Aplicatiile pentru Android sunt foarte utile, dar au aparut si multe care sunt acolo just for fun

Cu putin peste trei milioane de aplicatii in magazinul on-line Google Play Store este imposibil sa nu gasesti aplicatia de care ai nevoie la un moment dat. Desi unele aplicatii sunt foarte utile si pun in practica niste idei interesante, ne simplifica mult viata, vom descoperi multe aplicatii care nu au niciun scop precis. Ele sunt acolo, poate, doar pentru a atrage atentia ca unele lucruri nu se intampla chiar atat de usor in lumea dezvoltatorilor.

Aplicatiile pentru Android apar in permanenta in magazinul Google Play Store, fiecare dezvoltator incearca sa gaseasca metode prin care sa isi atraga clientii si sa ajunga la un numar cat mai mare de incarcari. Insa multi dintre ei nu reusesc decat sa aduca zambete sau sa ridice sprancene in cazul celor care ajung pana la urma sa acceseze aplicatiile total inutile…

De cate ori nu v-ati gasit in urmatorul scenariu: vreti sa faceti ceva cu telefonul si v-ar trebui o aplicatie care sa va ajute sa terminati mai repede o sarcina. Folositi motorul de cautare al Google Play Store si in cateva secunde aveti cateva zeci de aplicatii la dispozitie. Va uitati la rating, la comentarii si o alegeti pe cea mai buna. E simplu.

In cautarile noastre prin Google Play Store putem da si de niste aplicatii mai deosebite, care nu sunt atat de utile, dar care au aparut acolo pentru a oferi chiar si banalul zambet pe chipul celor care le descarca. Nu se stie exact ce au gandit dezvoltatorii lor, insa cu siguranta nu au reusit sa isi atinga scopul, numarul de accesari nu este foarte mare si nu avem nicio o parte practica a aplicatiilor.

Un periplu printre cele mai inutile aplicatii de Android ne poate dezvalui o parte mai putin cunoscuta a creatorilor de aplicatii si ne poate ajuta sa intelegem mai bine cat de importanta este ideea si finalitatea practica a oricarei aplicatii care apare in Google Play Store. Iata doar cateva exemple de aplicatii inutile pe care le puteti testa just for fun.

Clic Clac. Deja aici avem onestitate din partea dezvoltatorilor, care recunosc de la inceput si avertizeaza ca este inutila. Aplicatia are doua „ecrane”, unul clic si altul clac, se tot repeta ecranele la fiecare tap. Un counter tine cont de cate „click-uri” ai reusit sa dai si adesea vezi niste linii random intr-o parte a ecranului doar de dragul de a fi ceva in miscare pe ecran.

Si totusi e buna si aplicatia la ceva: sa descarci bateria si sa consumi traficul de date…

Scanerul de amprenta ca iti indica starea de… spirit. Alta aplicatie inutila e un scaner de amprenta care pare sofisticat, dar nu e. Aplicatia spune ca scaneaza degetul celui care o foloseste si ar prezice starea de spirit. Insa predictiile sunt random si sunt presetate in baza unor algoritmi speciali. E o gluma buna totusi, si e utila doar daca vrei sa iti pacalesti prietenii si sa fii in centrul atentiei la o petrecere.

Respingatorul de tantari. Ai mai intalnit multe aplicatii care promit ca tin tantarii departe pe timpul verii sau daca te afli intr-un climat tropical. Telefonul ar emite niste ultrasunete pe care doar tantarii le-ar auzi si astfel tantarii nu se mai apropie de noi. Aplicatia nu face nimic in practica, este inutila, sunetele emise sunt foarte daunatoare si pentru urechea umana. Tantarii nu reactioneaza deloc la ultrasunete, altceva decat sa ti se descarce bateria fara rost nu obtii de la aplicatie.

Incarcatorul solar. Oamenii de stiinta tot incearca de ceva vreme sa imbunatateasca celulele din panourile solare ca sa ne ajute sa avem surse de energie regenerabila foarte eficiente si foarte usor de folosit. Aplicatia promite ca, odata ce o ai instalata, poti sa incarci de la Soare telefonul, ceea ce este o gluma buna. Telefonul crede ca e incarcat cand se detecteaza o sursa de lumina, dar de fapt se descarca foarte rapid. Ca multe alte aplicatii si aceasta nu are niciun fel de parte practica.

Fartr. Fartr este aplicatia pentru cei care sufera de flatulenta. Ea stabileste niste grade de flatulenta. Sunetul pe care il faci cand ai probleme cu gazele intestinale este masurat odata ce activezi aplicatia si primeste un rating pana la 100. Exista si o reprezentare grafica a gazelor care parasesc corpul uman in functie de putere, de cantitate si de perioada. Aplicatia e utila intr-un fel pentru ca te lasa sa apreciezi cat de puternice sunt gazele pe care le produci oricum cand nu ai avut grija la ce ai mancat.

Translatorul din vorbirea umana in „vorbirea” animalelor. Sunt aplicatii care pretind ca traduc ce vorbim noi, oamenii, si transforma discutiile pe care le purtam cu animalele in sunete pe care ele le-ar intelege. Aplicatia nu e buna de nimic, e doar o gluma buna, nu ai cum sa iti inchipui ca e posibil asa ceva.

Poate dupa niste ani de cercetari si de teste s-ar putea sa ajungem sa ne intelegem necuvantatoarele de pe langa noi, dar pana atunci ele nu vor avea cum sa ne inteleaga, reactia lor e mai mult una instinctiva, bazata pe niste stimuli la care se raspunde.

Lasă un răspuns