Gadgeturile sunt utile si interesante

In fiecare an apar o multime de gadgeturi si invetii care reusesc sa ne faca viata mai usoara sau cel putin sa avem zile cat mai usor de depasit. Cu fiecare gadget pe care echipele de specialisti il scot pe piata o idee este pusa undeva in sertar si bifata, urmand sa se caute o alta care poate revolutiona un anumit domeniu.

Si cand nu mai sunt atat de multe idei disponibile pentru alte gadgeturi pe care clientii le-ar folosi te indrepti spre altele ceva mai ciudate, care te pot ajuta sa iesi din impasul in care te afli.

Chiar daca multa lume va ridica o spranceana in momentul in care iti va vedea inventiile nu e o problema. Atat timp cat stii ca e ceva util si ceva ce va fi folosit la un moment dat este un castig pentru tine si pentru compania ta. Important este sa nu ai investitii fara rost si sa incerci sa aduci pe piata lucruri pe care cineva, nu toata lumea, le-ar putea achizitiona ca sa le foloseasca acasa.

Sunt multe gadgeturi recente care insa nu se inscriu in acest scenariu si care s-ar putea sa nu fie folosite prea curand. Sunt utile, sunt noi, sunt interesante, dar publicul lor nu prea este unul asa de bine conturat…

Robotul care iti aduce o noua hartie igienica la baie cand ramai fara ea. De multe ori, chiar cand suntem intr-o situatie destul de complicata, ajungem sa ramanem fara hartie igienica la baie. Sa te ridici de pe vasul de toaleta nu e o optiune, asa ca s-ar putea sa ai nevoie de un robot care sa te ajute, nu? Asa si-au spus si cei de la compania care a inventat robotul care aduce o noua rola de hartie igienica. El este controlat usor prin Bluetooth, rolele de hartie pot fi puse in el ca sa le ai oricand ramai fara ele la baie. In cateva secunde ai o rola noua si iti poti face „treaba” fara probleme stiind ca ai ce folosi la final. Robotii de acest fel pot fi utili intr-o multime de alte scenarii, s-ar putea sa ii vedem cat de curand si in alte roluri decat cel de valet pentru hartie igienica.

Un chef altfel de la Samsung. De foarte multe ori in marile bucatarii se simte nevoia unor… maini in plus, mai ales atunci cand ai o multime de feluri de mancare de preparat si mai si timp limitat pentru a le termina cat mai repede. Ce ar fi daca ai avea inca doua maini ascunse intr-un dulap de bucatarie si gata sa iasa exact atunci cand ai nevoie de ele. Bratele-chef de la Samsung pot sa taie, toace si sa prepare cafea. Deocamdata firma producatoare nu intentioneaza sa scoata pe piata, pentru clientii din intreaga lume acesti roboti, insa daca iti vei putea permite un astfel de ajutor cu siguranta vei avea si banii pentru un intreg restaurant, cu tot cu personal in el.

Y-Brush, periuta de dinti electrica perfecta pentru cei aflati mereu pe fuga. Regula de doua minut pentru periaj ti se pare mult prea rigida. S-a inventat periuta de dinti electrica pentru o dantura alba si curata in doar 10 minute, cu ajutorul vibratiilor si ultrasiunetelor speciale. Dintr-o miscare periuta poate curata jumatate din dantura cu perii special calibrati. Pretul de pornire pentru periuta este de 125 de dolari.

Modobag, valiza care te ajuta sa ajungi la locul de imbarcare in avion in doar cateva secunde. Daca incerci mereu sa ajungi la timp la usa care te conduce spre avionul tau s-ar putea sa ai nevoie de Modobag. Daca intorci pe o parte valiza se transforma intr-un scooter puternic. Poti sa stai pe ea si sa te deplasezi foarte rapid prin aeroport, merge destul de repede si se poate incarca la nevoie. Pretul depaseste 1.400 dolari, insa s-ar putea sa nu ti se para atat de mult daca ai sanse mari sa nu ratezi zboruri pentru care ai platit dublu.

Samsung Ballie, robotul care are grija de tine mai ceva ca o mama. Robotul are inteligenta artificiala, stie cand nu iti e bine, te ajuta, are grija de tine. Stie sa controleze toate deviceurile smart din casa, iti reaminteste sa faci exercitii si este prietenul de care ai nevoie oricand, poti vorbi cu el ce doresti si primesti si raspunsuri. Deocamdata este vorba doar de un prototip, insa Samsung are planuri mari cu acesti roboti desprinsi din filmele S.F.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *