Cartile pentru copii vor fi si mai interesante pentru ei daca sunt scrise chiar de un copil

Cand sunt mici copiii adora sa citeasca sau sa le fie citite carti pentru copii. Cu povesti interesante si pline de umor si de invataminte, cartile pentru copii sunt o modalitate perfecta pentru a incheia o zi sau pentru a petrece timpul liber.

Povestile si intamplarile din cartile pentru copii sunt scrise si imaginate de adulti, de cele mai multe ori. Autorii cartilor pentru copii sunt deja familiarizati cu lumea celor mici, stiu cum sa scrie si ce sa scrie. Insa cea mai buna carte pentru copii e cea scrisa de…un copil. Desi nu sunt multe exemple de astfel de carti au fost cateva cazuri de copiii care au reusit sa scrie, ajutati si de parinti, unele dintre cele mai interesante carti destinate copiilor.

In copilarie micutii se joaca, isi petrec timpul facand teme sau cautand noi modalitati de a folosi jucariile din jur pentru jocuri noi. Putini sunt cei care sunt preocupati de carti-poate doar sa le rasfoiasca sau sa le ceara parintilor sa le fie citite povesti din ele. Cartile pentru copii le gasim in bibliotecile parintilor sau ale copiilor, odata ce mai cresc. Sunt primul lor contact cu lectura si cu operele scrise, ii pot invata sa citeasca, sa inteleaga mai bine anumite lucruri.

Adevarul este ca o carte pentru copii ar fi mai interesanta pentru micuti daca ar fi scrisa chiar de catre un copil. Continutul unei carti scrise de un copil va fi mai apropiat de ceea ce si-ar dori sa citeasca un alt copil. Cartile vor fi mai interesante si vor fi intelese mai bine de catre copiii care le vor primi. Cateva exemple de astfel de carti le veti gasi in randurile ce urmeaza.

Doar Jake: o supravietuire in tabara salbatica, de Jake Marcionette. Jake Marcionette a descoperit in liceu cartile de fictiune. A fost nemultumit insa de faptul ca toate erau scrise pentru fete. Asa ca s-a decis sa scrie o carte bazata doar pe viata lui. Cand a terminat-o si-a dat seama ca era si foarte haioasa. Cartea a fost publicata in 2014 si i-au urmat alte trei carti.

Povestea lui Jake este despre un personaj aflat in clasa a VI-a caruia i se schimba viata complet cand familia se muta din Florida in Maryland. Jake incearca sa stea departe de toate rautatile din noua scoala realizand diverse desene pe placul copiilor de acolo. Insa intr-o zi ajunge chiar el tinta bullying-ului.

The Bug Girl: o poveste adevarata, de Sophia Spencer si Margaret McNamara. Sophia adora insectele. In gradinita si la scoala Sophia le-a spus tuturor cat de mult inseamna pentru ea insectele. Numai ca, inca din clasa I, a devenit tinta colegilor mai rai. Dupa ceva timp Sophia a evitat sa mai vorbeasca despre insectele sale preferate.

Mama sa a cautat o persoana specializata in studierea insectelor pentru a discuta cu fiica sa si a o ajuta sa treaca peste aceste momente dificile. Sophia s-a decis sa isi spuna povestea sa si asa a aparut si cartea ei in 2020. Toate incurajarile venite de la cei care au aflat de povestea fetitei au determinat-o sa isi doreasca sa scrie despre tot ce i se intamplase.

Valea Dragonului, de Luke Herzog. Pana sa implineasca noua ani, Luke a scris deja romanul sau, Valea Dragonului, pe trei caiete. Romanul se intindea pe 200 de pagini si era despre cinci pui de dragon creati in laborator, care au fost lasati liberi intr-o vale. La 11 ani cartea sa era deja publicata.

In paralel a publicat si un alt roman, dar si o colectie de povestiri scurte S.F. Pasiunea sa pentru scris i-a adus destul de multi fani si cititori si cartile scrise de el au fost apreciate, mai ales ca veneau de la un copil atat de mic.

Hello, prieteni ai crosetatului!, de Jonah Larson. Johah a fost adoptat din Etiopia pe cand era doar un bebelus. A invatat sa croseteze cand avea cinci ani si deja la 11 ani primea comenzi pentru diverse lucrusoare crosetate.

A scris si o carte impreuna cu mama sa, impartasind povestea sa despre cum a ajuns sa croseteze si de ce acest „mestesug” era atat de important pentru el. E o poveste despre o viata diferita de cea a copiilor nostri, e o poveste reala despre o aventura a unui baietel care a primit a doua sansa in momentul in care a fost adoptat.

Fii dragut, Silly: cautarea unui copil pentru descoperirea unei lumi mai prietenoase, de Lily si Makayla Allison. Cand Lily ava sapte ani avea probleme cu alte fete care nu o lasau i pace. Fata ar fi vrut sa raspunda cu aceeasi moneda, dar mama sa a oprit-o. S-au apucat amandoua sa scrie o carte pentru a putea intelege si procesa emotiile.

Povestea lor a fost ilustratata cu ajutorul unui artist gasit pe Instagram. Lily are o boala rara numita sindromul Ehlers-Danlos, care ii afecteaza articulatiile, si depinde de un scaun cu rotile. Cartea sa este despre o cautare a unei lumi mai prietenoase pe care Lily spera sa o descopere intr-o zi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *