Site icon RATB

Cele mai socante meciuri de fotbal din istoria ultimilor 20+ ani

Meciurile de fotbal nu au intotdeauna finalul asteptat de fani

Fotbalul este unul dintre sporturile cele mai urmarite pe pe planeta. Sunt milioane de fani care tremura pentru fiecare punct al echipei favorite, e foarte multa adrenalina in joc, se trece rapid de la extaz la agonie si de la bucurie la plans.

Scorurile si partidele in sine, meciurile conteaza cel mai mult cand privesti fotbalul. De-a lungul istoriei recente au fost o multime de momente care au socat si care au transformat meciurile de fotbal in adevarate scene desprinse dintr-un film S.F. foarte bun.

In fotbal e o vorba: nu s-a terminat totul pana cand nu auzi fluierul arbitrului. De multe ori rezultate care pareau a fi unele finale au ajuns sa fie intoarse dramatic in cele mai neasteptate secunde, chiar si in ultimul minut de joc. Si asta e frumusetea unui meci de fotbal, pana la urma, sa nu stii ce se va intampla pana se intampla, nu?

Doar ca au fost multe momente unice in istoria fotbalului recent in care ce s-a intamplat nu mai tine nici de noroc, nici de implicare din partea sportivilor. Tine pur si simplu de S.F. sau de o intamplare fericita, nefericita, depinde din ce unghi privesti.

Suporterii adevarati stiu ca astfel de lucruri se intampla rar si cand se intampla chiar e un eveniment. Si nu, nu e vorba de meciul in sine, ci de ce simti, ce senzatie ai cand vezi ce se intampla si cum evolueaza scorul de pe tabela.

Si tot ca in fotbal, daca se intampla sa ai un esec e doar din cauza echipei si a coordonarii si cam atat. Nimeni nu intervine, nimeni nu e pe teren sa te traga de mana sau sa te ghideze ca pe o marioneta, doar tu stii ce faci si cum faci ca sa ajungi sa castigi o partida.

Care au fost cele mai interesante meciuri de fotbal de pana acum care ar putea intra in aceasta categorie?

Man United – Arsenal din 2011. Un scor zdrobitor pentru Man United, de 8 la doar 2 pentru Arsenal. Asa s-a terminat o partida care nu se anunta una deosebit de interesanta. Fanii se asteptau ca Man United sa domine jocul, dar nimeni nu a anticipat cele opt goluri clare date in poarta Arsenalului.

Cu mai putine cornere castigate si sanse aproape egale de inscriere, Man United a ajuns pana la urma sa injoseasca o echipa mult mai puternica si mai bine pregatita la acea vreme. Greseala lui Arsenal a fost ca si-a vandut in acea vara doi jucatori de baza si asta a cam costat intreaga echipa. Si asa Arsenal a iesit instant din categoria elitelor si a devenit o echipa de fotbal care incerca sa isi revina cumva dupa „tunul” din meciul verii in 2011.

Barcelona – Real Madrid din 2010. Un scor si mai dramatic am vazut in 2010, cand cele doua mari rivale, Barcelona si Real Madrid au ajuns la o confruntare directa. Cu 5 la 0 Barcelona a invins Realul. Desi Real Madrid avea cea mai buna echipa, fotbalisti de top, multe trofee la activ in ziua respectiva nu a reusit sa dea nici jumatate din cat putea.

Inca din 2005, printr-o evolutie spectaculoasa a lui Ronaldinho Barcelona a inceput sa administreze goluri greu de uitat, un 3-0 a fost suficient atunci ca sa linisteasca demonii Real Madridului. In 2010, noiembrie, am vazut tot ce se putea vedea intr-un meci de fotbal: o lectie de la Messi, un Ronaldo exasperat pur si simplu, un cartonas rosu pentru Sergio Ramos. Publicul a fost in picioare la o asa victorie si spaniolii nu vor uita prea curand ce s-a intamplat in acea zi fatidica pentru Real Madrid.

Senegal – Franta din 2002. Aici scorul nu e asa de uimitor, un 1-0 administrat corect si fara niciun fel de dubiu unei echipe franceze care nu prea mai dadea semne ca isi revine pe teren. Politica a facut fotbalul ceva mai interesant atunci, in cazul respectivei partide.

Senegal era fosta colonie frantuzeasca, cam toata echipa jucase si invatase fotbal in Franta. Unul dintre cei mai valorosi oameni ai Frantei de atunci, Patrick Vieira era nascut in… Senegal. Chiar antrenorul Senegalului era… francez. Senegal era la primul meci la un World Cup, Franta deja numara pe degete la cate campionate a participat. Dupa singurul gol al partidei, marcat de catre Papa Bouba Diop, Zidane si echipa au tot incercat sa egaleze cumva, dar nu au putut.

La final Senegal a mers in sferturile de finala, unde iar a facut senzatie cand a inscris frumos in poarta Danemarcei. Franta a ajuns la coada clasamentului in grupa sa si a plecat frumusel acasa fara niciun gol inscris. Daca nici asta nu e meci istoric…

Liverpool – Milano din 2005. Scorul a fost strans si a fost un meci de infarct. Un 3 la 3 administrat frumos de pe margine de ambii antrenori si multa adrenalina. Cam asa a fost meciul celor doua echipe. Dupa un 3 la 0 fara dubii de la Liverpool milanezii au reactionat si au inceput mitraliera de goluri, asta dupa ce 45 de minute de la inceperea partidei nimeni nu se astepta la ceva spectaculos.

Partida s-a incheiat dupa ce ambele echipe si-au epuizat toate sansele si scorul egal a fost finalul unui meci de istorie, cu faze tari, mingi care intrau in poarta ca un cutit in branza si multa galagie disperata de pe margini, de la antrenori sau coechipieri, echipe tehnice.

Exit mobile version