De alegerea jocurilor video depinde experienta noastra in timpul sesiunilor de gaming

Gamerii adevarati nu stau niciodata fara sa isi cumpere jocuri noi si sa incerce tot ce apare in domeniu. A fi gamer este insa destul de complicat, mai ales ca acum apar o multime de jocuri video noi, pentru pc si consola, pe care nu ai cum sa le ratezi.

Alegerea urmatorului joc este cu atat mai dificila cu cat ai si multe variante, ai preturi care difera, ai calitate excelenta per total. Si totusi trebuie sa iti alegi cumva urmatorul joc. Cum vei face lucrul acesta?

In alegerea unui joc video se va tine cont de mai multe lucruri. Dar cel mai important este calitatea. Un joc video bun are o grafica buna, sunet bun, are personaje excelent conturate, are o actiune care te atrage si care te ajuta sa ramai „conectat” la lumea care apare pe ecran sau pe tv. Calitatea inseamna si culori excelente, miscari suficient de bune in joc, lipsa unui lag atat de suparator si performante excelente in joc indiferent pe ce e rulat.

Pe langa calitate mai avem si importanta brandului producator. Daca vrei jocuri pe care sa le poti juca de placere vei avea din start jocuri de la firmele mari. Doar ele pot sa gandeasca scenarii interesante, au testeri buni, au grafica excelenta aplicata si au si jocuri pe care le poti juca singur sau cu prietenii fara sa te temi ca te vei plictisi.

Ce alte lucruri mai poti lua in considerare atunci cand vrei sa cumperi urmatorul joc video?

Review-uri. Desi sunt subiective, in review-urile la jocuri poti sa vezi ce fel e experienta de joc, cat de bine se poate juca respectivul joc, ce probleme apar, cum e grafica si cum a reusit producatorul sa raspunda cerintelor gamerilor cu experienta. Plus ca stii si cat de popular e jocul respectiv si daca il vei putea juca la setarile maxime suportate de dispozitivul tau. Orice review este util atat timp cat este sincer si este foarte bine realizat, detaliat, foarte usor de citit si de inteles.

Videoclipuri cu jocuri video jucate de pasionati sau de experti. Una dintre cele mai bune modalitati de a afla mai multe despre jocurile pe care intentionezi sa le cumperi este urmarirea de videoclipuri cu oameni care se joaca efectiv jocul respectiv. Asa vezi rapid cum arata grafica, ce fel e experienta reala in joc, ce sunete sunt si cum decurge o sesiune de gaming, daca are setari avansate sau nu, daca poti face ce ti-ai dorit si daca se poate juca in retea.

Un video cu un joc in desfasurare e o sursa excelenta de informatii, poti sa pui pauza si sa vezi imediat orice fel de detalii doresti, poti discuta cu oamenii care au postat si asa afli o multime de lucruri pe care nu aveai cum sa le stii din review-urile scrise.

Baze de date cu timpii pe care ii vei petrece pana sa castigi. In loc sa joci ore intregi un joc video si sa te tot gandesti cat va mai dura pana cand mai treci de un nivel si ajungi si la finalul sau nu ar fi mai bine sa accesezi o baza de date cu toate informatiile necesare? How Long To Beat e o baza de date foarte bine intretinuta, unde sunt de gasit datele de la zeci de utilizatori, gameri. Odata ce ai introdus numele unui joc popular poti sa vezi cate ore iti va lua sa termini jocul sau sa pierzi intr-un final.

Urmareste pretul jocurilor video. Preturile jocurilor se vor schimba constant, trebuie sa ai rabdare ca sa gasesti un deal bun. Nu cumperi jocul cand apare pentru prima data pe piata, mai astepti si asa il vei lua la un pret redus. Ai si site-uri tip comparator de preturi, unde poti vedea istoricul unui pret asociat jocului video preferat, poti sa vezi statistici detaliate si sa iti faci o idee despre cum a evoluat un pret si cand e mai bine sa faci o achizitie noua.

Motoare de cautare cu recomandari de jocuri video. Pe baza preferintelor si jocurilor video deja jucate aceste motoare de cautare speciale, cu algoritmi complecsi, vor reusi sa ofere sugestii de jocuri noi pe care le vei putea cumpara si juca oricand doresti. Doar un exemplu: Steam Recommender este un motor de cautare foarte bine pus la punct care se uita la ce jocuri te-ai jucat online si care foloseste machine learning pentru a compara rezultatele obtinute cu altele de la utilizatori terti. Alte motoare de cautare pentru gameri te pun sa introduci trei jocuri preferate si in baza lor primesti recomandarile noi.

Demo-uri. Ca sa vezi cum e un joc te poti juca un demo, adica o varianta basic, de incercare, care nu are anumite caracteristici ale jocului full. Te joci varianta demo, vezi grafica, analizezi sunetul si calitatea experientei de joc, stii de la inceput ce vei cumpara si cum va arata jocul. Vezi si cum raspunde la comenzi, cum poti sa il joci, daca nu are lag sau alte probleme specifice jocurilor video moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *