Cele mai vandute carti sunt si cele mai populare si mai indragite volume de pe piata

In lumea literaturii moderne, popularitatea unei carti se traduce automat prin vanzari mai multe. Unele carti se vand rapid, altele stau pe rafturile librariilor si asteapta sa fie cumparate. Pe o lista a celor mai vandute carti din lume vom gasi mereu volume care si-au castigat popularitatea si care au fost si ecranizate sau au avut un fir narativ suficient de bun pentru a atrage mii de cititori. Multe dintre intrarile de pe lista s-ar putea sa nu surprinda pe nimeni, insa cea mai vanduta carte din toate tipurile va fi cu siguranta o surpriza.

Vanzarile de carte sunt oricum destul de problematice peste tot in lume. Cititorii avizi sa cumpere carti de pe rafturile librariilor sau din librariile on-line au disparut de mult, vanzarea de carte nu este nici pe departe cea mai buna si nu se afla intr-un moment bun. Si cu toate astea sunt foarte multe carti care au fost cumparate intr-un numar impresionant de exemplare de-a lungul timpului. Care ar fi acestea?

Harry Potter si Talismanele Mortii. Copiile vandute au fost de peste 50 de milioane. Celebra serie de romane scrisa de catre J.K. Rowling a fascinat generatii de copii si de adulti. Odata cu aparitia filmelor popularitatea cartii a crescut, a fost tradusa in zeci de limbi si se afla in prezent in biblioteca milioanelor de fani din intreaga lume. Este al saptele volum din lunga serie Harry Potter, a fost lansat in 21 iulie 2007 in Marea Britanie si in SUA. Chiar de la lansare s-au vandut peste 8.3 milioane de copii doar un SUA si peste 2.65 milioane de copii in Anglia doar in primele 24 de ore. A intrat si in Guineess World Record la categoria cele mai multe romane vandute in 24 de ore de la lansarea oficiala. Biblioteca Americana i-a oferit titlul de cea mai buna carte pentru tineri.

Harry Potter si Ordinul Pasarii Phoenix. Peste 55 milioane de copii. Cifra spune totul despre acest volum din aceeasi serie Harry Potter. Este al cincilea roman al seriei, a fost publicat in 21 iunie 2003 in America si Anglia. La 24 de ore de la lansare cartea s-a vandut in peste 5 milioane de copii. In acelasi an a castigat premiul pentru Cea mai Buna Carte pentru Tineri oferit de Asociatia Bibliotecii Americane. Cartea este cumparata in continuare chiar si astazi atat on-line, in format ebook sau in format fizic si cucereste de la primele randuri.

Harry Potter si Pocalul de Foc. S-a vandut tot in peste 55 de milioane de copii in intreaga lume. E al patrulea roman din seria Harry Potter, a fost lansat in 8 iulie 2000. A fost de altfel prima carte din serie publicata in acelasi timp si lansata sincron in doua tari mari, SUA si Marea Britanie. In 2001 volumul castiga Premiul Hugo si a fost singura carte despre celebrul vrajitor de la Hogwarts care primise o astfel de distinctie. Cartea a fost folosita pentru creionarea scenariului filmului cu acelasi nume si are si un joc adaptat dupa actiunea din volum.

Alchimistul. A fost vandut in peste 65 de milioane de copii. A fost publicat pentru prima data in 1988 si a fost scris de Paulo Coelho. Versiunea originala a fost redactata in portugheza, dar a fost tradusa in zeci de limbi, ajungand sa fie citita in toata lumea. Romanul urmareste povestea unui tanar din Andaluzia, care pleaca intr-o calatorie la piramidele din Egipt dupa ce a avut un vis in care i se arata ca va gasi o comoara acolo. Alchimistul se afla pe aceasta lista si inca se vinde extrem de bine si astazi, desi au trecut atat de multi ani de la lansarea sa oficiala.

De la idee la bani. Peste 70 de milioane de copii vandute in toata lumea. Cartea e scrisa de Napoleon Hill in 1937, e o carte de dezvoltare personala, care te invata fix asta: cum sa ajungi de la o idee la a face bani din ea. Inspiratia pentru a scrie aceasta carte a venit de la celebrul magnat Andrew Carnegie. Volumul i-a ajutat pe multi sa isi imbunatateasca viata si gandirea si sa gaseasca in final o formula a succesului personala.

Codul lui Da Vinci. Peste 80 de milioane vandute si o carte extraordinar de buna. Este scrisa de Dan Brown si lansata in 2003. E un fel de continuare a romanului la fel de celebru Ingeri si Demoni, unde il aveam pe Robert Langdon ca personaj principal. A fost tradusa in 44 de limbi, se vinde bine si acum indiferent de formatul sau, sunt seriale, filme facute dupa aceasta carte. Columbia Pictures a produs o adaptare dupa roman in 2006 si a avut incasari de peste 758 de milioane de dolari.

Harry Potter si Piatra Filosofala. Peste 120 de milioane de copii vandute in intreaga lume. Ii apartine tot autoarei J.K. Rowling. Este prima carte din seria Harry Potter si e debutul autoarei pe piata de carte. Volumul a fost publicat in Marea Britanie in iunie 1997 si in anul urmator a ajuns si in America. A castigat si premii in SUA si Marea Britanie si s-a aflat vreme de doi ani pe lista celor mai bune carti de fictiune vandute in intreaga lume a New York Times-ului. E tradusa deja in 73 de limbi si e prima carte din serie care a avut si un film.

Don Quijote. Cea mai vanduta carte din toate timpurile poate fi o surpriza pentru multi. Are peste 500 de milioane de copii vandute si inca se mai vinde. Miguel de Cervantes a scris acest roman celebru, cartea a fost publicata in doua parti, prima in 1605 si a doua in 1615. Este cea mai influenta opera din toata literatura spaniola si chiar din lume. Este primul roman modern si e cea mai buna opera literara scrisa vreodata, dupa parerea criticilor. Pana in secolul al XX-lea, romanul a fost deja baza pentru literatura moderna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *