Cei mai multi utilizari fac greseli banale cand vine vorba de achizitionarea unui smartphone nou

Cumpararea unui telefon smart nou este un eveniment important in viata oricarui utilizator modern de gadgeturi de tot felul. La doi ani sau trei ani ori cand apare un model nou care ne place si ne atrage scoatem bani din buzunar, multi, si ne achizitionam un smartphone de ultima generatie. Dar ne grabim si ne lasam purtati de promisiunile foarte bine gandite de catre echipele de marketing si de publicitate si ajungem sa cumparam telefoane care nu sunt chiar asa cum ne-am fi asteptat. De vina ar putea fi si greselile pe care le facem inconstient in goana noastra dupa cel mai tare smartphone care sa ii impresioneze pe cei din jurul nostru.

E foarte usor sa gresesti cand iti cumperi telefoane smart. Te atrage designul, te atrag specificatii tehnice, poate prea tehnice, te atrage si pretul redus si poate si promotiile care il insotesc. Dincolo de aceste artificii de marketing, greselile pe care le faci cand cumperi telefoane ar putea fi evitate foarte usor daca te gandesti un pic inainte sa cumperi un telefon si nu plasezi comenzile la primul impuls doar pentru ca iti place x culoare sau ca are trei camere in loc de doua, ca are rata de refresh de doua ori mai mare decat vechiul tau telefon. Care sunt insa cele mai frecvente greseli de achizitionare in cazul unui smartphone nou?

Cumperi o marime nepotrivita. In prezent avem o multime de marimi cand vine vorba de telefoane mobile smart. Ecranele sunt din ce in ce mai mari, telefoanele sunt din ce in ce mai subtiri, asa ca e foarte greu sa ai o marime perfecta. Inainte sa cumperi on-line urmatorul tau smartphone mergi intr-un shop si vezi cum arata si in realitate telefonul, vezi daca e marimea potrivita pentru tine. Unii utilizatori cauta telefoane care se vor potrivi perfect in buzunare si constata ca nu prea reusesc sa gaseasca marimea potrivita aproape niciodata, altii incearca sa cumpere telefoane usor de tinut in mana si de utilizat in timplu deplasarii. Testeaza si vezi ce ti se potriveste tie, nu te lua dupa imagini si review-uri. Fiecare utilizator e diferit, asa ca e bine sa te documentezi inainte sa cumperi un smartphone care se va dovedi mult prea mare pentru tine.

Nu ai suficient spatiu de stocare. Este foarte tentant sa cheltuiesti cat mai putin pe un telefon. Pretul telefonului se bazeaza pe marime, specificatii tehnice complexe si stocare. Stocarea e extrem de importanta pentru ca permite rularea perfecta a aplicatiilor si instalarea lor, a jocurilor preferate, asta daca este suficient de mare. Da, poti avea si slot pentru MicroSD, dar s-ar putea sa nu te ajute prea mult. E de preferat sa dai ceva mai multi bani pentru telefoane smart cu cel putin 128GB, daca nu 256GB sau mai mult. Extensia spatiului de stocare trebuie sa fie si ea cat mai permisiva si sa poti instala la nevoie carduri de memorie cu o capacitate de stocare pana spre 1TB.

Cumperi telefonul in momentul nepotrivit. In fiecare ani marile companii producatoare de telefoane smart lanseaza o multime de modele noi. Asa ca ar fi de preferat sa nu le cumperi fix cand se lanseaza si sa astepti cateva luni ca sa le iei cu un discount considerabil. Doar daca sunt modele noi de telefoane care se vor lansa in curand trebuie sa astepti si sa vezi ce preturi au. Altfel poti cumpara linistit un telefon smart care nu a implinit nici sase luni sau un an la un pret si cu 40% mai mic.

Nu investesti intr-o husa de protectie de calitate. Foarte multi utilizatori nu cumpara o husa odata cu telefonul. Se bazeaza prea mult pe toate specificatiile tehnice si pe promisiunile producatorilor. E mai bine sa cumperi huse care asigura protectie foarte buna si sa incerci sa gasesti unele potrivite, facute pentru modelul tau de telefon. Asa il poti utiliza fara probleme pentru mai mult timp si ai in permanenta cele mai bune experiente cand il tii in mana sau il pui pe masa.

Alegi un provider de servicii de telefonie care nu ti se potriveste. E riscant sa treci de la un operator la altul de dragul unor telefoane si servicii mai ieftine. Inainte sa vrei sa folosesti un telefon intr-o anumita retea, alta decat cea actuala, vezi ce semnal ai pe o cartela, vezi cum merg datele, daca ai probleme de receptie. Doar dupa ce vezi ca telefonul functioneaza perfect cu noua cartela de la reteaua in care vei intra poti incheia si un contract cu ei.

Cumperi un telefon prea vechi. Un telefon prea vechi va avea un pret bun, dar nu vei avea actualizari de securitate, nu vei avea upgrade de sistem de operare, nu vei avea cum sa il folosesti la adevarata lui valoare. Poti cumpara un telefon care nu e aparut neaparat anul acesta, asta daca e lansat acum un an sau doi ani. Daca e mai vechi e bine sa il eviti si sa incerci sa nu te mai gandesti la el. Cumpara telefoane smart cu data de productie cat mai recenta ca sa ai si actualizari de securitate pe termen lung, upgrade de OS si baterii care sa te tina foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *