Site icon RATB

Cele mai periculoase orase din lume raportat la criminalitatea din zona

Multe orase din lume sunt foarte periculoase si nu sunt recomandate ca destinatii turistice niciodata

Peste tot in lume sunt conflicte la ora actuala. In unele tari e conflict permanent, in altele mai izbucneste cate unul la cativa ani, la cateva luni. Cert este ca violenta si rata criminalitatii, a omuciderilor tind sa fie din ce in ce mai mari in lumea moderna. Saracia, rivalitatea dintre diverse grupari, neintelegerile politice, din domeniul economic toate stau la baza unor rate uriase ale omuciderilor. Cele mai pericuoloase orase din lume raman cele din Venezuela si din Mexic, acolo unde poti sa te trezesti in mijlocul unui conflict oricand…

Violenta va duce mereu si la o rata mai mare a omuciderilor. Dar nu te astepti ca aceasta sa fie asa de mare in multe orase pe care, la prima vedere, ai fi tentat sa le incluzi pe lista ta de destinatii de vacanta. Cele mai periculoase orase din lume vin din zone unde conflictele sunt deja o constanta si unde oamenii nu se tem sa se lupte pentru un anumit obiectiv, pentru un scop numai de ei stiut. Orasele cu o rata a omuciderilor foarte mare le veti descoperi si in randurile ce urmeaza.

Ciudad Bolívar, Venezuela. Este un oras care a atras atentia asupra sa, dar nu pentru lucruri pozitive. Are o rata de omucidere de 69 omucideri la 100.000 de locuitori. Orasul se confrunta cu saracia destul de mare, sunt multe bande rivale, multa violenta care ajunge la niste cote greu de inchipuit. Criminalitatea a inflorit in oras, in 2018 se ajunsese si la 264 de crime la o populatie de doar 382,095 indivizi. Orasul este unul in care nu te simti sigur in niciun moment al zilei, mai ales noaptea. Locuitorii de acolo sunt prudenti si incearca sa se fereasca de conflictele care apar mereu si de oamenii care pot sa ucida pentru a ajunge la indeplinirea unor scopuri.

Fortaleza, Brazilia. Are o rata a omuciderilor apropiata de cea din Ciudad Bolívar, 69 /100.000 locuitori. Orasul se lauda cu plaje superbe cu nisip alb, cu atractii turistice deosebite si cu parcuri nationale superbe. In 2018 erau 2,724 de omucideri, turistii nu prea mai sunt pe acolo avand in vedere ca oricand poti sa ai un conflict din care s-ar putea sa nu mai iesi viu daca vei fi prins in mijlocul sau.

Irapuato, Mexic. Ajunge la o rata a omuciderilor de 81 omucideri la 100.000 de invidizi. Avand in vedere ca populatia este de sub 400.000 de indivizi, rata omuciderilor e foarte mare si e greu de trecut cu vederea. Toate decesele care apar acolo se datoreaza unei rivalitati veti intre doua carteluri din zona Mexic. Se folosesc arme foarte multe, asalturi prin baruri, asa ca nu e de mirare ca avem atat de multi oameni decedati, ucisi cu sange rece. Politia nu se mai ocupa de tot ce inseamna criminalitate in zona, a pasat raspundere catre guvern. Deci orice fel de violente nu vor mai putea fi prevenite sau blocate sa escaladeze.

Ciudad Juárez, Mexic. Tot in Mexic avem o zona unde rata omuciderilor e de 86 omucideri la 100.000 de indivizi. Intr-o vreme avea turisti destul de munci, avea si rezidenti din El Paso, Texas, dar de cand cu rata prea mare a criminalitatii oamenii au renuntat sa mai ajunga in zona. E si cel mai rau oras unde poti sta ca femeie din tot Mexicul. Toti turistii sunt avertizati sa aiba grija pentru a nu fi in mijlocul unor jafuri, crime, razboaie de cartier interminabile si care se lasa mereu cu acte de violenta de o cruzime fara margini.

Caracas, Venezuela. 100 de omucideri per 100.000 locuitori, cam asta e rata omuciderilor din Caracas. In 2017, Caracas a fost cea mai periculoasa capitala din lume si se afla in top trei orase cu o rata a criminalitatii uriasa de pe planeta. De ce atat de multe omoruri acolo? Pentru ca oamenii au fost nevoiti sa recurga la un astfel de comportament violent pentru a putea sa isi intretina familiile care nu au de multe ori ce pune pe masa. Autoritatile nu pot face nimic sa opreasca violentele si rata omuciderilor va tot creste pe masura ce saracia va fi tot mai greu de suportat.

Tijuana, Mexic. Are o rata a omuciderilor de peste 138 omucideri per 100.000 de oameni. Este si cel mai periculos oras din lume, are peste sapte omucideri pe zi. Violentele de acolo depasesc cu mult asteptarile oricui, saracia e foarte mare in zona, asa ca ai cumva o justificare. Elevii americani preferau acest oras pentru petreceri si viata de noapte, dar de cand cu crimele din ce in ce mai multe locul a fost abandonat total de vizitatori. Traficul de fiinte umane si drogurile duc la violente acolo, sunt bande care se lupta mereu, la fel si carteluri celebre cu o rivalitate peste asteptari, El Chapo si Tijuana sunt cele mai cunoscute.

Exit mobile version