O carte buna poate transforma o seara de sarbatori intr-una perfecta si relaxanta

De sarbatori ti-ai propus sa te relaxezi, sa ai mai mult timp pentru tine, sa faci orice altceva decat munca si proiecte peste proiecte. Si asta e normal, doar vine Craciunul si cea mai frumoasa perioada din an. Relaxarea nu inseamna stat pe canapea sau in pat cat e ziua de mare sau privit la televizor sau in monitoare.

Nu. Anul acesta relaxarea poate insemna lectura, carti bune sau carti pentru copii citite alaturi de familie. Pentru ca de sarbatori e cel mai important sa ai timp si pentru carti si lectura, pentru cateva minute de relaxare adevarata.

Ti-ai facut deja planul de sarbatori, stii cum le vei petrece. Nu iti mai ramane decat sa stabilesti cateva detalii si sa incerci sa iti pui gandurile in ordine. Pune pe lista ta si cateva titluri bune de carti pe care nu le-ai citit pana acum sau nu ai apucat sa le citesti copiilor, daca e vorba de carti pentru prichindei. Ca sa iti venim in ajutor iti recomandam si noi cateva volume interesante numai bune de citit in asteptarea Mosului sau in zilele linistite de sfarsit de decembrie.

O poveste de Craciun de Jean Shepherd. Este o carte interesanta, cu un umor de buna calitate, a avut si o ecranizare celebra in 1983, inspirata din anecdotele pe care le poti citi de sarbatori in volumul lui Shepherd. E o colectie de eseuri dragute, perfecte pentru serile geroase de iarna cand nu ai nimic de facut si vrei sa te relaxezi cum stii mai bine. Povestea semi-autobiografica se bazeaza pe un personaj simpatic, Ralphie Parker si pe schemele sale gandite pentru a garanta un cadou pentru adulti precum o pusca cu aer comprimat de Craciun. O primeste pana la urma dupa ce are o dezamagire la inceput si de aici ramane sa descoperiti ce se intampla😊.

Rudolph, Renul cu nasul rosu, de Robert L. May. Toata lumea stie sau macar a auzit de Rudolh si de cantecul sau celebru. Povestea din spatele cantecului a inceput de la o carte de prin 1939 scrisa de un copywriter, Robert L. May, dupa ce i s-a cerut sa pregateasca o noua poveste de Craciun. Continutul cartii e deja cunoscut. Mos Craciun a vazut ca Rudolh avea un nas rosu care l-ar fi putut ajuta sa se deplaseze mai usor printr-o furtuna de zapada si sa ajunga la copii, asa ca l-a pus primul in rand la sanie si asa a reusit sa isi indeplineasca misiunea.

Cel mai mare cadou, de Philip Van Doren Stern. Este de fapt o nuvela din 1943, bazata pe romanul lui Dickens „A Christmas Carol”. In format carte a aparut de abia in 1944. Textul a stat la baza scenariului filmului „It’s a wonderful life”. Volumul iti ofera o viziune noua asupra lumii. Protagonistul cartii, George Pratt se gandeste la suicid in ajun de Craciun. Dar un strain se apropie de el si ii indeplineste o dorinta: aceea de a nu se fi nascut. Dupa ce George vede cum ar fi fost viata pentru apropiatii sai fara el va realiza care e cel mai important cadou pe care ti-l ofera viata…

The Polar Express/Expresul Polar, de Chris Van Allsburg. Este cartea perfecta pentru copii, de citit celor mici in vacanta. Este ilustrata exceptional si a fost publicata in 1985. Povestea e relaxanta, frumoasa, emotionanta. Un baietel este trezit de un tren care asteapta in fata casei sale chiar in ajun de Craciun. Baiatul porneste intr-o aventura extraordinara de Craciun la care ar tanji orice copil. Ii cunoaste pe elfi, pe Mos Craciun, si are o multime de momente din care are ce invata. E un volum pe care nu ai cum sa il ratezi daca ai copii, ai si filmul celebru, ecranizare foarte buna a cartii, asa ca ai ce face cel putin intr-o seara din vacanta de sarbatori.

Scrisori de Craciun ale tatalui de J.R.R. Tolkien. Desi multa lume a auzit de Tolkien datorita Stapanului Inelelor si ecranizarilor extraodinare, mai avem si altceva decat o lume imaginara mult prea realista de multe ori. De fiecare Craciun Tolkien scria o scrisoare copiilor, care detalia niste aventuri petrecute la Polul Nord. Scrisorile nu erau de la tatal lor, ci de la Tatal Craciun. Volumul cuprinde o colectie fascinanta de povesti care au legatura cu sarbatorile, numai bune de citit alaturi de micutii care se pregatesc de culcare.

Micile Doamne de Louisa May Alcott. Cunoscut si cu titlul de „Cele patru fiice ale doctorului March”, romanul apartine scriitoarei de origine americana Louisa May Alcott, publicat la inceput in doua volume, in 1868 si 1869. E o poveste de Craciun clasica despre patru surori care isi impartasesc cititorului povestile despre adolescenta lor. Cu accente dramatice si tragice in cea mai mare parte a romanului, „Micile Doamne” infatiseaza rand pe rand patru fete, Jo, Beth, cu o fragilitate prea mare, frumoasa Meg si romantica Amy, unite in incercarea de a depasi cu bine si a supravietui o viata destul de dura in New England, in timpul Razboiului Civil. Poate fi o lectura emotionanta si placuta, o lectie de viata si un indemn la unitate in aceste vremuri tulburi. Merita citita, cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *