaților în situații de urgență. În astfel de cazuri, sistemele de supraveghere sunt instalate astfel încât să asigure siguranța angajaților, fără a le aduce atingere drepturilor.

Avantajele instalării camerelor de supraveghere în companii

Când vine vorba de protecția afacerii tale, există multe avantaje ale instalării camerelor de supraveghere care merită luate în considerare. Unele dintre cele mai importante beneficii includ:

De ce sunt obligatorii camerele de supraveghere în unele societăți?

Sisteme de supraveghere video în interiorul și înafara locului de muncă este una dintre cele mai eficiente variante de combatere a infracționalității. Imaginile video cu infractori care fură sau vandalizează proprietatea unei companii ajută poliția în ancheta ce urmează ulterior comiterii acestor fapte. De asemenea, camerele de supraveghere ajută și la suprinderea furturilor comise de proprii angajați.

Atunci când într-o societate privată nu este posibilă înființarea unui sistem de securitate organizat, a realizării de împrejmuiri și instalării de grilaje, obloane sau încuietori eficiente, iluminat de siguranță sau a unor sisteme de alarmă, legea 333/2003 impune instalarea camerelor de supraveghere pentru garantarea protecției bunurilor și a siguranței personale.

Însă, conform Regulamentului 679/27.04.2016, toate imaginile surprinse cu ajutorul camerelor de supraveghere trebuie colectate numai din motive clare și legitime, astfel încât să garanteze protecția datelor cu caracter personal. Legea 190/2018 permite angajatorilor să utilizeze sisteme de monitorizare video doar în situația în care aceștia dovedesc că acestea sunt imperios necesare pentru buna funcționare a societății.

Cum îi ajută camerele de supraveghere pe angajații unei societăți?

Societățile pot instala camere supraveghere exterior pentru a preveni accesul neautorizat al persoanelor străine în incintă și pentru a-și proteja angajații și bunurile. Acest tip de monitorizare este util pentru companiile care au, de regulă, o mulțime de vizitatori sau un număr foarte mare de active.

Sistemele de supraveghere video protejează angajații atât direct, cât și indirect. Camerele video instalate în parcările companiei, spre exemplu, dar și în afara clădirii au rolul de a monitoriza perimetrul și de a permite agenților de pază ai companiei să se asigure că angajații ajung în siguranță la vehiculele lor. Un sistem de camere de supraveghere poate înregistra cazuri de abuz sau hărțuire ale angajaților față de alți colegi de-ai lor, imagini ce pot fi ulterior utilizate ca dovezi împotriva antagonistului.

Managerii pot folosi supravegherea video pentru a monitoriza productivitatea angajaților, pentru a determina domeniile de performanță la locul de muncă în care angajatul are nevoie de îmbunătățiri și pentru a se asigura că angajații respectă regulile de siguranță ale companiei. Iar angajații care se ocupă cu mentenanța clădirilor de birouri folosesc camerele de supraveghere video pentru a detecta echipamentele care necesită reparații sau pe cele care funcționează defectuos.

Cum alegi camerele de supraveghere video potrivite pentru afacerea ta?

Orice companie, indiferent de dimensiunea sau industria în care activează are nevoie de securitate. Tehnologia de supraveghere video a avansat considerabil în ultimii ani. Camerele au acum funcții și capacități asemănătoare computerelor, cum ar fi senzori de mișcare și notificări automate pe mobil. Unele sisteme contactează imediat forțele de ordine atunci când detectează comiterea unei infracțiuni. Progresul tehnologic a condus, de asemenea, la metode mai eficiente de înregistrare și stocare, iar deținătorii de companii pot folosi acum o tehnologie de înregistrare video incredibil de sofisticată la un cost rezonabil.

Există două tipuri principale de camere pentru sistemele de supraveghere video: protocol de internet (IP) și analogice. Camerele analogice sunt cele folosite în mod obișnuit, dar acestea sunt eliminate treptat în favoarea sistemelor ce includ camere supraveghere wireless, care oferă mai multe caracteristici și funcții. Camerele IP sunt dispozitive în rețea, care captează imagini la o rezoluție mai mare și, de asemenea, permit alerte automate, analize video și multe altele.

HIKVISION este cu siguranță cea mai inovatoare și cea mai bună alegere atunci când vine vorba de sisteme de supraveghere pentru securitatea afacerii tale. Camerele de supraveghere HIKVISION oferite de DABSTORE, magazinul online cu cea mai mare ofertă de produse de supraveghere video din România, sunt definite prin calitate dovedită la un preț competitiv.

Camerele de supraveghere HIKVISION beneficiază de o calitate superioară a imaginii și o aplicație ușor de utilizat. iVMS-4500 este o aplicație concepută pentru telefonul mobil care poate fi folosită pentru a monitoriza de la distanță imaginile live transmise de un DVR, NVR, cameră de rețea, un speed dome sau un codificator prin intermediul rețelei wireless.

Cele mai bune camere supraveghere sunt cele care oferă un echilibru între calitatea video, valoare, durabilitate și funcționalitate. Unele sisteme necesită o conexiune prin cablu, în timp ce altele folosesc conexiuni wireless. Multe camere video înregistrează în 1080p HD sau chiar 4K UHD pentru a capta cât mai multe detalii posibil.

Dacă ai nevoie de înregistrare 24/7, cel mai bine este să alegi un sistem care are iluminare cu ifraroșu încorporată sau spoturi integrate pentru înregistrarea în medii slab luminate sau chiar întunecate. De asemenea, este important să verifici dacă sistemul de care ești interesat este evaluat pentru utilizare în interior, în aer liber sau într-un mediu mixt.

Exit mobile version