Cartile iti pot schimba perceptia asupra vietii, daca stii sa le alegi in mod corect

Ca sa poti evolua si sa ajungi sa iti atingi obiectivele, idealurile ar trebui sa ai cat mai multe cunostinte si experiente. Nu avem timp sa acumulam atat de multa informatie intr-o viata, experientele noastre sunt limitate pana la urma. Ce putem face este sa incercam sa invatam din experienta altora si sa ne insusim cunostinte si idei de la alti oameni care au trecut prin viata.

Cartile sunt o sursa excelenta de informatii si de experiente, ele te pot face sa iti schimbi perspectiva din care privesti viata de zi cu zi. Nu e suficient doar sa citesti cat mai multe carti, trebuie sa stii si pe care sa le alegi pentru a avea acces la cele mai interesante experiente sau idei.

De multe ori ajungem in anumite puncte ale vietii cand nu mai stim incotro sa mergem, ce sa facem. Viata e complicata, la fel si actiunile pe care le avem de facut ca sa ne putem descurca. Sunt momente in care nu mai stim cum sa ne comportam sau ce avem de facut pentru a trece de anumite situatii. Si fix in acele momente avem nevoie de informatii, de idei, de noi perspective.

Le putem gasi foarte simplu si usor in carti, ori de cate ori vrem sa avem o viziune mai clara asupra vietii. Sunt extrem de multe carti din care ai ce invata, dar foarte putine care reusesc intr-un final sa iti schimbe perspectiva asupra vietii si care chiar te pot ajuta. Cateva dintre volumele importante pentru tine, daca vrei sa te descurci mai usor in anumite situatii, le vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Intelepciunea multimilor de James Surowiecki. Am aflat deja ca e mai bine sa lucrezi in echipa decat sa lucrezi de unul singur. La fel se intampla si cu grupurile, din care ajungem sa facem parte cu totii. Gandirea de grup e periculoasa, insa in anumite circumstante gandirea de grup poate duce la decizii inteligente si eficiente, cu rezultate mai bune decat cele obtinute la nivel individual. E important sa te folosesti de grup si de puterea pe care ti-o ofera pentru a rezolva mai rapid si mai bine orice fel de probleme se ivesc in viata.

Cartea e plina de exemple practice din psihologie, biologie, cultura populara, vei invata cum sa votezi corect, cum sa iei deciziile cele mai bune in situatii cheie si cum sa te implici in afaceri, fara sa fii tu marele pierzator.

Facut sa se lipeasca: de ce unele idei supravietuiesc si altele dispar de fratii Chip si Dan Heath. Povestile de succes, chiar si campaniile de publicitate celebre, toate impartasesc aceleasi caracteristici usor recognoscibile: sunt simple, neasteptate, concrete, credibile si… emotionale. Si mai e ceva: spun o poveste unificata. Cartea e excelenta pentru cei care vor sa isi impuna ideile si sa castige de fiecare data orice fel de dezbatere, negociere. E vorba pana la urma de acea „formula” prin care o idee, un concept devine memorabil, ajunge sa ocupe un loc important in mintea celor din jurul persoanei, grupului care ajunge sa o emita.

Si avem nevoie de cat mai multe idei memorabile ca sa putem evolua, nu? Daca nu reusesti sa transformi o idee intr-una memorabila aceasta se poate pierde si e in defavoarea celui care a gandit-o. Volumul de fata te invata cum sa depasesti orice fel de bariere si sa ai doar idei memorabile.

O minte cu totul noua de Daniel H. Pink. Cartea lui Pink este una despre gandirea holistica si gandirea diferita, despre puterea celor care le vor avea si le vor dezvolta. Pentru el viitorul e al oamenilor care poseda acest tip de gandire, adica al artistilor, al inventatorilor sau al designerilor, de exemplu. Cand trecem de la Era Informationala la Era Conceptuala aceste doua tipuri de gandire devin dintr-odata superputeri.

E important sa fii inovativ, creativ, empatic, dar sa ajungi sa iti imbunatatesti si bunastarea. In volumul recomandat autorul detaliaza capacitatile celor doua emisfere ale creierului si argumenteaza de ce ar trebui sa apreciem partea dreapta si de ce ea e mai importanta ca oricand in anii, deceniile ce vor urma.

Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare de Susan Cain. Introvertitii si extrovertitii au foarte multe calitati valoroase, insa personalitatile lor au nevoie de spatii diferite si de anumite tratamente ca sa ajunga la adevaratul lor potential. Cartea face o analiza detaliata a diferentelor dintre introvertiti si extrovertiti, vorbeste despre idealul de extroversiune al ultimilor 150 de ani, ce a reusit sa transforme spatiul de lucru in visul oricarui extrovertit.

Cei care vor parcurge paginile volumului lui Cain vor intelege cum anume talentele celor doua personalitati pot fi combinate pentru un succes rasunator. Si e si despre adaptarea introverititilor la o lume a extrovertitilor si despre pasii simpli pe care ii poate face oricine se afla in aceasta categorie.

Toate sfaturile din carte vin, culmea, de la o introvertita… Deci a contat si experienta de viata a autoarei, realismul si partea practica a lucrurilor dezbatute in volumul sau sunt o bila alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *