Dacă nu dispuneți de spațiu în casa dvs. sau dacă găzduiți adesea oaspeți peste noapte, o canapea extensibilă este o opțiune minunată. Totodată, achiziționarea unei canapele extensibile de calitate pentru studioul sau sufrageria dvs. le poate transforma în spații multifuncționale imediat oferind atât un loc relaxant pentru a vă așeza cu prietenii sau pentru a urmări un nou serial, dar și pentru a vă odihni.

Desigur, deoarece există atât de multe stiluri diferite de canapele sau colțare extensibile, alegerea celei potrivite pentru nevoile dvs. nu este întotdeauna ușoară. Așadar, am creat acest ghid care va face procesul decizional mult mai simplu. Vom discuta tot ce trebuie să aveți în vedere, pornind de la ce tip de mecanism ar trebui să alegeți până la ce dimensiune de canapea extensibilă va funcționa cel mai bine pentru nevoile dvs. Iată toate punctele pe care să le luați în considerare.

Canapea extensibilă tradițională

Acestea sunt, fără îndoială, cea mai populară alegere. Nu numai că arată minunat pe timpul zilei, atunci când sunt strânse, dar se transformă foarte ușor într-un pat surprinzător de confortabil pentru a dormi.

Optarea pentru o canapea extensibilă vă va oferi cea mai mare libertate atunci când alegeți un stil care completează perfect decorul dvs. interior. 

Vestea bună este că multe canapele extensibile vin cu depozitare ascunsă. Și dacă nu doriți să păstrați lenjeria de pat acolo, acestea pot fi locuri grozave în care să ascundeți toate acele lucruri din casă pe care le-ați adunat și pentru care nu aveți un loc predefinit.

Depozitarea într-o canapea extensibilă nu se oprește aici: unele vin acum cu mese extensibile pentru a așeza mâncarea și băutura!

Într-o casă mică sau apartament, canapelele extensibile pentru livinguri mici vor fi de neprețuit, oferindu-vă un dormitor în plus atunci când aveți nevoie de el.

Colțare extensibile

Dacă aveți un living deosebit de spațios, s-ar putea să fiți tentat să optați pentru o canapea de colț pe care dvs și toată familia să leneviți. Și, dacă în același timp nu dispuneți de camere libere, s-ar putea să vă gândiți să investiți într-unul care poate fi transformat și într-un pat temporar atunci când aveți oaspeți peste noapte.

Colțare extensibile sunt în general folosite în fiecare zi, așa că este important să luați în considerare tipul de mecanism de pliere, precum și finisajul canapelei. Calitatea este extrem de importantă atunci când locuiți cu copii și animale de companie. Funcționalitatea, construcția și finisajul colțarului necesită toate o atenție deosebită. 

Tipuri de mecanism

Când incepeti să căutați canapele extensibile de calitate, veți descoperi că acestea vin cu o varietate de mecanisme care funcționează în moduri diferite. Deoarece veți dori să puteți transforma noua dvs. piesă de mobilier dintr-o canapea într-un pat și înapoi cu un minim de efort, este important să alegeți opțiunea potrivită pentru nevoile dvs.

Click-clack

Majoritatea canapelelor vor avea un mecanism click-clack, permițându-le să fie mutate cu ușurință dintr-o poziție verticală într-o poziție plată. De obicei, tot ce va trebui să faceți este să împingeți spatele canapelei dvs. extensibile înainte până când auziți un clic (aceasta înseamnă că prinderea a fost eliberată) și apoi să o trageți înapoi până când este perfect plată.

Mecanismele click-clack sunt specifice unor canapele cu 2 locuri extensibile sau canapelelor cu trei locuri așa că, dacă optați pentru un stil diferit, cum ar fi cele în formă de L, de U sau colțare extensibile, atunci este posibil să descoperiți că vor avea un mecanism specific. 

Prin tragere afară

Cele mai multe canapele extensibile moderne sunt echipate cu un mecanism de extragere, ceea ce face incredibil de ușoară transformarea lor dintr-o canapea într-un pat. Veți găsi acest lucru deosebit de util dacă vreodată trebuie să vă pregătiți singur canapeaua extensibilă sau dacă aveți oaspeți care decid să rămână în ultimul moment și trebuie să pregătiți totul cât mai repede posibil.

Dimensiunea canapelei

Un alt aspect important, atunci când alegeți o canapea pe care doriți să o transformați într-un pat confortabil, ar fi dimensiunea acesteia. De la canapelele cu două locuri și până la cele care se transformă într-un pat larg în care ar încăpea chiar și 3 persoane adulte, opțiunile sunt nelimitate. 

Totuși, trebuie să aveți în vedere locul în care urmează să amplasați noua canapea și cât spațiu vă oferă pentru aceasta. De asemenea, trebuie să luați în considerare și dimensiunea maximă a canapelei atunci când aceasta este întinsă. Canapelele cu 3 locuri sau cele în formă de L sunt în general cele mai populare opțiuni și par a fi și cele mai confortabile pentru dormit. 

Ce tip de saltea este cea mai potrivită

O canapea ce urmează a fi folosită și pentru odihna pe timp de noapte ar trebui să aibă o saltea cât mai groasă, pentru ca dvs sau oaspeții dvs să nu vă treziți în disconfort.

De obicei, cele mai confortabile saltele sunt între 10 și 14 cm. Majoritatea saltelelor sunt fabricate din spumă cu memorie sau arcuri. Saltelele cu spumă cu memorie se mulează pe corpul dvs, dar unii oameni consideră că spuma cu memorie este prea moale ca să le ofere un somn odihnitor.

Ce fel de construcție ar trebui să luați în calcul

Cadrul unei canapele extensibile este, fără îndoială, componenta sa cea mai importantă, deoarece va oferi cea mai mare parte a sprijinului, indiferent dacă mobilierul dvs. va fi folosit pentru dormit mai mult sau mai puțin. De asemenea, va ajuta canapeaua să își păstreze forma pe toată durata de viață. Drept urmare, veți dori să vă asigurați că alegeți dintre canapele extensibile de calitate cu un cadru durabil.

Cadrul fabricat din lemn ieftin, se poate sparge sau rupe și cu siguranță nu va rezista utilizării regulate. Lemnul de esență tare, precum cel de fag puternic și de înaltă calitate, va rezista la utilizare frecventă, ceea ce înseamnă că vă puteți baza pe canapeaua dvs. pentru mulți ani de acum înainte.

Combinând funcționalitatea bună, construcția și finisajul înseamnă că obțineți o canapea extensibilă de calitate care rămâne confortabilă ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *