Site icon RATB

Cele mai periculoase sporturi din lume. Multe sporturi nu te-ai fi asteptat sa le vezi in lista

Sporturile populare sunt si cele mai periculoase

Sportul este un domeniu in care pericolul pandeste la orice pas, la orice miscare. Sportivii de performanta isi asuma inca de la inceput o multime de riscuri, mai ales atunci cand sunt implicati si in competitii sau activitati diverse, antrenamente.

Pericolul in sport poate insemna o accidentare de cele mai multe ori, imposibilitatea practicarii sportului respectiv in urma problemelor de sanatate aparute de la antrenamente epuizante sau partide, meciuri in care s-a jucat „pe viata si pe moarte”.

Cele mai periculoase sporturi din lume, pe care le veti descoperi in randurile ce urmeaza, sunt, paradoxal, si cele mai vizionate si cele mai cautate de catre sportivii profesionisti care vor o cariera stabila.

In sport, ca in multe alte domenii, risti de fiecare data cand intri pe teren, cand incepi antrenamentele. Nu stii niciodata ce se intampla, cum apare o accidentare, cum faci o miscare incorecta si ajungi pe un pat de spital. In general sporturile sunt sigure daca stii ce anume sa faci si cum sa te feresti. Dar si sportivii profesionisti ajung sa faca greseli, mai ales cand stresul e prea mare si presiunea e uriasa.

Sporturile cele mai periculoase din lume pe care le vei vedea in lista pregatita nu par atat de periculoase la prima vedere. Doar le practica sportivi cu experienta, profesionisti si nu au nicio problema… Cu toate astea pericolul pandeste in permanenta si poate sa apara de unde te astepti mai putin.

Calarirea taurului. E foarte greu sa stapanesti un taur furios, si cu atat mai greu si mai periculos e sa il calaresti. Calaritul taurului e un sport de rodeo in care un calaret cu mult curaj incearca sa reziste pe taur in timp ce animalul se zbate in toate felurile posibile si incearca sa il tranteasca la pamant. Multi care au incercat acest sport extrem au ajuns direct la spital sau au murit dupa ce au suferit rani foarte grave in urma cazaturilor sau atacurilor taurilor. E unul dintre sporturile la care nu te astepti sa fie asa de periculos, pare foarte usor si e fun, dar pentru cei care sunt pe taur e un adevarat cosmar, cu siguranta.

Rafting. Alt sport foarte periculos. O varianta a sa, care presupune mersul cu barca umflata pe rauri repezi si cu multe pietre, obstacole, de care ambarcatiunea se tot loveste devine extrem de periculos chiar si pentru cineva cu experienta. Iti poti fractura oasele, te poti lovi, ineca foarte usor. Plus ca barca umflata nu va rezista prea bine si vei ajunge in apa cat ai spune rafting. Oricat de multe masuri de siguranta ti-ai lua sa faci rafting pe ape repezi unde ai si roci e o adevarata nebunie, e un risc enorm pe care ti-l asumi in cautarea adrenalinei.

Rugby. E unul dintre cele mai periculoase sporturi. Jucatorii „intra” unii in altii la viteze uriase, nu stii cand esti lovit si cand ajungi la pamant. Desi ai echipament de protectie la cap, peste tot unde ai fi putut fi lovit, tot ajungi la spital cu oase rupte, ligamente distruse si umeri dislocati. Plus ca ai sanse mari sa nu mai scapi viu dintr-un astfel de joc mai ales daca ai suferit si traumatisme puternice in zona stomacului sau a capului.

Mersul cu bicicleta in panta, la munte. Mountain biking-ul este o activitate relaxanta, e perfecta pentru vacante, pentru timp de calitate petrecut in aer liber. Versiunea extrema e cea periculoasa, in care ciclistul merge pe bicicleta in panta, in zone montane abrupte unde mai sunt si obstacole diverse, copaci, pietre, teren pe care de abia poti merge pe jos. Toti cei care incearca asa ceva ajung la spital cu fracturi, lovituri la cap, hemoragii interne, organe afectate. 1 din 10 sportivi care se incumeta sa practice acest sport periculos ajunge in stare grava la spital.

Cursele de masini. Cu sute de kilograme de metal in jurul tau si viteze uriase, de peste 150 km pe ora, sansele sa ajungi la spital sau sa mori daca te aventurezi in cursele de masini sunt uriase. Din 2001 au fost 40 de morti pe circuitele profesioniste de curse de masini, asta desi tehnologia a evoluat si protectia este una mult mai buna. Viteza prea mare, masinile greu de controlat si adrenalina care de multe ori are si efecte adverse sunt doar cateva dintre cauzele accidentelor mortale intalnite in cursele de masini.

B.A.S.E Jumping. Cel mai periculos sport posibil, cu siguranta. Daca nu ai auzit pana acum de asa ceva trebuie sa stii ca e un sport care se practica de ceva timp si care presupune sariturile de pe orice fel de obiectiv foarte inalt, de unde poti sari…cu parasuta. Cu fiecare an au aparut din ce in ce mai multi morti care au incercat sa vada cum e sa sari cu parasuta de pe diverse obiective, antene etc. Deja avem 362 de morti, cel mai negru an a fost 2016, cand au fost inregistrate 37 de decese-nici 2018 nu a fost mai bun, am avut 32 de decese. Si numarul deceselor va creste in continuare daca autoritatile nu stopeaza acest fenomen extrem de periculos.

Exit mobile version