Site icon RATB

Cum prelungesti viata bateriei de la laptop?

Bateria laptopului te va tine mai mult daca stii cum sa o ingrijesti corect

Spre deosebire de un desktop, un laptop iti ofera flexibilitate mai mare in privinta miscarii si a utilizarii sale in diverse conditii, indiferent unde te afli. Pe langa designul compact si greutatea redusa, un laptop vine si cu o baterie suficient de mare pentru a putea lucra la el, chiar si cand nu ai acces la o priza sau cand e o pana de curent in zona in care locuiesti.

Desi bateriile laptopurilor moderne au celule litiu-ion suficient de mari pentru a putea rezista bine al stresul incarcarilor si descarcarilor si cu o componenta foarte bine gandita, in timp acestea ajung sa se degradeze, ca orice baterie. Din fericire, cu cateva trucuri simple ii poti prelungi viata si te poti bucura de siguranta utilizarii laptopului tau mai mult timp.

Daca ar fi sa alegi intre desktop si laptop ai alege cu siguranta laptopul. Da, un laptop s-ar putea sa nu fie la fel de „capabil” precum un desktop, nu prea poti schimba mare lucru in interiorul lui, un upgrade e mai simplu la un desktop. Dar te poti baza pe el chiar si cand… nu ai curent. Asta pentru ca orice laptop are si baterie incorporata care poate „dura” de la 2-3 ore la 10 ore sau mai mult, depinde cate celule are si cat de bine e intretinuta, construita.

La inceput, cand ai laptop nou, bateria te tine exact cat spune producatorul, dar in timp vei observa o scadere a performantelor sale. Ce inseamna asta? Nu mai poti sa fii asa de productiv cat nu esti langa priza, ti se inchide laptopul cand iti este lumea mai draga si bateria incepe sa fie inutila. Ca sa ii prelungesti viata cat mai mult si sa ai grija de a ca un profesionist poti tine cont de sfaturile de mai jos, venite de la experti in baterii de laptopuri?.

Exit mobile version