Vacantele nu inseamna doar cazare in unitati luxoase, in hoteluri, pensiuni moderne. Daca vrei altceva anul acesta poti merge intr-un camping, poti sta la cort sau in zone special amenajate, poti merge cu rulota, daca ai asa ceva, si te poti bucura de un concediu perfect.
In camping e liniste, poti admira natura, te relaxezi mai usor, ai tot ce iti trebuie ca sa te simti bine si sa ai o vacanta perfecta. Alaturi de toate cele necesare pentru o astfel de experienta poti lua cu tine si cateva carti bune pentru a incheia fiecare zi cu o lectura interesanta.
E adevarat ca vacantele sunt pentru relaxare si nu ar trebui sa faci absolut nimic. Te poti plimba, poti avea cateva activitati interesate de-a lungul zilei si iti poti gasi linistea de care ai nevoie ca sa iti incarci bateriile. Insa pentru ca ai atat de mult timp la dispozitie trebuie sa aloci cateva minute si lecturii. O lectura intr-un peisaj de vis, cu sunete de pasarele in jur si aer curat va fi o modalitate excelenta de relaxare in orice moment din zi. Daca nu ai inca o lista de carti pentru camping pe care sa le iei cu tine in urmatoarea ta aventura iti propunem cateva titluri interesante.
Acolo unde canta racii, Delia Owens. Romanul e captivant si emotionant si se va potrivi perfect in orice seara petrecuta in camping. Owens spune povestea unei fete, Kya, care se creste singura in mlastinile Carolinei de Nord. Neinteleasa si subestimata de catre localnicii din apropiere, fata mlastinii incearca sa treaca peste tot murmurul si toate judecatile pe care acestia le emit. Isi gaseste scopul si consolarea in tot ce o inconjoara, tinuturile mlastinoase, se imprieteneste cu pescarusii si atrage atentia unor tineri din apropierea ei. Cand unul moare toata lumea o acuza pe Kya, obligand-o sa iasa din izolare.
Romanul fictional e primul de acest fel scris de Owens, insa e un autor cunoscut mai degraba pentru cartile sale de non-fictiune. Cunostintele sale vaste despre natura, despre creaturile sale duc acest roman la un alt nivel.
Chemarea strabunilor, Jack London. London reuseste in acest roman de aventuri sa isi poarte cititorii intr-o zona, Yukon, Canada, care este extrem de importanta in timpul goanei dupa aur din Klondike, anii 1890. Pe atunci, daca aveai caini puternici la sanie aveai sanse mai mari sa te imbogatesti si sa ai tot ce iti trebuia. Personajul principal al romanului e Buck, un caine. Toata povestea este spusa prin ochii sai. Buck nu e orice caine, e un caine ambitios care incearca sa navigheze cum poate prin lumea oamenilor si a animalelor salbatice. Povestea sa inspirationala, emotionanta si periculoasa te pune intr-un carusel al unor emotii extrem de puternice si te face sa te indragostesti de opera lui London.
Soarta lui Buck nu este una prea fericita. E furat din casa unde statea si e vandut pentru sanie in Alaska. Devine primitiv, se salbaticeste in timp, lupta pentru supravietuire cu alti caini. Mai tarziu se bazeaza doar pe instinctul primordial, primaar si invata cum sa devina lider in salbaticie.
Madoc: Adevarata poveste a celui mai mare elefant care a trait vreodata, Ralph Helfer. Probabil nu ai auzit pana acum despre aceasta carte. Dar odata ce o vei avea in mana te va cuceri si iti vei aduce aminte de povestea care se dezvaluie intre filele sale ani buni de acum inainte.
E o poveste frumoasa, adevarata, a unui baiat si a unui elefant. E o poveste sfasietoare cu de toate, care descrie un traseu sinuos al unei relatii care nu a fost lasata sa moara. Lupta lor de a ramane impreuna pe trei continente e sfasietoare.
Elefantul si baietelul au fost crescuti impreuna la circ, un circ german. Legatura dintre ei e atat de puternica incat va dura o viata intreaga. Sunt trei perioade de cotitura in viata lor: naufragiul aproape fata din Oceanul Indian, ucenicia alaturi de dresorii de elefanti in padurile de tec din India si ascensiunea spre celebritate foarte dificila mai ales ca era vorba despre circul din New York undeva in anii 1940. Madoc e poate cea mai frumoasa poveste de dragoste spusa vreodata…
În salbaticie, Jon Krakauer. E o carte interesanta, care te va cuceri de la primele file rasfoite si citite. Se bazeaza pe un caz misterios de dispartie. Un tanar reuseste sa scape din toate incorsetarile trasate de familia sa si fuge in salbaticia din Alaska. Dispare in salbaticie la nord de muntele Mckinley. Corpul sau descompus este gasit dupa patru luni in aceeasi salbaticie. Autorul urmareste indeaproape tot ce s-a intamplat si dezvaluie tragedia tanarului. Mai ciudat este ca vei descoperi odata ce vei citi cartea lui Krakauer ca oricine se poate rezona cu povestea tanarului si cu zbaterile sale de a iesi din niste tipare si stereotipuri…
Darul stelelor, Jojo Moyes. Actiunea volumului e plasata in Anglia, pe la finele anilor 1930. Alice Wright, personajul principal, se hotaraste sa se casatoreasca cu Bennett van Cleve, un barbat bogat, american. Renunta la familie, insa e judecata de un intreg oras. Sotul munceste in locul sotiei, tatal sotului il domina, viata la care spera nu o gaseste si in practica. Dar o intalneste pe Margery O’Hare, fiica de infractor. Margery vrea sa impartaseasca miracolul lecturii si catre cei mai saraci, asa ca apeleaza la ajutorul lui Alice. Margery, colegele si Alice strabat locuri minunate, salbaticia, si descopera libertatea si prietenia.
Pana la urma cartea e despre cinci femei de care te vei indragosti si pe care le vei urmari fila cu fila pana la finalul povestii. Femeile raspuns rugamintii lui Eleanor Roosevelt de a livra carti cat mai departe. Nimic nu le va impiedica sa isi duca la capat misiunea primita, nici macar barbatii.