Camerele foto pentru streaming te vor ajuta sa filmezi mai simplu si sa ai o calitate a imaginii perfecta

De cand cu pandemia de COVID-19 si cu tot ce a insemnat ea, scoala on-line, munca de acasa, remote, am inteles mult mai bine cat de importanta este tehnologia si camera in viata noastra. Am avut nevoie de camere pentru streaming cat mai bune, s-au cautat peste tot cele mai bune variante si am reusit sa trecem si peste aceasta provocare. Doar ca avem in continuare nevoie de camere pentru streaming in conditiile in care pandemia nu s-a terminat si munca remote combinata cu munca la birou au devenit o constanta in multe companii.

Cum ne alegem cele mai bune camere pentru streaming, indiferent la ce le vom folosi, gaming, conferinte, munca remote? E simplu. Ne uitam la rezolutie, la lentile, la functionalitati si setari avansate, la calitatea imaginii, la frame rate sau la optiunile de folosire si de fixare in functie de accesoriile pe care le avem. Iata in continuare cateva exemple de camere excelente pentru streaming de la cele mai bune companii producatoare.

Logitech C922. Cu o rezolutie maxima FULL HD de 1920×1080 si frame rate de 30fps, Logitehc C922 este o camera perfecta pentru streaming. Simplu de folosit si de luat oriunde cu tine, indiferent unde te deplasezi, camera de streaming a celor de la Logitech iti permite sa filmezi la o calitate excelenta, ai sunet buna, ai multe optiuni de montare la dispozitie. Firma care a realizat camera a gandit un dispozitiv care se afla fix la limita dintre functionalitate si pret bun pe care il platesti, ai tot ce iti trebuie pentru filmari pe care vei putea sa le pui si sa le folosesti pe orice platforma, poti sa filmezi si HD 720p la 60p.

Are autofocus excelent, corectie de lumina, optimizarea automata a imaginii ca sa arati cat mai bine cand te filmezi. Logitech ofera si un software ca sa te joci cu toate setarile avansate. Microfoanele incorporate sunt omnidirectionale si permite inregistrarea sunetului la o calitate peste asteptari.

Elgato Facecam. Are aceeasi rezolutie Full HD si frame rate de 60 fps, streaming via USB 3.0 si USB-C, unghi de vizualizare de 83.2 grade. Videourile filmate 60p sunt mult mai smooth ca in cazul camerei precendente. E un webcam foarte bune pentru orice tip de streaming live, pretul e foarte bun pentru ce ofera, are lentile cu opt elemente pe fata, ceea ce ii permite sa aiba o imagine captata excelenta. Elgata Facecam face parte din randul camerelor pentru streaming premium asa ca e decizia ta daca vrei sa platesti mai mult pentru o calitate mult mai buna a filmarilor.

Microsoft Lifecam HD-3000. E cea mai buna camera pentru streaming de buget pentru PC. Are rezolutie HD 1280×720, frame rate 30fps, stream via USB 2.0, unghi de vizualizare de 60 de grade. Microfonul integrat vine cu noise cancellation. Nu filmeaza ea in Full HD, dar pentru un streaming pornit de la PC este mult mai buna decat orice fel de camera integrata din laptopuri si cu mult peste camerele web ieftine pentru PC. Ai in spate un brand puternic, asa ca vei avea in permanenta tot ce ai nevoie ca sa iti desfasori activitatile asa cum iti doresti.

MEVO Start. Este cea mai buna camera de streaming pentru conferinte, si este wireless. Are rezolutie maxima Full HD 1920×1080, frame rate 30fps, stream via USB-C, Wi-Fi, unghiul de vizualizare 83.7 grade, zoom maxim 2.3X. Microfonul integrat e excelent, ai si integrare cu aplicatii foarte buna, stream wireless, un mare plus fata de alte modele. Din aplicatiile dedicate controlezi toate setarile si poti sa faci absolut tot ce vrei, chiar si sa editezi basic. Sunetul pe care reuseste sa il capteze microfonul va fi clar si se vei auzi ce se intampla la o distanta suficient de mare. Daca vrei sa nu depinzi de baterie ai si portul USB-C pentru a conecta camera la o sursa de energie electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *