Invatarea unei limbi straine poate fi mai simpla daca folosesti cartile pe post de resurse primare pentru deslusirea unei limbi straine noi

Daca stii o limba straina si e una pe care nu o invata foarte multi ai din start un avantaj competitiv atunci cand vrei sa te angajezi sau sa te dezvolti intr-o anumita directie, sa avansezi. Invatarea ei si folosirea unei limbi straine in practica, in viata de zi cu zi, la job, este mult mai dificila daca nu ai de la inceput resursele perfecte.

Uita de cursuri si de ore nesfarsite de gramatica, cartile te vor ajuta mult mai bine sa inveti o limba straina noua. Cu o singura conditie: sa stii pe care sa le alegi si cum sa le folosesti… Daca nu ai inca o lista de carti pe care le poti utiliza oricand sa inveti o limba noua, oricare ar fi ea, am ales pentru tine cateva titluri interesante, cu abordari unice, special gandite pentru toate tipurile de “invatacei”, indiferent de varsta. Cauta fiecare titlu in bibliotecile virtuale, in librarii, parcurge volumele indicate si cu siguranta vei reusi sa inveti foarte usor orice limba noua.

Cum sa inveti o limba straina, Paul Pimsleur. E o carte excelenta daca ti-ai propus sa inveti o limba straina. Il stii deja pe Dr. Paul Pimsleur, inventator unui sistem de invatare a limbilor straine bazat pe o baza audio care ajuta deja milioane de invatacei care isi doresc sa vorbeasca o limba straina si sa o inteleaga. Publicata in 1980, cartea de fata a fost republicata in 2013 si a ramas la fel de relevanta ca in prima zi de la lansare. Acest adevarat manual se axeaza pe trei elemente cheie pentru invatarea une limbi straine, pronuntie, gramatica si vocabular, demistificand multe metode de invatare care nu te vor ajuta la nimic oricat de mult te-ai stradui.

E o carte pentru cei aflati la inceput, dar si pentru avansati, ei sunt incurajati sa invete prin ascultare si prin raspunsuri, exact asa cum fac si copiii micuti care imita ca sa invete tot ce au nevoie pentru a se descurca in viata de tanar si de adult. Gasesti si exercitii pentru a retine mai usor vocabularul, explicatii excelente pentru a intelege gramatica si a nu invata pe de rost niste notiuni foarte greu de descifrat fara un ajutor din partea unui specialist in limbi straine.

Invata orice limba rapid, Dagny Taggart. Cartea are o abordare altfel decat te-ai fi asteptat. Asta pentru ca e scrisa de un calator care s-a tot lovit de incercari repetate de a invata o limba straina repede. Toata experienta sa din calatoriile in jurul Globului si tehnicile de invatare care au avut succes vor fi regasite in volumul sau. Taggart ofera cateva trucuri si „scurtaturi” ca sa inveti orice limba, spune el, mult mai repede decat ti-ai fi inchipuit. Iti vei aminti ce ai invatat mult mai bine cu tehnicile creative propuse in carte, vei invata cum sa te folosesti de radio, filme, de carti ca sa inveti o limba noua ceva mai repede si sa renunti la metodele clasice. E un volum pentru incepatori, dar si pentru cei care vor sa isi perfectioneze tehnicile de invatare in cazul limbilor straine.

Fluent pentru totdeauna: Cum sa inveti orice limba rapid si sa nu o uiti niciodata, Gabriel Wyner. Cand inveti o limba noua nu ar fi bine sa te si distrezi si sa renunti la metodele complicate pe care le stii din anii de scoala? Wyner stia deja la 30 de ani sase limbi si le vorbea fluent. Cartea te va invata sa asculti si sa vorbesti, sa pronunti corect intr-un mod la care nu te-ai fi gandit deloc pana sa fi citit aceasta carte. Ideea volumului este sa poti pronunta corect exact ca un nativ si sa iti formezi urechea sa recunoasca si sa interpreteze corect sunetele din limba pe care o vei invata. Pana la urma, invatarea prin joaca si prin metode ciudate, dar eficiente, te va ajuta mai mult decat invatarea clasica, plictisitoare, asa ca merita sa incerci si aceasta abordare. Vei avea surprize placute, cu siguranta. Metodele de invatare si tehnicile pe care le vei gasi descrise in carte se pun in practica usor, asa ca invatarea nu va implica efort si stres si va fi una naturala si interesanta.

Cuvinte si Reguli: ingredientele limbii, Steven Pinker. Pinker e lingvist la MIT si asta spune tot despre abordarile sale poate un pic diferite de cele la care te-ai fi asteptat. Vei gasi in carte explicatii despre cum anume oamenii invata limbi straine si cum putem sa le folosim sa avem experiente si orice fel de produse utile in viata de zi cu zi. „Producerea” limbii se bazeaza pe niste reguli si asta se poate vedea clar in cazul verbelor neregulate, cele mai importante verbe din limba engleza, de exemplu, sau din franceza, de ce nu. Pas cu pas vei intelege ce rol joaca regulile si cuvintele si vei avea in permanenta fix baza de care ai nevoie ca sa pornesti cu dreptul in calatoria la capatul careia vei sti o noua limba straina.

Cum sa inveti o limba noua cu un creier uzat, Lynn McBride. Este o carte scrisa de un autor care s-a mutat in Europa, Franta, si a invatat ca… e foarte greu sa inveti o limba noua. Asa ca autoarea s-a folosit de toate resursele posibile ca sa invete mai rapid o limba noua si a gandit un program in sase pasi in asa fel incat sa ajungi sa duci o viata bilingva cu adevarat. Volumul se adreseaza adultilor, nu conteaza daca sunt la inceput de drum sau au invatat deja o parte din chichitele limbii vizate. Ai si un capitol special unde iti sunt dezvaluite toate secretele si trucurile invatarii unei limbi straine, dar si un capitol dedica instrumentelor de invatare on-line. Resurse sunt multe astazi, dar McBride le recomanda doar pe acelea care te vor ajuta cu adevarat si care sunt bune, eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *