Ospitalitatea este o caracterstica importanta a tarilor care vor sa aiba cat mai multi turisti

In concediu sau cand vrei sa mergi doar cateva zile in alta tara, sa te relaxezi si sa uiti de viata pe repede inainte, te gandesti prima data la o lista de lucruri pe care vrei sa le gasesti acolo. Poate vrei sa ai acces la multe sporturi in aer liber, sa te plimbi pe poteci de munte sau sa ai o plaja doar a ta, unde sa nu fie multa aglomeratie.

Dincolo de aceste aspecte, in locul unde vei ajunge cel mai important este sa gasesti ospitalitate din partea oamenilor din jurul tau si a gazdelor. Daca este ospitalitate vei avea si o perioada excelenta, in care te vei relaxa si te vei simti foarte bine. In lume sunt cateva tari in care ospitalitatea e mereu importanta si unde oamenii sunt gata sa te ajute sa ai cea mai reusita vacanta.

Ospitalitatea inseamna o primire generoasa, prietenoasa, implicarea din partea oamenilor si a gazdelor pentru a oferi turistului strain cea mai frumoasa experienta. Relatiile dintre turist si gazda sunt deosebite cand intervine ospitalitatea, vrei sa mai revii acolo odata ce ai vazut cum esti tratat si cata importanta este data turistului, indiferent de unde vine el.

Prin ospitalitate castiga si gazdele, oamenii locului, dar castiga si tara, zona respectiva. Cand stii ca ai un loc unde toata lumea se comporta frumos si e primitoare, prietenoasa cu tine la urmatorul concediu tot acolo te vei duce.

Sunt foarte multe tari cunoscute pentru ospitalitatea lor, pentru oamenii care iti transforma concediul intr-o perioada care ar trebui sa nu se mai termine niciodata. Iata doar cateva exemple de astfel de tari unde am putea sa ne petrecem urmatoarea vacanta in cele mai bune conditii.

Thailanda. Tara asiatica cu niste peisaje superbe si oameni deosebiti, Thailanda este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate destinatii turistice din lume. Serviciile si ospitalitatea thailandeze sunt foarte importante pentru afacerile de acolo, dar si pentru oamenii locului, asa ca turismul thailandez e intr-o continua dezvoltare. Odata ce ai ajuns in Thailanda gasesti oameni care sunt dispusi sa te ajute oricand, prietenosi, oameni pe care ii poti intreba orice.

Stii ca ai o tara unde ospitalitatea chiar e importanta si fara sa te documentezi prea mult. Salutul tipic de acolo, „wai” este un semn clar de respect si recunostinta.

Nu degeaba Thailandei i se mai spune si „Taramul Zambetelor”. Oamenii sunt zambitori, placuti in orice conversatie, ospitalitatea e la tot pasul si nu ai cum sa nu pleci din Thailanda cu un zambet pe buze si foarte multumit.

Irlanda. Daca ar fi sa numim unele dintre cele mai prietenoase orase din lume pe lista noastra am include si Dublin, Galway sau Cork. Atmosfera perfecta din aceste orase, muzica live, precum si oamenii primitori si foarte simpatici, toate transforma experienta din Irlanda intr-una pe care ai vrea sa o repeti la nesfarsit.

Ca sa iti dai seama de ospitalitatea prezenta in Irlanda este suficient sa mergi pe strazile din Dublin sau din alte orase importante. Sunt sanse mari sa fii salutat de catre soferii care trec pe langa tine. Locuitorii Irlandei stiu sa se comporte cu turistii, ii ajuta oricand acestia au nevoie de ajutor, nu se pune problema sa fii lasat sa te descurci de unul singur prin orasul lor. Plus ca poti sta unde doresti, nu neaparat la hotel. Familiile irlandeze sunt cunoscute pentru ospitalitate si pentru primirea „calda” pe care ti-o fac cand ajungi la ele.

Portugalia. O tara europeana unde nu te-ai fi gandit ca vei avea o experienta peste asteptari daca vrei sa te relaxezi, Portugalia isi asteapta turistii cu oameni primitori, cu ospitalitate si cu multe tipuri de activitati pe care le poti face cat stai acolo.

Te simti ca acasa oriunde te cazezi in Portugalia, portughezii comunica de minune cu oricine, le place sa vorbeasca si sa aiba pe cineva alaturi, la o bautura, la o plaja. Si viata de noapte e de neratat daca tot ajungi in Portugalia. Ospitalitatea o vezi si o simti in orice oras vei merge, oamenii sunt alaturi de tine si incearca sa iti ofere cate putin din atmosfera si din viata tipica din Portugalia.

India. India e printre putinele tari unde turistul, invitatul este mai important decat gazda, decat orice. Cu traditii si o mostenire culturala unica, India te cucereste si isi arata ospitalitatea la orice pas. Indienii cred in Atithi Devo Bhava, ceea ce inseamna ca orice invitat, turist este echivalentul Divinitatii.

Nu ai cum sa nu te simti bine cand toata lumea face orice pentru tine, cand te simti ca acasa si esti tratat mai ceva ca un rege. Esti salutat si ti se transmite respect, dragoste, prietenie si in ultima instanta umilinta. Turistul pentru indieni este mai ceva ca un membru al marii lor familii si de aceea trebuie sa primeasca tot ce e mai bun si sa se simta foarte bine.

Scotia. Ospitalitatea e deosebit de importanta si in Scotia. Turistul e intampinat cu multa caldura, cu zambete si scotienii se asigura ca primesti tot ce e mai bun ca sa te simti bine la ei si sa revii. Nu vei avea niciun fel de probleme cat timp esti in Scotia, asta pentru ca gazdele se vor ocupa de tine mai ceva ca de un bebelus.

Orice ar merge prost cat stai acolo scotienii vor avea grija sa rezolve si sa primesti si banii inapoi si compensatii daca nu ai fost multumit de ceva. Oamenii din Scotia sunt foarte primitori, stiu sa se comporte cu turistii, nu scapa nicio ocazie de a arata cat de bine stiu sa se transforme in gazdele perfecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *