Site icon RATB

Care sunt cele mai bune telefoane smart pentru gaming in 2022?

Telefoanele de gaming sunt excelente atat pentru sesiuni prelungite de gaming, cat si pentru utilizarea normala de zi cu zi

In 2022, jocurile pe telefon au devenit o adevarata industrie si sunt din ce in ce mai cautate de catre pasionatii de gaming. E mai usor sa te joci jocul preferat in varianta mobile atunci cand esti in miscare, cand nu te afli in fata unui monitor. Dar ca sa te poti juca la fel de bine ca pe laptop sau pe PC ai nevoie si de un dispozitivi smart care sa te ajute sa ai sesiuni de gaming perfecte…

Un telefon smart pentru gaming ar trebui sa aiba cateva caracteristici esentiale ca sa il poti include in aceasta categorie. Sa aiba un display bun, care reda culorile bune si rezista la input, cu rata de refresh cat mai mare, de preferat peste 120Hz, cat mai multa memorie RAM, 12GB chiar si 18GB daca se poate, procesor de ultima generatie pe 4nm, sistem de racire complex, stocare rapida de peste 128GB. Se mai adauga existenta accesoriilor si simplitatea folosirii in orice conditii, bateria cat mai mare, ideal 5.000 mAh+, software optimizat si functii speciale pentru dispozitivele dedicate jocurilor pe telefon.

Daca nu ti-ai inlocuit vechiul telefon de gaming cu unul nou ai mai jos cateva variante excelente daca vrei sa te joci pe telefon la fel de bine sau poate mai bine ca pe PC sau pe laptop.

Red Magic 7. Telefonul celor de la Nubia vine cu un display OLED la 165Hz, de 6.8 inch, cu un sample rate la nivel de touch de 720Hz si cu un pret imbatabil, pana in 800 de dolari, plecand de la putin peste 600 dolari. La asemenea specificatii acest telefon bate orice alt telefon din categoria sa, este ideal pentru sesiuni prelungite de gaming si face fata la orice fel de joc modern si la grafica „heavy”. Procesorul e un Snapdragon 8 Gen 1, avem variante de memorie RAM pornind de la 12GB si ajungand la 18GB, stocarea de 128/256GB, sistem de racire performant pentru a nu permite supraincalzirea telefonului cand ne jucam prea multe ore pe el.

Si daca nu era suficient avem si specificatii speciale pentru gamerii inraiti, un feedback haptic perfect, controlul perfomantei in functie de fiecare joc in parte si modul Game Space. Bateria e poate cam micuta, 4500mAh, se descarca ceva mai repede daca te joci mult pe el, dar iti ofera suficient timp sa te bucuri de sesiuni de gaming excelente.

Asus ROG Phone 5. Rog Phone 5 cucereste la prima vedere cu un display AMOLED de 144Hz superb, care afiseaza culorile excelent si permite sesiuni de gaming fara niciun fel de probleme. Ai doua baterii de 3.000 mAh la interior, un procesor Snapdragon 888, pana la 16GB RAM, deci specificatii de top care te vor ajuta sa te joci toate jocurile favorite. Pe lateral ai feedback haptic foarte interesant, ai si accesorii diverse pentru acest telefon de gaming, controllere, sistem de racire extern puternic. La inceput iti poate parea cam greut in mana, dar te vei obisnui cu designul lui si cu greutatea si te vei juca jocuri de top, cu grafica complexa fara sa ai niciun fel de stres.

Poco F4 GT. Cei de la Xiaomi au facut treaba foarte buna cu acest telefon de gaming care nu prea arata a telefon de gaming. Are incarcare de 120W, design foarte interesant, procesor Snapdragon 8 Gen 1, display AMOLED la 120Hz, pana la 12GB RAM. Nu sunt atat de multe caracteristici ca la telefoanele precedente care sa te dea pe spate, insa iti faci treaba cu el si te joci tot ce doresti fara sa te gandesti la performanta. Bateria tine bine, are 4700 mAh, stocarea e de 128/256GB si e rapida, deci suficient cat sa te poti juca tot ce vrei si ce nu vrei pe el.

Red Magic 7 Pro. E varianta Pro a celebrului de acum Red Magic 7. Are un display puternic, responsive, touch sample rate de 960Hz, camera de selfie sub diplay, in caz ca ai nevoie de ea. Rata de refresh a ecranului AMOLED este de doar 120Hz, cam micuta daca te gandesti la fratele sau si la cei 165Hz prezenti acolo. Rezolutia ecranului e de 1080 x 2400 pixeli, procesorul e un Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 pe 4 nm, octacore. Stocarea impresioneaza cu adevarat: pornesti de la 128GB si 8GB RAM si ajungi la 1TB si 16GB RAM, tehnologia din spatele stocarii interne fiind UFS 3.1. Bateria te va impresiona si ea cu siguranta, are 5.000 mAh, ai incarcare rapida la 65W si 135W in functie de modelul detinut. Red Magic 7 Pro poate fi telefonul perfect pentru gaming oricand.

Oppo Find X5 Pro. E un flagship Android cu un design unic, special conceput pentru gaming, are display de 6.7 inch LTPO AMOLED la 120Hz si procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 4nm octacore. Ce impresioneaza la acest telefon de gaming este memoria RAM, de 12 GB LPDDR5, care se adauga unei stocari standard de 256GB (la modelul cu 8GB RAM) sau de 512GB. Rezolutia ecranului te va ajuta sa vezi toate detaliile din jocuri, este WQHD+, raspunsul la input in jocuri va fi foarte rapid pentru ca ai 120Hz la nivelul ecranului. Telefonul vine cu incarcare rapida 80W, baterie de 5.000 mAh care tine destul de bine in jocuri heavy.

Exit mobile version