Site icon RATB

Recomandari de lectura excelente pentru vacanta de vara

In concediu o carte buna poate face mai mult decat ore intregi de relaxare prin implicare in alte activitati de vacanta

O zi perfecta de vacanta o putem descrie astfel: mult soare, un sezlong si un cocktail, o umbrela care sa ne apere de soare, o plaja frumoasa si multa apa in zare. Daca mai adaugam si o carte buna si relaxare cat cuprinde, o adiere de briza avem deja concediul pe care l-am asteptat mai bine de un an.

Si cum in vacanta nu vrem sa ne gandim la nimic ce tine de locul de munca si vrem sa ne detasam de orice, o carte buna, citita in timp ce mai privim din cand in cand oceanul si valurile sale sau chiar marea, este o alegere ideala pentru zile cat mai placute de concediu.

In bagajul pentru urmatoarea vacanta din timpul verii isi vor face loc cu siguranta si cartile favorite, indiferent ca sunt in format electronic sau in format fizic. O carte e cel mai bun mod prin care te relaxezi, descoperi universuri noi si personaje fascinante, afli povesti fictionale sau reale si uiti, chiar si pentru cateva ore de tot ce se intampla in jurul tau.

Insa nu orice carti sunt potrivite pentru lectura de vacanta. Cum le alegi pe cele mai bune? Te gandesti la autorii preferati, la cei pe care ii cunosti si al caror stil il apreciezi. Dupa ce ai cativa autori cauti titluri ceva mai light, dar cu o poveste suficient de captivanta. Unii autori te ajuta si iti ofera de la inceput un motiv sa le citesti in vacantele tale, altii te lasa sa descoperi pe parcurs suficiente motive ca sa termini toate cartile de vacanta de la respectivul autor.

Cateva dintre cele mai bune titluri pentru lectura de concediu le gasiti mai jos.

Sapte zile in Iunie de Tia Williams. Este perfecta pentru o lectura pe plaja, sub o umbrela, intr-o zi insorita de vara. O poveste frumoasa despre doi autori care se intalnesc dupa o perioada lunga de timp, in New York. Ea este o mama singura si are o multime de bestselleruri deja vandute, el este un autor foarte premiat, enigmatic si gata sa iubeasca din nou. Urmatoarele sapte zile sunt decisive pentru noua lor relatie intr-un Brooklyn parca prea torid, iubirea este mai puternica decat niciodata si viitorul povestii lor pare sa fie unul destul de previzibil. Pana la un punct. E o poveste plina de umor, de senzualitate pe alocuri si de povesti de viata interesante pana la urma.

The Guncle de Steven Rowley. E o carte recomandata si de publicatia Washington Post. Povestea e destul de simpla si perfecta pentru o zi de vara: Patrick, cunoscut nepotilor ca GUP devine pe neasteptate cel care se ocupa de ei. Nu stie la ce sa se astepte, asa ca incearca sa se adapteze noii situatii, intelegand pe parcurs ca parentingul e ceva serios si nu se reduce la doar la joaca si glume. Cartea e scrisa bine, se citeste usor, e plina de secvente in care razi, dar si de momente cand te gandesti ca esti norocos si ca viata e chiar nedreapta pentru unii…

Strigatul urat: un memoriu de Danielle Henderson. E unul dintre romanele preferate pentru vacantele de vara daca este sa ne raportam la numarul de copii vandute deja. Cartea spune povestea unei fetite de 10 ani abandonata de mama sa care voia sa aiba o alta viata si o alta familie, alaturi de un prieten abuziv, si crescuta de bunici in New York. E o carte despre lupta si despre viata, despre alegeri intelepte si despre incercarea de a razbate intr-o lume mult prea complicata pentru un copil si mai tarziu un tanar. Chiar daca la prima vedere e o lectura altfel, cartea iti va capta atentia si te va face sa iti doresti sa o termini ca sa afli deznodamantul poate neasteptat pentru multi.

Asiatici bogati si nebuni de Kevin Kwan. E un roman de debut despre trei familii chineze mult prea bogate si despre tot ce inseamna barfa si incercari de sicanare care apar cand mostenitorul unei averi uriase in Asia aduce acasa o prietena americanca nascuta chineza pentru o nunta ca in povesti. Rachel Chu accepta sa isi petreaca vacanta de vara in Singapore alaturi de prieten, Nicholas Young, dar isi inchipuie o locuinta modesta, plimbari pe plaja si timp de calitate alaturi de barbatul vietii sale. Numai ca locuinta iubitului e departe de a fi modesta, e chiar un palat, in loc de masina se va merge cu avioane private, iar iubitul e cel mai dorit burlac din acea zona. Dar dincolo de tot ce descopera fata si de luxul pe care nu crede ca l-ar fi putut vedea vreodata in jurul sau, romanul e despre ce inseamna sa fii tanar, indragostit si foarte, foarte bogat.

Valea papusilor de Jacqueline Susann. Povestea din roman se desfasoara undeva intr-o lume post-Al Doilea Razboi Mondial, in New York City si urmareste destinul a trei femei tinere care viseaza la multe. Femeile devin cele mai bune prietene in tinerete, ajung sa lucreze in industria entertainmentului si sa aiba o cariera de succes doar pentru a afla ca nu mai e niciun loc unde sa mearga decat in Valea Papusilor. Cartea se citeste destul de usor, iti prezinta un univers de dupa Razboi in care lumea nu mai este asa cum o stiam cu totii inaintea conflagratiei mondiale si te tine alaturi de personajele sale pana la ultima propozitie din roman.

Exit mobile version