Site icon RATB

Carti de antreprenoriat de parcurs pentru un business de succes inca de la lansare

Un antreprenor de succes are nevoie de idei bune ca sa isi mentina afacerea pe un trend ascendent…

Antreprenoriatul nu este pentru oricine. Ca sa devii un antreprenor de succes trebuie sa investesti si in altceva decat in propria afacere. In ce? In tine. Asta inseamna ca poti participa la cursuri de formare intr-un domeniu de interes, ca poti investi in carti despre antreprenoriat si idei de afaceri, despre managementul afacerilor, de exemplu.

Cea mai buna sursa de informatii pentru antreprenorii aflati la inceput de drum sau pentru cei care au ajuns intr-un punct in care nu mai stiu ce sa faca pentru afacerea lor raman cartile de antreprenoriat…

Antreprenorii trebuie sa munceasca mult, mai ales in primele zile de dupa lansarea afacerilor. Dar nu doar munca sta la baza unei afaceri de succes, ci si documentarea, dezvoltarea abilitatilor, dezvoltarea personala, educatia. Cartile despre antreprenoriat sunt foarte importante si trebuie parcurse mai ales inainte de a lansa o afacere, un startup. Acolo ai deja toate informatiile despre ce inseamna antreprenoriat, startup, cum se gestioneaza un startup, dar si idei legate de viata de antreprenor si de toate provocarile pe care le vei avea de depasit atunci cand ai deja o afacere. Cateva dintre cele mai bune carti de antreprenoriat le veti descoperi in randurile ce urmeaza.

Secretele succesului. Cum să vă faceti prieteni si sa deveniti influent de Dale Carnegie. Cartea lui Carnegie este una esentiala pentru orice viitor om de afaceri si antreprenor. Te invata ce sa faci si ce sa nu faci in societate, cum sa te comporti in anumite situatii, ce discurs sa abordezi. Volumul este potrivit pentru antreprenorii la inceput de drum, dar si pentru cei care vor sa treaca mai usor peste eventuale obstacole ce vor aparea. Ideea autorului e simpla: incearca sa ii transformi pe toti cei care ii intalnesti in prieteni. Inveti cum sa depasesti competitia, cum sa te comporti, cum sa ii determini pe cei care nu sunt atat de entuziasmati de ceea ce faci tu sa isi indrepte atentia spre afacerea ta. Limbajul folosit e unul simplu, intelegi tot ce iti spune Carnegie si poti lua exemple din carte, care sunt foarte multe, si sa le aplici si in viata reala, in timpul dezvoltarii propriului business.

Psihologia vanzarilor de Brian Tracy. O afacere de succes se bazeaza pe tehnici de vanzare de succes. Ca sa poti rezista pe piata trebuie sa stii cum sa iti vinzi serviciile si produsele. Nu e de ajuns sa stii cum sa vinzi un produs, trebuie sa stii cum sa te vinzi pe tine si ideile tale. Degeaba ai cele mai bune produse si servicii de pe piata daca nu stii cum sa abordezi clientii si cum sa iti construiesti discursul publicitar in asa fel incat orice client sa se „indragosteasca” de produsul tau. Cartea te va invata cum sa ai vanzari mai multe concentrandu-te doar pe un singur lucru: persoana careia i te adresezi. De multe ori antreprenorii uita acest lucru si vor sa aiba rezultate imediate, fara sa se gandeasca prea mult la publicul tinta. Tracy te invata tocmai acest lucru important: ca sa ajungi la rezultate bune in antreprenoriat vei pune mereu pe primul plan clientul caruia i te adresezi.

Cine mi-a luat cașcavalul? O modalitate uimitoare de a face fata schimbarii la locul de munca si in viata de Spencer Johnson. Este o carte cu doar 96 de pagini, se citeste repede si te-ai putea gandi ca nu prea are ce cauta pe aceasta lista. Gresit. In volumul de fata avem patru soricei, Sniff, Sucrry si Hem, si, desigur, Haw. Au personalitati diferite si povestea te invata cum anume aceste personalitati poti sa afecteze afacerile fiecaruia. Cartea te va invata ce inseamna alegerile si ce inseamna sa stii ce sa alegi in viata, dar si cat de importanta este flexibilitatea in privinta deciziilor ca sa poti sa mergi mai departe cu afacerea. La finalul lucrarii sale autorul te indeamna sa desenezi o harta si sa te pozitionezi intre cei patru soricei, apreciind astfel personalitatea care te descrie cel mai bine. Daca te afli fix in acel tip de personalitate care te va impiedica sa ai succes in afaceri incearca sa faci ceva si sa depasesti acest obstactol.

Tata bogat, tata sarac. Educatia financiara in familie de Robert Kiyosaki si Sharon Lechter. Cand esti tanar ai nevoie de educatie, dar si de educatie financiara. Pentru ca nu ai cum sa o ai atat de dezvoltata la varste fragede, vulnerabilitatea ta va fi mai mare daca vrei sa devii antreprenor. Autorii cartii iti explica pe larg in carte tot ce trebuie sa retii despre educatia financiara in familie. Volumul iti va explica de ce nu e chiar in regula sa stai la un job doar pentru a plati niste datorii si ce impact are programul de opt ore zilnice si rutina de la locul de munca. Kiyosaki si Lechter iti vor vorbi si despre un adevar dur legat de avere: nu o vei avea garantata doar daca mergi la scoala, daca iei note mari, daca vei avea si diplome sau daca vei lucra pentru o companie mare… Averea se va face prin implicare, munca, multe decizii corecte luate si un antreprenoriat inteles corect inca de la varste foarte fragede.

Startup-ul tau: adapteaza-te la viitor, investeste in tine insuti, si transforma-ti cariera de Reid Hoffman. Reid Hoffman e cofondator LinkedIn, vorbeste in cartea sa despre managementul carierei tale daca esti deja de ceva vreme in antreprenoriat. Daca tot mai ai un job part-time si incerci sa iti mentii pe linia de plutire afacerea pornita cu greu Hoffman te va ajuta sa ai o cu totul alta viziune despre antreprenoriat. Te va invata cum sa devii un antreprenor adevarat chiar si atunci cand inca mai lucrezi si pentru altcineva. Asa vei gandi ca un antreprenor tot timpul, vei fi motivat sa continui si sa iti atingi toate obiectivele indiferent ce se intampla in jurul tau. Si vei sti si ce anume sa cauti la angajatii pe care ii vei avea cand afacerea ta va fi suficient de mare ca sa faci angajari. E o situatie win-win cea descrisa de Hoffman, citesti si o carte buna si afli toate secretele managementului unui startup.

Exit mobile version