Shopping-ul de lux e mai simplu pentru multi dintre cei bogati si cu idei

Nu e nicio noutate cand spunem ca in ziua de astazi se cumpara si se cumpara mult de oriunde, online, offline. Unii cumpara de cateva sute de lei, altii cumpara de cateva mii de euro. In functie de categoria sociala din care fac parte clientii isi permit, sau nu, sa cumpere anumite lucruri de lux.

Exista insa o categorie aparte de oameni, cei foarte bogati, miliardari, multimilionari pentru care valoarea banilor e reflectata pana la urma in investitiile facute si in cumparaturile pe care reusesc sa le faca la un moment dat. Nu vorbim de cumparaturile de zi cu zi aici, ne referim la tranzactiile care depasesc orice limita pentru omul normal, daca te raportezi la banii cheltuiti.

De ce se cumpara lucruri atat de scumpe? Poate pentru ca esti colectionar si vrei sa ai piesa respectiva in colectia ta, poate pentru ca vrei sa dovedesti ca ai de unde si nu ai limita cand vine vorba de cheltuieli. Sau poate pentru ca vrei sa mai bifezi un lucru pe care vrei neaparat sa il faci in viata ta.

In oricare dintre aceste situatii s-ar afla, clientii de lux vor fi mereu in centrul atentiei si vor reusi sa impresioneze chiar si atunci cand crezi ca le-ai vazut pe toate. In continuare doar cateva dintre cele mai scumpe obiecte si lucruri cumparate vreodata, doar asa, ca sa va dati seama ce isi doresc bogatii lumii in timp ce omul de rand incearca sa isi cumpere o masina sau un frigider dupa luni de economie si munca din greu…

Pana pasarii Huia, 10.000 de dolari americani. Aveti in fata, bine, pe ecran, cea mai scumpa pana din lume. Pasarea Huia este o specie care a disparut de pe Terra, asa ca valoarea penei putea fi si mai mare, fara probleme. De obicei intalneam aceste pene doar la sefii Maori, insa acum nici acestia nu prea mai au de unde sa ia penele atat de pretioase. Dar au cei cu dare de mana si cu simt pentru acest tip de obiecte de colectie, pe care ai putea sa le vinzi si mai scumpe peste niste ani.

Loc de parcare din Manhattan, 1 milion de dolari americani. Un loc de parcare din Manhattan, din centrul orasului, a fost vandut cu de peste sase ori costul mediu al unei case din SUA. Cel care l-a cumparat l-a folosit, fireste, insa dupa cum s-a scris la acea vreme, valoarea atat de mare se datoreaza si pozitiei sale si accesului usor sau valorii „sentimentale” pe care locul de parcare o are pentru cel care a dat atat de multi bani.

Pat mangetic plutitor, 1.6 milioane de dolari americani. Ideea este ca acest pat nu e ca oricare altul. Nu prea ai cum sa gasesti asa ceva in orice magazin online sau de cartier, nici chiar la mall. Patul chiar pluteste deasupra pamantului la cativa metri si poate tine pana la 2 tone! Nu, nu e o gluma, patul chiar este atat de solid incat poate sa tina doi sau trei oameni si sa nu aiba nevoie de alte tipuri de sprijin. Cu un asa pat ti-e mai mare dragul sa adormi in fiecare seara, nu?

Pian din cristal, 3.2 milioane de dolari americani. Daca pana acum ai putea sa spui „nu as cumpara asa ceva”, un pian asa de frumos, din cristal, folosit la Jocurile Olimpice de la Beijing nu are cum sa reziste niciunui amator de muzica de calitate cantata la un instrument unic. Pianul suna foarte bine, se poate folosi fara probleme, doar ca e din cristal si s-ar putea sa fie destul de greu de mutat dintr-o parte in alta fara sa ai nevoie de masuri de securitate serioase.

Fotografia „Rhein II”, 4.3 milioane de dolari americani. Fotografia apartine unui artist vizual celebru, din Germania, Andrea Gursk, si a fost facuta in 1999. Nu mai departe de 2011, la o licitatie, s-a ajuns la suma record de 4.4 milioane de dolari americani. Oficial e cea mai scumpa fotografie vanduta vreodata pe Pamant.

Iahtul „The History Supreme”, 4.5 miliarde de dolari americani. Si incheiem lista de cumparaturi cu cel mai scump lucru cumparat vreodata pe Terra. Nu e un vas obisnuit, iahtul este facut din aur solid si platina. Are si statui din oase de dinozaur reale, apartine unui om de afaceri din Malaezia si e intretinut mereu de o echipa de specialisti, angajati ai omului de afaceri, ca sa mearga si sa arate impecabil. Iahtul e folosit oricand vrea afaceristul si transforma plimbatul pe mare, ocean intr-o calatorie „de aur”, de cinci stele plus plus?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *