In bucataria de acasa sau de la restaurant este bine sa incerci diverse combinatii de ingrediente sau alimente

Un meniu deosebit este cel in care gasim cele mai neasteptate combinatii de alimente si ingrediente. Combinatiile de ingrediente pot transforma o masa banala intr-una senzationala, gusturile si aromele combinate vor da savoare unor meniuri care, la prima vedere, nu par atat de interesante.

Dincolo de combinatiile obisnuite de ingrediente sau de alimente, pe care le cunoastem si le folosim mereu, mai sunt o multime la care nu ne-am gandit si pe care le putem incerca macar din curiozitate sau pentru a vedea cat de bune sunt gusturile pe care le obtinem intr-un final.

In bucatarie trebuie sa fii dispus sa te joci cu ingrediente si alimente, sa experimentezi cu gusturi, mirosuri, cu arome, chiar daca multe nu iti sunt cunoscute. Cei mai mari si mai buni bucatari isi folosesc imaginatia pentru a gasi o combinatie perfecta de gusturi si de arome pentru a incanta orice fel de client.

Si e destul de complicat sa gasesti acele combinatii de ingrediente care pot transforma o experienta banala in restaurant, in bucataria personala, intr-una uau! Dar nu e imposibil, asta e important de retinut. Daca ai putina rabdare si esti dispus sa incerci poti sa descoperi combinatii originale care vor incanta atat familia, cat si clientii care intra la un moment dat in restaurant sau in local.

Cateva dintre cele mai ciudate combinatii de ingrediente si de alimente le veti descoperi in randurile ce urmeaza.

Bezele si floricele de porumb. Daca iti plac bezelele si iti plac foarte mult si floricele de porumb le poti asocia fara probleme. Combinatia seamana putin cu orezul expandat la textura si chiar si la gust, dar e ceva mai lipicioasa si mai dulce.

Ne aminteste de floricele de porumb acoperite cu un strat de caramel, numai ca e mai usoara aceasta combinatie si ceva mai „aerata” din cauza prezentei bezelei in compozitia produsului. Desi nu pare prea apetisanta, combinatia se dovedeste a fi delicioasa daca esti in cautarea unui desert dulce si cu ceva mai putine calorii.

Inghetata de vanilie si sos de soia. Combinatia aceasta este pentru cei care vor sa incerce noi sortimente de inghetata. Sosul de soia nu e doar pentru carne sau pentru salate, e si un toping excelent pentru inghetata.

Odata ce ai adaugat sosul de soia peste inghetata de vanilie vei avea un desert dulce si sarat in acelasi timp, care iti va incanta cu siguranta papilele gustative. Asa ca data viitoare cand te saturi de atata inghetata de vanilie poti sa folosesti soia pentru a schimba un pic gustul si a avea mereu noi arome interesante.

Mere si branza la gratar. Cum ar fi sa poti manca un sandvis cu mere si cu branza la gratar? Desi nu prea suna atat de bine, combinatia dintre mere la gratar si branza la gratar poate schimba la 180 de grade gustul unui banal sandvis. Gustul prea puternic de branza din sandvis va fi completat si pus in umbra de aciditatea si dulceata din mere. La final vom avea un sandvis dulce, sarat, cu o aroma fina de branza pusa pe un gratar.

Chipsuri de cartofi si inghetata. Este o combinatie careia ii vei rezista cu greu. In loc sa adaugi si mai mult zahar in inghetata care si asa contine zahar, ai putea sa pui niste chipsuri sarate de cartofi sau cu alte arome in inghetata, indiferent ca e de vanilie sau e cu ciocolata.

Nu e o combinatie prea sanatoasa, e adevarat, dar macar vei manca ceva dulce-sarat care iti va face placere si te va ajuta sa iti mai tai din pofta de dulce sau de sarat.

Avocado si gem. Ai deja avocado care te ajuta sa obtii o crema cu o consistenta placuta, bogata, moale, dar daca adaugi si cateva linguri de gem sau de dulceata vei obtine un desert sanatos si gustos.

In avocado avem grasimi sanatoase, vitamina E, vitamina B-6, gemul natural are vitamine si minerale. Ca sa ai o varianta altfel de desert acasa faci un piure de avocado, il intinzi pe o felie de toast bine prajita, adaugi cateva lingurite de gem si te bucuri de un gust unic, fara prea mare efort.

Unt de arahide si vita. Stim deja de untul de arahide, il adoram cand e intins pe o felie de paine. Dar putem sa avem un toping excelent pentru…vita, pentru un hamburger. Putina branza, niste bacon si doua chifle gustoase si ai o gustare de zile mari.

Untul de arahide aromat complementeaza perfect vita din hamburger si ii va mai taia din aroma prea puternica de… carne. Chiar daca untul de arahide e ceva mai gras nu ar trebui sa va faceti probleme, e oricum sanatos, carnea de vita e si ea buna si nu se compara cu o carne de porc, deci e totul in regula chiar si la nivelul caloriilor.

Banana si sunca. La micul dejun puteti incerca oricand o clatita cu banane si bucati finute de sunca. Daca vreti ceva si mai interesant luati o felie de banana si infasurati-o intr-o fasie de bacon. Putin sirop de artar peste si veti obtine un gust uau! O alta varianta ar fi cea in care adaugati si unt de arahide, dar doar foarte putin, ca sa nu puneti in umbra aroma deosebita a bananei sau a suncii proaspete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *