Când vine vorba de căști, există mai multe tipuri din care poți alege. Fiecare model are avantajele și dezavantajele sale și este important să știi să le diferențiezi, astfel încât să poți alege cel mai potrivit set pentru audițiile tale. În rândurile următoare vei putea descoperi care sunt cele mai frecvent utilizate tipuri de căști și cu ce avantaje și dezavantaje vine fiecare tip de produs în parte.

Iată care sunt cele mai utilizate modele de căști de pe piață și care sunt principalele lor avantaje și dezavantaje!

1. Căștile clasice (cu fir sau fără)

Acestea au apărut pe piață cam în aceeași perioadă cu popularul (pentru acea vreme) Walkman și au continuat să facă furori. Aceste căști nu intră direct în urechi, ci stau atașate la intrare. Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui tip de căști este că sunt printre primele, deci, au avut o popularitate destul de mare în rândul tinerilor, ce le ajută să rămână, încă, destul de utilizate. De asemenea, faptul că au apărut modele de căști clasice fără fir a fost un factor cheie în menținerea lor pe un loc fruntaș, în rândul utilizatorilor de astfel de echipamente. Așadar, dacă vrei să-ți achiziționezi un set nou de căști, încearcă să optezi pentru astfel de produse de la branduri recunoscute pe plan internațional, să te orientezi spre căștile Samsung, de exemplu, disponibile pe altex.ro, la prețuri bune.

Avantajele setului de căști clasice:

– Ușor de transportat

– Confortabil de purtat pentru perioade lungi de timp

– Accesibil și disponibil pe scară largă

– Nu provoca oboseala urechii

Dezavantaje setului de căști clasice:

– Calitatea sunetului nu este la fel de bună ca și căștile pentru urechi

– Poate fi incomod pentru persoanele cu urechi mai mari

2. Căștile over-ear/on-ear (căștile care acoperă urechea)

Chiar dacă sunt considerate două tipuri distincte de căști, căștile over-ear și cele on-ear au cam aceleași caracteristici. Căștile over-ear sunt cele mai mari în dimensiune și, probabil, primul lucru care îți vine în minte atunci când pronunți cuvântul căști. Cupele sunt suficient de mari pentru a acoperi complet urechile, de unde și numele de peste ureche. Acestea au un frate mai mic, căștile on-ear, mai mici ca dimensiune, însă, funcționează pe același principiu de bază.

Avantajele căștilor care acoperă urechea:

– Foarte confortabile

– Pot reda un sunet extrem de calitativ

– Au o bună izolare fonică (mai mult cele over-ear decât ceva on-ear)

Dezavantajele căștilor on-ear/over-ear:

– Nu sunt foarte estetice datorită dimensiunilor lor

– Sunt mai grele, ceea ce le face compatibile cu exercițiile fizice

– Sunt mai scumpe decât alte tipuri de căști

            3. Căști in-ear (monitoare in-ear)

Căștile in-ear, cunoscute și sub denumirea de monitoare intraauriculare, sunt căști mici care se potrivesc direct în canalul urechii. Ele sunt extrem de populare printre persoanele cu o viață activă și care fac exerciții fizice regulat, dar, în ultima vreme, au devenit din ce în ce mai utilizate și de restul populației.

Avantaje:

– Ușor de transportat

– Izolare bună a zgomotului

– Pot fi foarte accesibile ca preț

Dezavantaje:

– Pot provoca oboseală urechii

– Necesită curățare regulată

– Există posibilitatea să nu se potrivească confortabil în toate formele și dimensiunile urechii

În concluzie, toate tipurile de căști prezintă avantaje și dezavantaje care merită luate în considerare, însă, cu aceste informații noi, va fi mult mai ușor să-ți alegi noile perechi de căști în funcție de activitățile tale zilnice!

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *