Culorile pot influenta rezultatul interviului de angajare

Interviul de angajare este un test foarte important pentru orice viitor angajat care isi doreste sa aiba un loc de munca foarte bine platit si care vrea sa isi dovedeasca ca poate trece si peste o astfel de experienta.

Sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tii cont la interviu, de la imbracaminte si postura corporala, la discurs si elemente de nonverbal, toate pot influenta discutia purtata cu HR-ul. Culoarea articolelor vestimentare este insa foarte importanta.

Desi multa lume nu acorda importanta culorilor vestimentatiei, ele pot face diferenta intre un interviu reusit si unul ratat. Fiecare culoare transmite ceva, are o incarcatura „emotionala”, in functie de cum le combini poti transmite sau nu un mesaj corect catre HR. Cele mai bune culori pentru interviu sunt cele neutre, negru, gri, maro. Albul e doar pentru bluze si tricouri, camasi. Ideea este ca o culoare aleasa trebuie sa reflecte personalitatea celui care o poarta si sa spuna ceva despre el si despre ce isi doreste.

Combinatiile de culori ar fi bine sa fie cat mai corecte si  mai usor de schimbat, la nevoie. De exemplu un costum negru se va potrivi cu o camasa alba pentru a da impresia de tinuta profesionala si de seriozitate. Si imbracamintea gri cu pantofi negri si o jacheta rosie, pentru femei, poate sa se transforme in tinuta perfecta pentru interviu. Iar daca vrei sa porti neaparat culori deschise, incearca nuantele neutre, care se pot asorta cu aproape orice, nu vrei sa pierzi timp cautand o combinatie perfecta pentru interviu.

Atentie si la pozitia si functia celui care se ocupa de recrutari. Daca are o functie destul de importanta un costum negru mai inchis ar fi mai potrivit. De asemenea daca exista o eticheta care se aplica in compania unde mergi pentru interviu trebuie sa tii cont de el si sa il respecti intocmai.

Pentru mai multa claritate am pregatit o lista de culori si semnificatia lor, posibilitatile de asortare cand o aveti pe anumite tipuri de articole vestimentare.

Negrul. Merge de minune la orice pantalon, la fuste uneori, la costume. Transmite din start siguranta, seriozitate, negrul prea inchis nu e bun, dar un ton mai deschis este de dorit.

Griul. Este usor de asortat cu o culoare ceva mai puternica, transmite vointa, incredere, dorinta de a obtine ceva neaparat. Puteti avea fuste, rochii, pantaloni, camasi sau chiar un sacou, niste pantofi gri. Ideea este sa nu o asociati cu o culoare prea deschisa.

Albastrul „,marin”. Daca vrei sa ai succes la interviu albastrul marin te va ajuta, este facuta pentru mediul profesional si transmite foarte bine profesionalismul si seriozitate, integritate. Nu conteaza ce fel ai pielea, culoarea va fi in avantajul tau si o vei putea asorta si accesoriza cum doresti.

Rosul. E o culoare foarte placuta, dar merge doar la cravate, sacouri, fuste, rochii. Atentie la tonuri, sa nu fie prea puternice, dar si la mesajele transmise. Rosul este culoarea curajului, vointei puternice, ambitiei, dar si a impulsivitatii. Daca vrei sa o mai „,moderezi” e bine sa o asortezi cu o culoare neutra.

Rozul. O camasa roz ceva mai inchis este o alegere buna pentru interviu, dar nu e recomandata. Este bine ca rozul sa fie prezent cat mai discret in tinutele pentru interviu si sa nu atraga atentia prea mult, pentru ca altfel da dovada de imaturitate.

Verdele. Esti o persoana perfectionista si autoritara atunci verdele e pentru tine. Un sacou, un costum verde chiar e recomandat la interviu, insa nu o nuanta foarte puternica. Verdele poate fi culoarea perfecta la interviu daca este asociat cu atentie si are tonuri cat mai neutre.

Portocaliul. Este o culoare care nu merge folosita intr-un ton prea deschis, avem nevoie de un portocaliu mai inchis la interviuri. Personalitatea extrovertita si mentalitatea caracterizata de originalitate, ambitia si optimismul sunt mesajele principale transmite de portocaliu si vei avea nevoie de asa ceva la orice interviu.

Albul. E non-culoarea camasilor business, dar si a sosetelor sau poate a cravatei, daca are un ton ceva mai inchis. Ea transmite ideea de perfectionism, de diplomatie, este foarte eleganta si usor de asortat oricand. In combinatie cu un costul cu o culoare inchisa, in tonuri placute poate fi alegerea perfecta la interviurile mai grele.

Movul. Nu e o culoare chiar atat de buna pentru interviu, dar daca ai tonuri mai inchise si doar cateva accente, poate la cravata, la o batista de la costum, la sosete, pe la manecile camasilor s-ar putea sa atragi atentia si sa dai dovada de profesionalism si de seriozitate, de creativitate, de ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *