Telefoanele de gaming au nevoie de hardware si software de data recenta si cat mai bine optimizate, cat mai puternice

Telefoanele smart nu sunt doar pentru apeluri sau pentru aplicatii complexe, pentru productivitate si multimedia. Pe orice smartphone te poti juca la fel de bine ca pe un laptop performant. Cu ecrane din ce in ce mai mari si hardware foarte puternic si eficient, telefoanele de gaming pot castiga oricand batalia cu o consola de gaming fara pretentii.

Nu orice telefon poate fi folosit insa pentru gaming. De aceea, daca esti un gamer amator sau profesionist si vrei o experienta excelenta de fiecare data trebuie sa stii cum sa iti alegi urmatorul telefon de gaming in asa fel incat jocurile care vor rula pe el sa mearga impecabil.

Asa cum se intampla si in cazul unui laptop sau unui desktop, si inainte sa iti cumperi un telefon de gaming te vei documenta si vei incerca sa vezi care e cel mai potrivit pentru tine. Sunt foarte multe modele pe piata, ai de unde alege, nu asta e problema. Adevarata problema este legata de ce iti doresti de la respectivul telefon.

Conteaza mult experienta la care te astepti odata ce il ai in mana, totul e subiectiv si tine de ceea ce faceai in mod obisnuit cu telefonul si cum te jucai, daca il foloseai intr-un anumit mod. Telefoanele de gaming sunt oricum mai puternice decat telefoanele obisnuite, sunt si ceva mai scumpe, la fel cum se intampla in cazul calculatoarelor de gaming.

Fiecare telefon de gaming are specificatii special gandite pentru o experienta extraordinara odata ce ai lansat un joc de ultima generatie, cu o grafica exceptionala.

Ce specificatii ar fi bine sa aiba urmatorul tau telefon de gaming pentru a te bucura de cea mai tare experienta in universul jocurilor favorite?

Procesor cu performante peste medie si un consum mic de energie. Pentru ca e vorba de grafica multa, de efecte vizuale care forteaza procesorul telefonul de gaming e bine sa aiba procesoare care sa poata suporta rularea unor jocuri vreme de cateva minute, ore, fara niciun fel de problema. Sunt de preferat procesoarele Snapdragon, care stiu sa foloseasca foarte bine toate resursele pe care le au la dispozitie in asa fel incat sa ofere o experienta placuta in joc si sa nu consume toata bateria.

Opt nuclee sau mai multe, frecvente de peste 2.5 GHz la procesor, procesare grafica rapida si componente hardware care permit un control eficient cand vine vorba de resurse alocate. Racirea e importanta, pentru ca telefoanele de gaming cu procesoare puternice se vor incinge cat ne jucam, ea trebuie sa fie cat mai bine gandita pentru a preveni supraincalzirea in sesiunile de gaming prelungite.

Display de mari dimensiuni. Peste sase inchi in diagonala, 18:9 si 16:9 aspect al imaginii, rezolutii Full HD macar sau Ultra HD, daca e posibil. Atentie si la rata de refresh a ecranului, ea poate fi setata acum la 90Hz, 120Hz si chiar peste 144Hz, pentru ca toate efectele si grafica sa fie redate cu o acuratete impecabila. Cu cat avem un ecran mai mare, cu atat vom avea si o experienta de gaming mai buna si vom face efort mai mic atunci cand ne vom concentra pe jocurile preferate.

Cat mai mult RAM si cat mai rapid. 8GB de RAM sau mai mult ar fi perfect pentru un telefon de gaming pe care vrei sa joci si cele mai moderne jocuri de pe piata. Atentie si la mediul de stocare, sa fie cat mai rapid si sa permita accesarea datelor in cat mai putin timp. Peste 128GB de stocare sunt suficienti pentru jocurile cu rezolutii mari si grafica mai complexa. Un telefon de gaming cu prea putin RAM si stocare lenta nu va fi bun pentru niciun fel de joc mai pretentios si mai nou.

Design original. Gamerii cauta telefoane care sa arate bine si sa le ofere si o experienta inedita. Un logo luminat, care isi schimba culoarea sau se aprinde in timpul jocurilor, care are diverse efecte in functie de muzica din joc, iata ce cauta gamerii pasionati de cele mai tari jocuri de pe piata.

Da, e pana la urma un telefon, insa conteaza foarte mult ce simti cand il iei in mana si te joci, daca iti place cum arata te vei juca mai mult si de placere, de fiecare data. Vei observa ca toate telefoanele de gaming inoveaza la capitolul design si incearca sa atraga vizual pana sa le vezi si specificatiile.

Baterie cat mai mare. Ai procesor puternic, RAM, hardware care are nevoie de multa energie, e firesc sa vrei si baterie cu o capacitate cat mai mare care va rezista la folosirea intensa. Cat ne jucam telefonul va consuma mai mult curent decat atunci cand il folosim pentru productivitate si pentru SMS-uri, telefoane date in toate partile. E obligatoriu sa avem baterii de peste 4.500 mAh ca sa nu stai mereu cu incarcatorul langa tine si sa reduci rata de refresh sau rezolutie doar de dragul unor sesiuni de gaming mai lungi.

Gamepad-uri configurabile si sunet foarte bun. Unele jocuri sunt mai greu de jucat daca nu ai si un gamepad atasat. E destul de dificil sa ai doar butoane tactile pe ecran cand ai un joc de actiune, de pilda. Protejezi si ecranul, ai butoane fizice, senzori, vibratii, feedback excelent, ai si optiuni avansate si control total asupra personajelor sau vehiculelor din jocuri.

Niciun joc pe telefon nu e atat de tare fara sa ai si sunet excelent. Difuzoare dinamice puternice, bine amplasate, care se aud foarte tare oriunde te-ai afla, optimizari pentru gaming pe partea de sunet si casti care redau fidel sunetele din joc, asta ti-ai dori sa gasesti la telefoanele de gaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *