Daca vrei sa practici sport o poti face si respectand distantarea sociala

De cand cu pandemia de COVID-19 distantarea sociala este o constanta in viata noastra. Chiar si cand practicam sport trebuie sa pastram distanta sociala. Multe sporturi nu mai sunt permise pentru ca distantarea sociala e imposibila. Cu toate astea ai cateva sporturi pe care le poti practica in siguranta chiar si in pandemie, cu respectarea regulilor impuse de catre autoritati.

Sportul nu trebuie sa lipseasca din viata noastra. Mai ales daca vrem sa ne mentinem sanatatea si sa fim capabili sa trecem mai usor peste perioadele dificile vom avea nevoie de sport cat mai mult. Dar ce faci cand ai pandemie si distantarea sociala este obligatorie? Alegi sporturile pe care le poti practica cu o distantare sociala excelenta. Nu stii care sunt? Le ai pe toate in lista de mai jos.

Tenis. Ai spatiu suficient pentru joc, se joaca in doi, ai mereu distantare sociala asigurata si nu risti nimic. Poti juca si la dublu daca vrei, tot vei respecta distantarea impusa si nu vei risca sa te infectezi. Nu atingi mai deloc mingea de tenis cu mana, o lovesti cu racheta, asa ca ai sanse foarte mici sa vii in contact cu vreun virus. Vestea buna este ca il poti juca lejer si cu masca de protectie pe fata, nu vei avea probleme prea mari daca nu suferi de afectiuni ce iti fac imposibila respiratia normala cand esti cu o masca. Nu conteaza ca e de masa sau de camp, ai cum sa te joci si in aer liber, iar daca joci in spatiu inchis purtarea mastii e obligatorie si vei putea sa il practici in continuare. Evitarea contactului fizic intre partenerii de joc este insa de dorit daca nu vrei sa risti nimic…

Ciclism. Este ideal mai ales cand e vremea buna. Nu interactionezi cu nimeni cat esti pe bicicleta, te deplasezi si mai usor pe distante mari, respecti distantarea sociala si stai in aer curat ore bune. Poti practica cliclismul si in grup, nu vor fi probleme, poti sa porti si masca de protectie fara probleme in timp ce esti pe bicicleta si mergi prin cele mai interesante locuri. Mersul pe bicicleta este o activitate placuta mai ales daca nu vrei sa vii in contact cu multa lume si vrei sa practici si sport, sa faci miscare si sa incerci sa te relaxezi in acelasi timp. Alege o bicicleta rezistenta, ia niste apa la tine si porneste intr-o cursa lejera prin natura. Nu vei regreta cu siguranta.

Golf. Golful e un sport frumos, se practica in aer liber, ai distantare sociala cat cuprinde, poti dezinfecta usor crosele de golf si mingea utilizata si in rest nu ai de ce sa iti faci griji. Pastrezi distantarea sociala fata de ceilalti colegi de teren, terenurile de golf sunt si asa foarte mari, asa ca vei avea unde sa te „desfasori”. Pentru cei care practica golf alaturi de alti parteneri de joc e recomandat sa existe masca purtata corect mereu, dezinfectant cat incape si distantarea sociala sa fie respectata cat mai mult posibil, fara a oferi crosele personale si altor jucatori.

E-sport. Sunt cele mai sigure, distantarea sociala este garantata pentru ca stai acasa, in fata unui monitor si faci si miscare. Ai console speciale pentru tipul asta de sporturi moderne, stii ca te vei relaxa si vei putea alege dintr-o multime de optiuni pe care le ai la dispozitie mereu. E-sport-urile sunt potrivite pentru vremurile pe care le traim si pot fi cele mai bune solutii pentru perioadele lungi cand esti nevoit sa stai mai mult in casa din cauza pandemiei.

Inot. Aici ne referim mai mult la inotul in aer liber, in bazine neacoperite, unde nu e multa lume, in bazine private. Se va evita aglomeratia, perioadele cand e prea multa lume la bazin, interactiunea. Purtarea mastii este imposibila, asa ca e bine sa existe distantarea sociala chiar si in apa, cat mai putini oameni pe langa tine. Daca ai garantia ca toata lumea e vaccinata si nu e bolnava poti sa practici inotul, daca nu mai bine alegi alt sport din lista noastra. Nu sunt studii care sa arate daca virusul se poate transmite si prin apa, cat inoti, asa ca e bine sa fii precaut. Mai bine te feresti decat sa regreti mai tarziu, cand ajungi pe un pat de spital si nu are cine sa te ingrijeasca pentru ca sunt prea multi pacienti in stare grava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *