Un imprumut cu garantie imobiliara reprezintă o opțiune avantajoasă, pentru toți cei ce au nevoie de ajutor financiar și poate aduce numeroase beneficii celor ce îl aleg ca și modalitate de finanțare. Acest tip de credit este special datorită particularităților deosebite pe care le prezintă, la momentul actual fiind considerat cel mai versatil și flexibil împrumut prezent pe piață.
În prezentul articol, vom povesti despre cele mai importante caracteristici ale unui credit cu garantie imobiliara, care au reușit, în ultimii ani, să plaseze acest împrumut în topul preferințelor solicitanților.
Chiar și așa, este de la sine înțeles faptul că fiecare instituție creditoare își rezervă dreptul de a adapta proprietățile acestui credit, după politica internă. Din acest motiv, pentru a fi totul mai clar vom folosi ca și exemplu o instituție financiară nebancară, pentru a vă detalia modul în care aceasta a conturat creditul cu garanție imobiliară și ce convingeri și principii stau în spatele acestui produs.
Reprezentantul companiei a declarat că un imprumut cu garantie imobiliara poate să constituie un real ajutor pentru oricine are nevoie rapid de o sumă de bani, iar din experiență, specialiștii instituției au reușit să adapteze acest credit, rezultând azi cea mai bună versiune a lui.
Cuprins:
-
Flexibilitatea
-
Promptitudinea
-
Siguranța
-
Versatilitatea
-
Accesibilitatea
-
Flexibilitatea
Caracteristica definitorie a unui imprumut cu garantie imobiliara este reprezentată de flexibilitate. Un credit cu garanție imobiliară poate fi accesat de orice persoană care îndeplinește criteriile de eligibilitate adoptate de către companie, inclusiv de cei ce figurează în Biroul de Credit, cu un istoric negativ.
Pe lângă deschiderea de care compania dă dovadă în ceea ce privește profilul clientului ce poate accesa un împrumut cu garanție imobiliară, caracterul flexibil își face simțită prezența și în ceea ce privește modalitățile prin care clienții pot rambursa suma împrumutată ce face obiectul acestui tip de împrumut.
Compania a ales patru modalități de rambursare pentru clienții ce accesează un credit cu garanție imobiliară, acestea fiind traduse prin:
• Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
• Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
• Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
• Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.
Un alt aspect important, ce denotă flexibilitate crescută, este reprezentat de moneda creditului. Plafonul maxim pentru un imprumut cu garantii imobiliare este de până la 500.000 LEI sau echivalentul în EURO. Puteți accesa creditul în oricare dintre cele două monede și puteți converti moneda pe întregul parcurs al perioadei de creditare, dacă ajungeți la concluzia că este mai avantajos pentru dumneavoastră. Conversia se face simplu și rapid prin intermediul unei cereri scrise, întocmită de către client.
-
Promptitudinea
Cu toții suntem obișnuiți cu gândul că accesarea unui credit poate dura săptămâni, ori chiar luni, iar acest lucru reprezintă un impediment important pentru cei ce au nevoie urgent de bani.
Specialiștii companiei folosită ca și exemplu în acest articol, susțin că timpul de așteptare reprezintă unul dintre cei mai importanți factori în decizia clienților cu privire la accesarea creditului. Din acest considerent, instituția a optat pentru schimbări majore în fluxul de lucru și programe specializate de instruire a personalului, iar azi orice solicitant care îndeplinește condițiile de acordare și depune documentația completă, se poate bucura în maxim 24 de ore de suma solicitată.
Conform studiilor realizate pe un număr important de solicitanți, timpul de așteptare până la aprobarea și accesarea creditului, reprezintă o perioadă stresantă și, de cele mai multe ori, care afectează viața de zi cu zi a acestora.
Din acest motiv, reducerea timpului de așteptare până la maxim 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit, reprezintă un beneficiu considerabil pe care această instituție o poate oferi clienților săi.
-
Siguranța
Accesarea unui credit reprezintă o responsabilitate importantă pe care solicitanții și-o asumă odată cu semnarea contractului, iar acesta este motivul pentru care toți cei ce au nevoie de un ajutor financiar suplimentar și aleg să apeleze la un imprumut garantie imobiliara, merită să se bucure de siguranța oferită de creditor și condițiile ofertei.
În acest sens, ratele și dobânzile fixe și egale joacă un rol extrem de important, pentru echilibrul dumneavoastră financiar. Acestea vă pot ajuta să vă planificați bugetul pe termen lung și scad riscurile incapacității de plată.
De asemenea, comisioanele pot să difere de la o companie la alta. IFN-ul nostru, folosit ca și exemplu, nu percepe comisioane pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului. Acesta este un avantaj major pentru clienții companiei, fiind scutiți de costuri suplimentare.
-
Versatilitatea
În cazul acestui împrumut, suma solicitată poate fi utilizată după bunul plac al clientului, destinația creditului nefiind condiționată.
Spre deosebire de creditele cu destinație fixă, precum cel ipotecar, un imprumut cu garantie imobiliara poate fi utilizat pentru achiziționarea unei locuințe, mobilarea și utilarea acesteia, a unui teren, a unui autoturism ori doar pentru satisfacerea nevoilor financiare personale.
Vă puteți bucura de suma solicitată fără a fi nevoit să aduceți documente doveditoare cu privire la destinația acesteia.
-
Accesibilitatea
Este important ca un împrumut să aibă un grad de accesibilitate potrivit, astfel încât solicitanții să îl poată accesa fără stres și bătăi de cap, iar instituția creditoare să obțină toată siguranța de care are nevoi, cu privire la solicitant și garanții.
Din acest punct de vedere, băncile tradiționale sunt cunoscute pentru rigiditatea și condițiile mai puțin prietenoase, adoptate pentru aprobarea unor imprumuturi cu garantie imobiliara.
Instituțiile financiare nebancare(IFN), le nivel general, prezintă condiții de aprobare mai prietenoase, iar în cazul instituției noastre acestea fac referire la:
-
Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției sau garanțiilor propuse;
• Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
• Vârsta minimă de 18 ani;
• Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de minim 1.000 LEI;
• Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.
O situație similară putem regăsi și în ceea ce privește documentele necesare pentru întocmirea dosarului de credit. Dacă instituțiile financiare bancare solicită o mulțime de acte, cele nebancare(IFN) au adoptat doar câteva categorii de documente necesare pentru întocmirea dosarului de credit.Făcând referire la instituția noastră, sunt doar trei categorii de acte pe care solicitanții trebuie să le pună la dispoziția companiei, în vederea accesării unui imprumut cu garantie imobiliara, precum:
1. Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
• Acte de identitate;
• Documente care atestă starea civilă.
2. Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
• Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare, management sau de mandat obținute în România);
• Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.);
3. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
• Documente care atestă dreptul de proprietate;
• Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
• Documentația cadastrală;
• În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică ori juridică;
• Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.).
În concluzie, creditul cu garanție imobiliară prezintă o mulțime de beneficii pentru cei ce doresc să îl acceseze: accesibilitate, siguranță, flexibilitate, promptitudine și versatilitate. Toate aceste proprietăți deosebite fac împrumutul cu garanție imobiliară să fie unic și complet diferit față de toate celelalte credite prezente pe piață la momentul actual.
În cazul IFN-ului folosit ca și exemplu, un astfel de împrumut poate fi accesat de oricine îndeplinește condițiile adoptate de către instituție, chiar dacă figurează în Biroul de Credit cu un istoric de creditare negativ. De asemenea, criteriile de eligibilitate sunt accesibile și prietenoase, iar documentația pentru acordarea împrumutului conține doar trei categorii de acte, pe care le puteți procura într-un timp scurt și fără stres.
Un aspect specific și un avantaj real pe care această companie îl are, este reprezentat de timpul scurt de accesare a creditului, care este de maxim 24 de ore din momentul depunerii dosarului complet.
Ratele, dobânzile și comisioanele reprezintă, de asemenea, aspecte importante pe care trebuie să le cunoașteți. Acestea vă oferă siguranță pe termen lung, iar modalitățile multiple de rambursare a creditului vă pot ajuta în situații financiare dificile, ori atunci când doriți să achitați mai rapid împrumutul existent.
Alegeți cu încredere cel mai avantajos credit al momentului și bucurați-vă de beneficiile acestuia!