Site icon RATB

Caracteristici ale corpului uman pe care doar cativa indivizi din lume le au

Corpul uman are si o serie de caracteristici rare pe care de cele mai multe ori nu le intelegem fara un background medical

Fiecare persoana umana este unica in felul sau. Avem o serie de caracteristici care ne individualizeaza, o combinatie genetica originala care nu poate fi reprodusa prea curand. Aceasta unicitate ajunge insa sa fie cu mult peste ce ne-am astepta odata ce apar anomalii genetice. Asa se face ca avem o mana de oameni care prezinta diverse caracteristici pe care nu le-am mai intalnit niciodata la un individ si care socheaza sau dau de gandit celor care sunt in preajma sa.

Corpul uman este o adevarata minune. Are o multime de caracteristici si particularitati pe care nu le intelegem nici astazi in totalitate, inca mai avem de invatat multe despre corpul uman si o multime de mistere de elucidat.

Daca ne oprim doar asupra caracteristicilor inedite pe care le-ar putea avea corpul uman vom descoperi liste intregi de anomalii care duc la aparitia unor particularitati cel putin bizare. In continuare veti putea descoperi doar cateva dintre caracteristicile unicat ale corpului uman generate de astfel de anomalii.

Lipsa maselelor de minte. Daca te afli printre norocosii care se incadreaza in cei 20% din lume care au aceasta anomalie poti sa respiri usurat. Nu va fi nevoie sa treci prin chinul unei carii la maselele de minte sau prin extractii dureroase. De vina pare sa fie genetica si modul in care corpul uman este „construit” inca de la concepere. Unii oameni au toate maselele de minte, altii au doar doua sau trei, chiar si una singura. E o caracteristica destul de des intalnita la aborigeni sau la cei care traiesc in anumite zone ale globului.

Ochi albastri. Da, stim, e o culoare pe care nu prea o vezi. Poate doar in filme si acolo se datoreaza lentilelor de contact. Ochii albastri apar din cauza unei mutatii interesante aparute la gena HERC2. Ea determina o productie redusa de melanina la nivelul irisului. Statistic, doar 8% din intreaga populatie are o astfel de anomalie.

Vartej in sensul opus acelor de ceasornic. Daca esti printre cei 10% care sunt stangaci s-ar putea sa fii si printre cei 8.4% care au vartejul in directia opusa acelor de ceasornic. E o anomalie care apare foarte rar, dar care se manifesta totusi si poate trece neobservata foarte usor.

Stranut puternic la lumina solara. 25% din populatie are o reactie ciudata la lumina solara. De cate ori ai lumina foarte puternica direct in ochi vei stranuta puternic. Termenul medical exact e reflexul stranutului fotic. Nu e nimic de speriat, atat ca indivizii care au aceasta anomalie trebuie sa se fereasca de lumina puternica a soarelui daca nu vor sa stranute in continuu.

Amprente atipice. 5% din populatia globala are amprente sub forma de arc. Restul de 65% au amprente sub forma de bucla, in vreme ce 30% au amprente sub forma de vartej.

Par rosu. Desi ai putea crede ca persoanele cu par rosu sunt destul de frecvente, doar 1-2% din toata populatia planetei are o astfel de caracteristica. Mutatiile genetice sunt cele care determina schimbarea culorii parului. Pigmentii din firele de par sunt influentati de genetica si de modul in care genele se combina si recombina in momentul conceptiei fiintei umane.

Buric inversat. 10% din adultii din toata lumea au un buric inversat. Forma buricului nu depinde de modul in care a fost taiat cordonul ombilical la nastere. Conteaza cum se vindeca locul respectiv pana la urma si cat de bine a fost ingrijit imediat dupa ce s-a produs separarea de mama.

Sange de aur. Este cea mai rara grupa de sange din lume, se mai numeste si Rhnull. Nu are antigeni, poate fi folosita pentru orice alt pacient care are orice grupa de sange. Doar 40 de oameni din intreaga lume au acest tip de sange si doar noua indivizi sunt donatori activi…

Palmaris longus. E vorba despre muschi palmari foarte lungi, care se pare ca au apartinut si stramosilor nostri. De ce aveau nevoie de o musculatura atat de dezvoltata? Pentru ca aveau nevoie sa se urce in copaci. Ca sa iti dai seama daca ai aceasta anomalie genetica e suficient sa pui bratul pe o suprafata plata si sa iti atingi degetul mare cu degetul mic.

Oase cu densitate osoasa extrema. Mutatia genei LRP5 cauzeaza aceasta anomalie. Oasele nu se mai fractureaza asa de usor, pielea nu mai imbatraneste atat de repede. Dar e si o parte mai putin placuta, va fi nevoie de inlocuirea articulatiilor pe masura ce inaintezi in varsta.

O gaura in plus langa ureche. Doar 5% din oameni au aceasta anomalie. Nu are niciun rost, nu e periculoasa, e doar o anomalie genetica rara. E o simpla gaura in plus langa ureche si atat. Numele sau este preauricular sinus si trebuie protejata si ingrijita ori de cate ori suntem la baie si ne spalam.

Exit mobile version