Site icon RATB

Cum iti pregatesti organismul pentru o sarcina dorita?

Pregatirea pentru perioada de graviditate incepe cu schimbari mici in viata noastra, dar importante pentru noi si pentru bebe

Sarcina este cel mai frumos lucru si cel mai emotionant pentru orice femeie. Stii ca vei da nastere unei noi vieti, ca vei putea strange in brate copilul tau iubit si dorit. Dar ca sa ai o perioada de graviditate fara probleme trebuie sa te pregatesti din timp si sa iti pregatesti organismul atat cu ajutorul medicului tau, cat si prin toate alegerile pe care le faci zi de zi. Sanatatea ta de dinainte de sarcina va determina si sanatatea bebelusului, cat de bine se va dezvolta si se va simti.

Asadar, daca iti doresti un copil in viitorul apropiat ai grija mai intai de organismul tau si de aparatul genital, locul in care se va intampla „minunea” numita sarcina…

Sanatatea viitoarei mamici influenteaza in mod decisiv si modul in care se va dezvolta copilul si intreaga perioada de sarcina. Cu cat suntem mai atente la organismul nostru si la ce manancam, ce bem, la cata miscare facem, cu atat vom concepe un copil mai repede si acesta va fi mai sanatos. Plus ca vom avea o sarcina usoara si fara probleme majore.

Cand stim deja ca vrem sa avem un copil si „lucram” cat putem de mult la procesul de procreere pe cale naturala ar fi bine sa ne gandim si la pasii de urmat ca sa ne asiguram ca sarcina care va aparea cat de curand va fi una usor de dus pana la capat si fara obstacole traumatice pe parcurs…

Ai grija la greutatea corporala. Daca ai o greutate corporala prea mare inca dinainte de a ramane insarcinata iti risti sanatatea personala si pe cea a bebelusului. Pot sa apara complicatii daca faci cezariana, copilul va avea probleme cu alergiile, astmul, obezitatea in copilarie, cu diabetul daca mamica nu isi controleaza greutatea corporala. Fa exercitii fizice, mananca sanatos, incearca sa ai o greutate corporala echilibrata inainte de a ramane insarcinata pentru ca oricum te vei ingrasa in timpul graviditatii. Renunta la tot ce te poate ingrasa, consuma multe fructe si legume proaspete, Omega-3 si Omega-6, dar si cereale integrale, evita prajelile si dulciurile in exces, carnea foarte grasa si fast-food-ul.

Alege organic in detrimentul altor tipuri de produse. Daca nu ai grija la ce mananci si iei doar legume si fel de fel de ingrediente care contin multe substante nocive copilul risca sa aiba mari probleme neurologice. Expunerea prelungita la pesticidele din legume si fructe duce la un IQ mai mic si creste riscul de autism. Cauta sa ai in meniul zilnic doar produse si ingrediente organice, cat de multe, sa stii ce contin si de unde previn. O sarcina fara probleme si un bebe sanatos se obtin doar daca stii foarte bine ce mananci zi de zi si preferi tot ce e organic, indiferent cat de mult ar costa.

Renunta la ton si la pestii care au continut mare de mercur. Nou-nascutii au si asa peste 300 de chimicale in corp, pe care le poti vedea usor daca analizezi parti din cordonul ombilical. Pestele e bun de consumat in sarcina, are proteine multe, dar poate avea si cantitati prea mari de mercur. Copilul care a ajuns sa aiba cantitati mari de mercur in corp si in sange are deja probleme neurologice si hormonale. Tonul, macroul de mare, tonul alb, tonul foarte mare, toti au mercur si ar trebui sa ii inlocuiesti cu sardine, cu somon salbatic de Pacific, pastrav curcubeu.

Curata cosmeticele dupa ce nu mai ai nevoie de ele. Femeile folosesc pana la 10 produse de ingrijire zilnic, pe care le aplica pe piele adesea. Ele contin si toxine, toate trec prin piele si ajung direct in organismul bebelusului care se dezvolta in uter. Incearca sa folosesti doar produse naturale si sa le cureti cat mai repede, sa le tii cat de putin pe piele si sa te feresti de cele cu toxicitate ridicata. Tu, mamica, nu patesti nimic, dar bebelusul s-ar putea sa primeasca la pachet impreuna cu nutrienti si vitamine si toxine la greu din cosmeticele folosite.

Ia vitamine si incearca sa nu mai fii stresata. Ar trebui sa nu iti lipseasca acidul folic, pentru un bebe sanatos si cu o dezvoltare normala, fara autism si probleme cu sistemul circulator. Vitamina D3, multivitaminele pentru femei insarcinate si fier, dar si suplimente alimentare pe baza de plante cu minerale si vitamine din belsug, toate sunt recomadate daca vrei un bebe sanatos. Si cel mai important: gata cu stresul! Stresul si asa influenteaza sistemul hormonal al mamicii si cauzeaza probleme de fertilitate la femei, ai un nivel mai mare al zaharului in sange, apar probleme in timpul sarcinii din cauza stresului. Daca mamica e stresata cat e gravida si copilul va avea probleme cu sistemul nervos. Cum scapi de stres: practici yoga, meditatie, faci exercitii fizice regulate, mergi la consiliere daca te simti rau, faci schimbari radicale in viata si te relaxezi.

Exit mobile version