Sa castigi bani e usor daca stii ce fel de job sa iti alegi

Toata lumea are un job sau mai multe din care isi castiga existenta. Unii sunt mai norocosi si sunt platiti foarte bine, altii traiesc de pe o zi pe alta. Conteaza foarte mult experienta pe care o ai si tipul de job pe care ti-l alegi in momentul in care incepi sa muncesti. O alegere desteapta inca de la inceput inseamna si o viata mai buna si mai linistita, un pas gresit in parcursul profesional poate insemna esec dupa esec in anii ce vor urma.

Sunt insa multe moduri in care poti castiga bani, iar experienta nu este obligatorie de fiecare data. Totul este sa le descoperi pe cele mai interesante si mai simple, pentru care esti facut.

Locul de munca la care ai visat dintotdeauna s-ar putea sa nu fie si cel potrivit pentru tine. Salariile nu sunt atat de bune peste tot, nu ai de facut oriunde lucruri pe care le consideri usoare sau perfecte pentru tine, pentru ce poti face si ce stii sa faci. De asemenea, mai intervin si alegerea, corecta sau nu, optiunile pe care le ai la dispozitie sau intuitia ta in momentul in care optezi pentru o anumita cariera.

Joburile clase nu mai sunt „la moda”, astazi se cauta foarte multi oameni care pot face si altceva decat sa stea intr-un birou si sa foloseasca un calculator. O simpla privire aruncata pe locurile de munca din prezent ne va dezvalui cateva exceptii, joburi pe care le poate avea oricine are ceva rabdare si pricepere si care mai sunt si haioase, interesante. Faci ce iti place, te si distrezi uneori si obtii bani buni, cel mai important aspect.

Daca si tu cauti de multa vreme jobul perfect, care sa iti aduca venituri din care poti trai luna de luna ti-am pregatit o lista de moduri in care iti poti castiga banii mult mai simplu decat dintr-un job „clasic”.

Clovn de rodeo. Castigi cam 100 de dolari si ajungi si la 500 de dolari per sesiune. Ce ai de facut? Alergi cat poti si incerci sa atragi taurii furiosi. Le distragi atentia si astfel ii ajuti pe cei implicati direct in rodeo.

Iti asumi multe riscuri, poti fi lovit, ranit grav, dar jobul in sine e foarte distractiv si interesant. Ai nevoie de niste cursuri de clovn si o pregatire fizica buna ca sa poti sa distragi atentia taurilor. Primele aparitii le vei avea la un rodeo de amatori, doar ca sa te faci cunoscut. In SUA sau Australia gasesti astfel de locuri de munca, chiar si in Spania, oriunde ai rodeo sau tauri furiosi care trebuie calmati cumva.

Cascador. Se castiga bine din cascadorie, peste 900 de dolari pe zi. Si chiar nu te plictisesti deloc. Sari de pe cladiri in flacari, treci prin geamuri din zahar, te arunci peste inamicii care vor sa cucereasca o cladire, sari cu masini, motociclete. E nevoie de multa practica, de cursuri serioase, de incercare si esec pana sa devii cascador profesionist, dar efortul merita din plin. Daca te faci remarcat rapid si ajungi sa lucrezi pe platouri de filmare ai deja un job stabil si foarte bine platit.

Pescar de crabi. Castigi foarte bine, de la 50.000 de dolari la 100.000 de dolari per sezon. Petreci cam mult timp pe apa in cautarea lor, e un job repetitiv, poate plictisitor, dar banii pe care ii obtii sunt foarte buni. Sunt si aici pericole pe care ti le asumi, dar daca iti place sa navighezi si sa te plimbi pe apa locul de munca e pentru tine.

Daca vrei sa lucrezi ca pescar de crabi trebuie sa ai o conditie fizica foarte buna, nu ai nevoie de pregatire speciala si trebuie sa iti asumi de la inceput ca vei fi mai mereu departe de casa. Cea mai simpla cale sa ajungi in industrie este sa fii bucatar sau procesator de crabi. De abia dupa aceea poti sa ai pretentia sa operezi masinarii periculoase, sa ridici greutati mari si sa petreci luni in sir cu pescuitul.

Tehnician de inseminari artificiale. Un salariu de 73.000 de dolari pe an si multa munca. Cam asta presupune jobul de tehnician de inseminari artificiale. Imperecherea asistata, selectarea anumitor tipuri de material genetic si inseminarile bine gandite fac parte din practica zilnica. Daca stai sa te gandesti e un job bine platit pentru ca ajuti fermierii.

Taurii, de exemplu, pot sa insemineze natural cam 100 de vaci pe an, dar cu inseminarile artificiale ajungi sa ai 60.000 de vacute gestante. Tehnicianul de inseminari colecteaza materialul seminal de la masculi, il „livreaza” femelelor in perioada de ovulatie.

Sunt si aici multe riscuri la care te supoui, lucrezi cu nitrogen lichid, poti fi lovit de animalele stresate de ce faci tu pentru ele, cu ele. Desi poti invata inseminarea in trei zile ai nevoie de cursuri si de practica multa pentru a oferi de fiecare data cele mai bune servicii.

Domnisoara de onoare profesionista. Se poate castiga pana la 2.000 de dolari per nunta, depinde insa de serviciile prestate. Domnisoarele de onoare profesioniste se pot ocupa de listele de lucruri de facut, de buget si de modul in care se cheltuieste, de pregatirea domnisoarelor de onoare care le vor insoti si a cavalerilor de onoare. Asa familia si mirii se vor ocupa de tot ce au de facut si se vor concentra mai mult pe nunta in sine decat pe detalii.

Trebuie sa ai aptitudini sociale, sa ai si un background economic, sa stii foarte bine tot ce misca in industria nuntilor. Sunt multe cursuri on-line pe care le poti parcurge si e simplu sa devii cea mai buna domnisoara de onoare profesionista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *