Site icon RATB

Cele mai asteptate carti din 2021 pe care nu ai voie sa le ratezi

Cele mai bune titluri de peste an se lasa asteptate, dar asteptarea merita de fiecare data

Intr-un an calendaristic se lanseaza zeci de titluri, poate sute in toata lumea. Evident ca nu toate sunt la fel de importante si nu toate merita sa ajunga in biblioteca ta. Dar sunt unele pe care le astepti, care vin de la autori foarte buni, si pe care le astepti cu sufletul la gura. In 2021, fiind un an altfel, avem deja o multime de titluri interesante care ar merita un loc pe rafturile noastre. Cele mai asteptate titluri din 2021 surprind prin curajul si creativitatea subiectelor abordate, dar si prin calitatea scriiturii si a povestilor dezvaluite fila cu fila.

Piata de carte are de ani buni probleme destul de mari. Consumul de carte a scazut si scade dramatic, asta desi sunt autori extraordinari, carti pentru toate tipurile de cititori, preturi bune si o oferta parca mai bogata ca oricand. Cele mai asteptate carti din 2021 sunt exemplul cel mai bun ca volume sunt pentru toate gusturile, trebuie doar sa le descoperi si sa le cumperi.

Titlurile cele mai asteptate in 2021 sunt destul de multe, asta pentru ca avem scriitori din ce in ce mai buni, care stiu sa surprinda si sa atraga atentia prin opere lor literare excelente. Cateva dintre cele mai interesante le veti descoperi mai jos, alaturi de o scurta descrierii a povestii extrordinare relatate.

Cele patru vanturi, de Kristin Hannah. E o carte despre Marea Criza, actiunea se desfasoara in Texas, anul 1934, cand fermierii aproape ca nu mai aveau cum sa isi faca treaba din cauza zonelor cu probleme. Elsa Martinelli, protagonista volumului, are de ales intre pamantul pe care il iubeste si mutarea in Vest, in cautarea unei vieti mai bune. E o poveste despre curaj, sacrificii si te va face sa te gandesti mult chiar si dupa ce vei fi terminat de citit ultima fila.

Comporta-te conform varstei tale, Eve Brown, de Talia Hibbert. Eve a incercat sa se fereasca de dezastre si sa aiba o viata linistita, dar nu le poate evita orice ar face. Atunci cand distruge o nunta scumpa si cand intra cu masina intr-un proprietar B&B, ea incearca sa lase lucrurile intr-o stare normala in urma sa. Mana lui Jacob e rupta si Eve, dar acesta se indragosteste de ea si incearca sa faca fata acestui sentiment nou cu toate puterile sale. E un roman comic, interesant, provocator uneori, e un roman perfect pentru orice seara in care vrei sa te relaxezi putin.

Supravietuitorii, de Jane Harper. Kieran Elliot nu a putut trece peste toate alegerile gresite care i-au ruinat viata, asta desi are o familie tanara, vibranta si o viata noua in fata. Parintii il cheama acasa intr-o buna zi, asa ca trecutul pare sa il urmareasca din nou si sa ii puna bete in roate. Mai apare si un cadavru pe plaja si apar deja discutii, intrebari, amintiri intunecate, secrete care stau sa fie expuse in orice clipa. Kieran se intreaba in acest context daca va mai fi totul ca inainte… E un roman care te tine cu sufletul la gura pana la final si are personaje puternice, bine conturate si un fir narativ care nu te plictiseste.

Asteptand cantecul de noapte, de Julie Carrick Dalton. S-a intamplat ceva cu Cadie Kessler cand era copil si intamplarile din copilarie nu pot fi uitate deloc. Doar Daniela, prietena sa, stie secretul, asa ca amandoua jura sa nu dezvaluie nimanui secretul. Dar cand Cadie primeste un mesaj urgent de la Daniela, femeile sunt fortate sa faca fata consecintelor adevarului dureros. Prietenie, aliante, natura toate se afla in centrul acestui roman de debut foarte interesant. Merita citit si descoperit fila cu fila.

Codul trandafirului, de Kate Quinn. Suntem in anii 1940 si Anglia sta sa inceapa razboiul cu nazistii. Trei femei accepta provocarea de a se intalni in Bletchley Park, intr-o locatie secreta unde doar cele mai „ascutite” minti au acces pentru a decoda codurile militare. Osla este o persoana importanta cu multi bani, Mab este din estul Londrei, Beth este o celibatara. Toate trei incearca sa faca fata unor cerinte imposibile impuse de razboi. O scrisoare criptata, afacere regala, un azil sunt doar trei dintre obstacolele pe care cele trei doamne trebuie sa le depaseasca. E o fictiune istorica in care cu siguranta veti descoperi multe povesti pe care le-ati mai auzit despre acea perioada neagra din istoria mondiala.

Exit mobile version