Site icon RATB

Cariere in sport care iti pot aduce satisfactii garantate pe toate planurile

O cariera in industria sportiva ar putea fi cea mai buna alegere pe care ai facut-o pana acum

Industria sportiva este un business care genereaza miliarde de dolari anual. Multe cariere in sport promit de la inceput salarii foarte mari, locuri de munca stabile si de viitor. Dezvoltarile din zone precum stiintele sportive, sporturi pentru femei, e-sports contribuie la succesul financiar al industriei sportive.

Daca iti doresti o cariera de succes si vrei sa ai un viitor asigurat sportul iti ofera cateva variante de cariere pe care le poti urma foarte usor.

2020 a venit cu o lovitura grea pentru lumea sportului. Fara meciuri, partide sportive, fara public, fara evenimente care adunau mii de oameni. Cu toate astea industria sportului s-a reinventat si inca ofera oportunitati de cariere excelente pentru oricine vrea sa aiba salarii mari si un job asigurat pe o perioada lunga de timp.

Nu conteaza ca esti sportiv sau doar pasionat de sport, o cariera in industria sportiva poate fi o alegere foarte buna. Vestea buna este ca, daca alegi corect, vei avea o cariera care iti va da posibilitatea sa faci tot ce iti doresti si sa nu „lucrezi” o zi, sa o faci de placere. Cateva dintre cele mai interesante cariere in sport pe care le poti urma le vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Fiziolog sportiv. Una dintre cele mai cautate si mai bune cariere pe care o poti urma in industria sportiva este cea de fiziolog sportiv. El studiaza reactia corpului uman la exercitii fizice si la presiune fizica pentru a imbunatati performantele clientilor. Poate lucra cu oameni care au afectiuni cronice, care au probleme de sanatate si pot gandi programe pentru a ajuta la refacerea acestora.

Un fiziolog sportiv va lucra cu sportivi profesionisti pentru a gasi acele exercitii care ii vor ajuta sa fie mai buni in ceea ce fac si sa isi imbunatateasca performantele generale in sportul practicat. De asemenea, monitorizeaza starea de sanatate cu ajutorul unor instrumente specifice, este atent la progresul si eficienta programelor implementate atunci cand e vorba de echipe multidisciplinare.

„Antrenor” de atletism. E o alta cariera care iti aduce satisfactii si salarii destul de mari. Antrenorii de atletism trateaza, ajuta sportivii sa se recupereze, ei sunt primii care intervin cand apare o ranire. Sunt licentiati, au cunostinte medicale sportive. Antrenorii de atletism sunt confundati cu antrenorii personali sau cu oamenii care se ocupa de sportivi in general. Lucreaza doar sub coordonarea unui medic, sunt recunoscuti pentru modalitatile lor tipice de abordare a problemelor ce apar in sporturi diverse. In unele situatii pot sa invete sportivii cum sa previna ranirea in timpul meciurilor, partidelor, au si cele mai bune idei si modalitati de a ajuta sportivii ori de cate ori au probleme medicale legate de sportul practicat.

Profesor de educatie fizica. Daca iti place sa predai si adori sportul o cariera potrivita pentru tine ar putea fi cea de profesor de educatie fizica. Rolul lor este unul foarte important, ii invata pe elevi cum sa faca sport in mod corect, cum sa colaboreze si sa lucreze in echipa. O cariera in invatamant poate nu e cea mai buna si cea mai banoasa, insa iti poate aduce satisfactii garantate pentru ca formezi generatii intregi de copii si le oferi sansa la o viata mai sanatoasa prin exercitii fizice si sport. Copiii talentati pot sa urmeze o cariera in sport cu ajutorul tau, poti descoperi talente si ii poti ajuta sa se integreze in echipe importante.

Analist de date sportive. Datele sunt importante si sunt folosite in foarte multe industrii pentru imbunatatirea performantelor si eficientei, cu ajutorul analizei predictive. La ce ar folosi un analist de date in sport? Prin intermediul analizelor poti imbunatati jocul, poti oferi o sansa la un scor mai bun pentru echipa x, jucatorii sunt mentinuti sanatosi, performantele lor vor fi mai bune. Importanta analizelor de date sportive este din ce in ce mai mare pe fondul unei cresteri masive a popularitatii jocurilor video, site-urilor de pariuri sportive sau blogging-ului sportiv. Statistica ramane o parte importanta a industriei sportive si nu vom asista prea curand la o disparitie a nevoii de analiza a datelor. Asa ca o astfel de cariera va putea fi una de viitor si nu vom avea probleme legate de venituri sau de lucruri de facut zi de zi la noul nostru job.

Director sportiv. El se ocupa de departamentele sportive de la scoli, licee, alte organizatii sportive. In calitate de director sportiv angajezi antrenori si personal pentru sportivi, implementezi diverse programe utile pentru sportivi, administrezi veniturile si cheltuielile, te ocupi de echipe. Pe langa faptul ca te ocupi direct de tot ce tine de sport si de sportivi, vei fi direct raspunzator de construirea unor cariere pentru sportivi si o viata cat mai sanatoasa si mai interesanta in domeniul sportiv. Munca de teren e parte din cariera de director sportiv, asa ca ar trebui sa fii dispus sa nu stai doar in birou.

Exit mobile version