Parfumurile scumpe au o serie de caracteristici unice si mirosuri pe care nu ai cum sa nu le remarci

Un parfum bun, deosebit nu e doar o substanta care miroase frumos si te ajuta sa te simti bine in pielea ta. Un parfum exceptional e acela care devine o extensie a personalitatii tale.

Mirosul e cel mai puternic dintre simturile noastre, asa ca orice fel de miros deosebit, puternic, discret ar putea sa nu fie uitat niciodata.

Cele mai scumpe parfumuri din lume vin sa confirme aceaste ipoteze si merita incercate daca le gasiti si aveti si banii necesari sa cumparati cateva grame macar…

Parfumurile au fost dintotdeauna ceva mai scumpe decat niste produse banale de ingrijire. Se obtin greu, e foarte munca in spatele lor, sunt si foarte greu de adus intr-o forma care sa multumeasca un client. Mirosul deosebit e principala lor caracteristica, si la el se „lucreaza” foarte mult, drept urmare preturile mai piperate vor fi justificate pana la urma.

Dar ce te faci cand ai parfumuri de mii de dolari pe care le poti folosi doar daca ai venituri peste medie? Cine le cumpara, exista cumparatori? Exista si sunt si parfumuri facute special pentru cei cu dare de mana, care vor ceva altfel mereu, nu doar un parfum oarecare.

Cele mai scumpe parfumuri din lume au fost create pentru a soca uneori, pentru a atrage atentia cu orice pret si a oferi un parfum care, daca il folosesti, te va ajuta sa fii remarcat oriunde te afli.

JAR Bolt of Lightning. Este un parfum extrem de scump, se vinde cu 765 de dolari per 28 de grame. Brandul apartine lui Joseph Arthur Rosenthal, cunoscut bijutier care a reusit sa creeze si o linie deosebita de parfumuri. Mirosul floral, ingrediente de calitate, foarte scumpe si ele, flori orientale, tuberoze, iata care sunt ingredientele „secrete” ale unui parfum prea scump si prea interesant ca sa nu faca parte din colectia ta de parfumuri. Sticla este sculptata manual, asa ca vei avea un ambalaj care va reusi sa atraga atentia si sa se individualizeze foarte usor.

Joy by Jean Patou. Este un parfum si mai scump decat precedentul, se vinde cu 850 de dolari pe 28 de grame. Apartine celebrului Patou, parfumul cucereste prin mirosul floral ametitor, asta pentru ca printre ingredientele sale vom gasi si trandafiri, peste 10.000 de flori de iasomie. Are o istorie care incepe undeva prin 1929, fiind printre primele incercari de parfum ale lui Patou. Chiar si dupa atatia ani parfumul ramane unul dintre cele mai bune si cele mai interesante din gama sa.

Caron Poivre. Se vinde cu peste 1.000 dolari per 28 de grame. Cei care le fabrica, Caron, sunt printre cei mai vestiti si mai vechi parfumieri din Franta. Inca din 1904, de la infiintarea fabricii de parfum s-au individualizat printr-un parfum cu miros puternic iar la 50 de ani de la deschiderea fabricii a aparut si Caron Poivre. La inceput sticlele de parfum erau realizate, desenate de catre partenerul fondatorului, dar cu timpul au inceput sa fie realizate de Baccarat. Recunosti imediat parfumul prin notele picantel, se vinde doar in zone selecte din lume si nu ajunge asa de repede pe piata globala.

Clive Christian No.1. 2.150 dolari per 28 de grame de parfum. Cam atat trebuie sa scoti din buzunar daca vrei un Clive Christian No.1. Clive Christian este deja cunoscut in lume pentru bucatariile stilate si foarte interesante. Acelasi stil a fost transferat cumva si liniei de parfumuri pe care acesta a inceput sa o produca si produsului Clive Christian No.1, lansat in 2001. Are doua variante, una pentru barbati si una pentru femei, are sticle sculptate manual, la gatul sticlei avem argint placat cu aur de 24 karate.

Chanel Grand Extrait. Numai cand auzi Chanel stii ca vei scoate din buzunar multi, multi bani pentru un parfum. Dar nu prea te astepti la 4.200 de dolari per 28 de grame. A fost creat in 1921, in urma unei colaborari dintre Coco Chanel si parfumierul Enest Beaux si e un parfum de lux. Sticla este o opera de arta, e simpla in aparenta, dar are mai multe straturi de o complexitate artistica greu de imaginat. Cu miros puternic si in acelasi timp destul de discret, parfumul se incadreaza de minune in gama parfumurilor care nu trec neobservate si te pun in valoare imediat.

DKNY Golden Delicious. Asa cum ii spune si numele e un parfum „delicios”. Dar cand auzi de pret inghiti in sec intr-un fel. Costa 1 milion de dolari. Este unicat, este aproape cel mai scump din lume, a fost produs si realizat pentru o cauza nobila, toti banii urmau sa fie dati unei organizatii care incearca sa ajute comunitatile sarace, unde foametea e prezenta mereu. La sticla s-a lucrat peste 1.500 de ore, au lucrat doar cei mai buni bijutieri, are 2.909 pietre pretioase si 2.700 diamante albe, 183 de safire galbene si safir din Sri Lanka, diamante cat cuprinde din Australia, alte pietre pretioase din Brazilia. Mirosul e unul absolut genial, este potrivit pentru aproape orice ocazie importanta si nu are cum sa nu atraga atentia, chiar daca nu ai ajuns sa vezi si sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *