Pregatirea copilului pentru viata de adult e mai simpla daca il inscrii si la cursuri si activitati on-line

Adultii care se vor descurca in viata si vor face mereu cele mai bune alegeri sunt copiii care au avut un start cat mai bun inca de la inceputul scolii sau inainte sa intre in ciclul primar. Intr-o era in care Internetul este mai accesibil ca oricand si ofera atat de multe resurse pentru toate categoriile de varsta ar fi pacat sa nu fie folosit si in educarea copiilor.

Programele de studiu on-line si platformele special gandite pentru micuti ii vor ajuta sa deprinda mai usor anumite abilitati si sa asimileze mai repede cunostinte utile pentru o cariera viitoare de succes. Cele mai bune programe on-line de studiu pentru copii le veti descoperi in articolul ce urmeaza.

Nu e suficient sa ai copilul la o scoala buna si sa il ajuti sa devina cel mai bun la invatatura. E nevoie de investitii in educatia lui si in folosirea unor instrumente si metode cat mai variate pentru a forma adultul de maine. Una dintre cele mai bune si mai usoare metode de asimilare rapida a diverselor notiuni este cursul on-line. Sunt destule platforme care au continut special dezvoltat pentru copii si oameni care sunt dispusi sa ii ajute pentru a invata tot ce au nevoie pentru a cunoaste mai bine un domeniu si a fi mai buni la o anumita disciplina.

Alegerea lor depinde de resursele pe care acestea le au in on-line si de adaptarea la varsta micutilor. Daca vrei sa ii arati copilului si un alt mod de a invata lucruri interesante poti sa ii prezinti una dintre platformele de mai jos si sa il inscrii la cursurile si activitatile propuse acolo.

CodaKid. Este o platforma cu suficiente resurse pentru micutii cu varste peste 8 ani, care isi propune sa ii invete in cele mai ingenioase moduri una dintre cele mai grele si mai interesante discipline: programarea. Ce vor invata copiii de acolo? Cum sa dezvolte jocuri, aplicatii, proiecte cu limbaje de programare reale si instrumente profesioniste. Daca vrei ceva mai mult pentru copilul tau poti apela si la profesori asociati platformei pentru ghidare. Cursurile sunt platite, intr-adevar, dar investitia merita si copilul va invata foarte usor sa programeze. Ingineri cu experienta in programare ofera suport permanent si incurajeaza micii cursanti sa iti atinga scopurile in cadrul cursurilor distractive. De la gaming design la programare targetata, pana la programare in limbaje de programare moderne, toate acestea il vor ajuta pe cel mic sa devina expert in programare, la nivel basic, inca de la varste fragede.

ABCMouse.com. Se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 8 anisori, este o initiativa educationala globala care isi doreste sa le ofere copiilor din intreaga lume un inceput puternic in calatoria academica. Cu peste 850 de lectii disponibile in plaforma si 10 niveluri, curricula ABCMouse este una extensiva si foarte simpla pentru micii cursanti. Se folosesc videoclipuri, jocuri, cantecele, tot felul de printuri pentru a putea invata tot felul de notiuni. Peste 9.000 de activitati exclusiv on-line ii asteapta pe copii, alaturi de resurse dintre cele mai variate ca sa aiba un inceput bun in lungul drum spre o cariera de succes.

Kiz Phonics. Pune accent pe activitati fonetice pentru prescolari si scolarii din primele doua clase ale ciclului primar. Copiii vor invata sa identifice, sa manipuleze si sa asculte corect sunetele dintr-o limba, aici fiind vorba de engleza. Micutii invata sunetele si literele si cuvinte, dar din perspectiva fonetica, ca sa le pronunte corect. Prin jocuri, fise printabile si exercitii de ascultare copiii vor invata sa pronunte orice sunet corect si sa inteleaga legatura dintre sunete si litere si cat de importanta este pronuntia corecta ca sa ne inteleaga cel din fata noastra. Platforma are impartite toate resursele pe grupe de varsta, asa ca e usor sa ai materiale doar pentru anumite varste si sa oferi copilului cele mai bune materiale de studiu, adaptate varstei sale.

#MetKids. Pentru ca putina cultura nu strica la nicio varsta, micutii pot intra pe platforma Muzeului Metropolitan de Arta, varianta pentru copii. Cei mici vor invata totul despre arta, despre istoria arta, avand acces la informatii gandite special pentru varsta lor. Pot face proiecte acasa pornind de la niste instructiuni simple, au videoclipuri si harti interactive ca sa descopere arta in cea mai pura forma a sa. Pe langa toate materialele obisnuite mai avem si „masina timpului”, care ii va duce virtual pe micuti in diferite epoci si ii va invata despre cultura acelor ere, despre inventii, inovatii din diverse locuri de pe glob.

Little Pim. E o platforma de invatare a limbilor straine pentru copii, are deja peste 25 de premii la activ si e foarte populara. Se poate alege orice limba din cele 12 puse la dispozitie. Platforma nu ii invata oricum pe micuti o limba straina, are o metoda brevetata si testata, imersiva, care combina invatarea notiunilor noi cu entertainmentul. Se invata prin jocuri si joaca, nu e nimic stresant, invatarea are loc prin repetitie simpla. Cu cat copilul interactioneaza mai mult cu resursele de pe platforma, cu atat va invata mai rapid si mai multe lucruri in limba vizata.

SumDog. Platforma de matematica si de exersare a ortografiei corecte. Este destinata si copiilor de gradinita, si celor care au ajuns deja pana prin clasa a saptea. Cu un continut interactiv si intuitiv, platforma isi propune sa ii invete pe micuti totul despre matematica si despre ortografia corecta. Se vor juca pe plafroma, vor folosi instrumente on-line special create pentru ei si vor reusi sa retina mult mai multe informatii decat prin metodele obisnuite, clasice. Platforma se va putea folosi atat acasa, cat si la scoala, pentru imbunatatirea performantelor academice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *