Tranzactiile imobiliare sunt mai usor de realizat daca te afli in tara potrivita sau in orasul potrivit

Imobiliarele au fost dintotdeauna o sursa sigura de venit. Daca in tara piata nu e atat de stabila si nu gasesti ce vrei ca sa obtii venituri bune te poti indrepta oricand spre strainatate, spre zone unde vei avea cu siguranta cele mai bune si mai stabile piete imobiliare. Pe langa preturi bune si multe proprietati de vandut sau de inchiriat, in strainatate ai si mai multe oportunitati de dezvoltare si de investitie pe termen lung.

De-a lungul vietii tale ai tot cautat surse de venit alternative pe langa veniturile din salariu. Si de multe ori ai ajuns la o singura concluzie: daca vrei sa ai bani suficienti si pentru batranete ar trebui sa te orientezi spre imobiliare. Dar nu neaparat spre piata din tara, destul de vulnerabila si de instabila, ci spre piata din afara, din alte tari unde chiar ai cele mai bune preturi la proprietati si tranzactii imobiliare in avantajul tau mereu…

Panama. Daca vrei sa cumperi proprietati imobiliare mergi in Panama. Inchiriezi apartamente la preturi bune, ai oportunitati multiple in agricultura si poti face niste afaceri excelente acolo. Piata de acolo e stabila pentru ca au venit mereu cumparatori din Argentina, din Columbia sau din Venezuela. In ultimii 10 ani piata a tot crescut si a ajuns la niste valori uriase. America de Nord si Europa continua sa fie atrase de Panama si sa investeasca acolo, insa relatia cu China va oferi un imbold puternic si va sustine si mai bine economia de acolo. Asa s-a intamplat si in Vancouver in anii 1990. Plus ca Panama are mult teren pentru vanzare, poti sa iti faci plantatii organice acolo si sa scoti bani cu ele, sa ai afaceri serioase in agricultura sustenabila.

Brazilia. In Brazilia ai multe piete si proprietati imobiliare care iti fac cu ochiul din orice unghi le-ai privi. Zona Fotaleza este cea mai buna pentru investitii si achizitii. Regiunea costala este o destinatie de top pentru turistii brazilieni. Poti inchiria acolo ce doresti, poti cumpara proprietati la preturi foarte bune, investesti si in proprietatile de pe langa plaje. Stabilitatea pietei este foarte mare, ai investitii sigure si usor de realizat si o multime de variante daca vrei sa te extinzi si poate sa ai si o afacere in zona.

Republica Dominicana. Capitala, Santo Domingo, este cea care iti va atrage atentia cu siguranta. Cresterea economica stabila si permanenta, investitiile directe straine, numarul mare de proprietati de cumparat si de inchiriat, toate sunt un punct excelent de plecare daca vrei sa faci afaceri in imobiliare acolo. Plus ca ai turismul de afaceri dezvoltat in zona, oameni de afaceri care vin mereu acolo si poti gasi usor oportunitati excelente pentru a avea cele mai bune investitii in zona. Turismul merge bine si dupa pandemie, si-a revenit, deci vei avea ce inchiria daca investesti in proprietati in zona respectiva. Investitiile in pre-constructie sunt excelente si te vor ajuta sa faci bani buni din imobiliare.

Thailanda. Are economie puternica, turism excelent, agricultura in care poti investi si proprietati multe de inchiriat sau de vandut. Da, sunt probleme cu modul in care detin strainii o proprietate acolo, poti doar arenda pamantul daca te gandesti la proprietate in acest fel. Dar te vei concentra mai mult pe piata de apartamente daca vrei sa investesti in Thailanda. Poti avea chirii, e mai usor sa ai grija si sa dezvolti ceva cand ai doar chirie. Din pacate, pandemia a lovit puternic in Thailanda si turismul de abia isi revine si nu pare ca va mai fi ca inainte prea curand. Asa ca poti profita macar pentru vacante mai ieftine acolo pana sa investesti iarasi fara probleme.

Portugalia. Pietele importante imobiliare, de proprietati se tot misca din 2015. Poti investi in apartamente, in renovari si inchirieri, zonele care sunt mai putin vizitate se vor tot dezvolta, deci poti investi acolo daca vrei sa ai siguranta unor venituri bune din imobiliare pe parcurs. Poti accesa si o ipoteca daca mergi in Portugalia si vrei sa incepi o afacere in imobiliare pentru a avea cele mai bune venituri.

Franta. Stii deja de Paris si de piata imobiliara excelenta de acolo. Sunt fluctuatii mari, ca peste tot, insa daca detii acolo proprietati ai venituri garantate indiferent ca e vorba despre chirie sau despre cumparare-vanzare. Obtii si finantari chiar daca esti strain, ratele la ipoteca pentru straini sunt mici, cam 2.05%, deci merita sa te gandesti si la o asemenea varianta daca ajungi in Franta si vrei sa faci neaparat si investitii imobiliare.

Mexic. Canadienii si americanii prefera Mexicul pentru turism si pentru vremea pensiei. Turismul local e in crestere chiar si dupa pandemie, merita sa investesti acolo, poti inchiria si scoti bani buni din chirii. Pietele de top includ Puerto Vallarta pe Coasta Pacificului, Playa del Carmen pe Riviera Maya. Daca ai proprietati de inchiriat aici ai cu siguranta venituri excelente pe viitor. Ai si o multime de oportunitati financiare daca nu esti de acolo, deci merita sa incerci.

Turcia. Turcia iti permite sa faci investitii in imobiliare, piata e foarte buna, are o crestere uriasa chiar si dupa pandemie. Ai turisti care vin mereu aici, oameni de afaceri si enorm de multe proprietati de cumparat si de inchiriat. Cele mai multe tranzactii imobiliare le vei gasi in Istanbul. Cresterile economice din ultimii ani sunt puternice, populatia creste ca numar, clasa de mijloc se extinde. Dobanzile mici au determinat turcii sa reintre pe piata imobiliarelor. Inchirierile pentru turism si pentru studenti vor fi mereu variante sigure de castig din imobiliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *